Örökölhetek e valamit? Abban az esetben ha a már régen elvált (és újra nősült) édesapám elhunyt, és minden volt tulajdona a felesége nevén van?
Gyakorlatilag semmi nem volt a nevén.
Esetleg törvényi hivatkozásnak is örülnék! Köszönöm4
"Semmit, ha csak nem 10 éven belül került a feleség nevére, mert abban az esetben simán támadhatnád."
De csak néhány esetben, nem mindig, több megtámadhatatlan módszer létezik.
Ha házasok és a házasság alatt vették a házat, az közös vagyonnak számít. Tehát a fele után örökölsz.
Én is így voltam.
Hahóóó. Ha nincs az elhunytnak sem ingó, sem ingatlan vagyona, akkor nincs köteles rész sem...
Az, hogy minden a feleség nevén van, tudni kell, hogy mióta, és miképpen.
Ha több mint 10 éve, ha ajándék, akkor nincs köteles rész, felesleges a fellebbezés mert ott minden az asszonyé..
Másrészről, azért engem érdekelne, hogy mi vesz ár egy édesapát, hogy tudatosan minden vagyonát még életében elrendezze (elajándékozza vagy eladja) hogy a lánya ne örökölhessen.. Azért itt sokkal komolyabb bajok vannak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!