Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek szép gesztus...

Szerintetek szép gesztus lenne, vagy feltépnénk a régi sebeket, ha nagyszüleim pár napos korában elhunyt kislányáról nevezném el a gyermekem? Ti megtennétek?

Figyelt kérdés
Apámnak lett volna egy nővére, de sajnos szülést követően rövid időn belül, pár nap után meghalt. Tudom, hogy még mélyen érinti őket, mert minden évben pityereg a mamám, mikor elmegyünk a sírja mellett és édesanyám mesélte, hogy születésem pillanatáig úgy hitték az orvosok, hogy fiú leszek, a nagyiék titkon arra vágytak, hogy lány legyek, én úgy hiszem, hogy engem valahogy némi "kárpótlásnak" tartanak. (Nekik két fiúk van - apa és az öccse)
2015. nov. 13. 11:53
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Már dédunoka lenne. :) De köszönöm a válaszokat, akkor más nevet keresünk.
2015. nov. 13. 13:15
 22/27 anonim ***** válasza:
57%

Ha ilyen helyzetben lennék, egészen biztosan nem adnám ugyanezt a nevet a születendő gyermekemnek.

Édesapád kisbabaként elveszített testvérét nem lehet visszahozni az élők közé, és nem lehet egy másik családtaggal pótolni őt. Akár feldolgozták a halálát a szülei, akár nem, szerintem nagyon nagy valószínűséggel életük tragédiájára és nagy veszteségére, szívfájdalmukra emlékeztetné őket, ahányszor a dédunokájuk nevét hallanák, vagy kimondanák.

Meg azért szerintem érdemes lenne nem csak az ő szemszögükből, hanem a saját születendő gyermeketek szemszögéből is belegondolni ebbe: te mit éreztél volna gyerekként, ha megtudtad volna, hogy egy, a családotokban korábban pár naposan elhunyt csecsemőről neveztek el téged? Bennem biztosan rossz érzéseket keltett volna ez a tudat, gyerek fejjel, de még felnőttként is.

2015. nov. 13. 14:12
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

"Én már csak babonából sem adnám a születendő gyermekemnek egy olyan baba nevét aki pár naposan elhunyt."

Tudod, ugyanolyan névvel rengeteg sikeres ember is él.

Megtenném, de csak akkor, ha egyébként is ezt a nevet szeretném.

2015. nov. 13. 15:50
 24/27 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem kérdezzétek meg, szeretnék-e. Ha beleegyeznek, akkor oké. Én nagyon szép gesztusnak tartom.
2015. nov. 13. 18:26
 25/27 anonim ***** válasza:
73%

Bő néprajzos tapasztalat, ismeret alapján azt mondom, hogy mindig is inkább az volt a jellemző, hogy NEM adták azt a nevet, ami idő előtt elhunyt rokoné volt, seholsem!

Ha nektek tetszik a név, és titeket nem zavarna, hogy volt valaki aki fiatalon távozott e névvel a családban, és már csak az a kérdés, hogy a szülők mit szólnak, akkor először talán puhatolózni lenne érdemes, hogy mit szólnának hozzá.

Én, (a névmániás) nem tenném meg.

2015. nov. 28. 23:10
 26/27 anonim ***** válasza:
0%
Én sem javaslom azt a nevet. A gyereknek sem lenne jó érzés, amikor majd megtudja, hogy a halott nagynéni után nevezték el.
2022. júl. 24. 22:33
 27/27 anonim ***** válasza:
A gyerek lassan már iskolába megy, 2015-ös a kérdés...
2022. júl. 25. 03:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!