Szerintetek ki mellé álljak? Anyám vagy a sógornőm mellé?
Nagyon közel állunk anyámmal egymáshoz, szinte ő az egyetlen, akivel megtudom beszélni a dolgaimat,mivel nincs sok barátom. Mióta tesómnak lett a sógornőm, ő lett a barátom. Eleinte nagyon jóban voltunk, mintha a nővérem lett volna.De ahogy anyámék és tesómék közt lett vita, ez picit kihatott rám is. Anyám eléggé szeret irányítani, meg mindenre van válasza, a sógornőmnek szerintem ez a legnagyobb baja. Egyszer ki is derült számára hogy anyámék utálják, azóta kb már nem is beszélünk úgy mint régen. Meg anyáék sokszor beszóltak neki hol ezért hol azért. Annak ellenére hogy 5 percre lakunk tőlünk csak heti 1x ha megyünk.
Én még otthon lakom, így hallom, hogy miket mondanak a sógornőmről. Anyám háztartásbeli mióta férjhez ment. Nekem azt mondja azt szeretné ha a sógornőm naponta átjönne (2 gyerekük van), és együtt lennének, segítene neki a sógornőm a kerti dolgokba. Meg amit anyám szeretne minden legyen úgy.
Sógornőm nem bunkó de mióta megtudta hogy ócsárolta anyám apám fűnek fának, inkább tartózkodó, alap dolgokról beszélünk, semmi személyes vagy olyanról mint régen. Anyám szerint lenéz minket. Sajnos velem se a régi a viszony. Jó igaz, én se sokat nyitottam felé. Mivel mióta anyám szerint ő másmilyen folyamatosan "utáljuk őt ", így csaladilag. Anyám tegnap is elkezdte mondani, hogy nem érti a sógornőm miért nem tud jönni az anyum tesóháékhoz segíteni csirkepucolásra. (holnap lesz) Hozhatná a gyerekeket is. Mert más is hozza a gyereket, igaz nekik nagyobb sógornőmé 5 hónapos meg 3 éves. Meg miota gyerekei vannak, nekünk nem segít.
Nem mondtam erre semmit de látom anyám is azt várja hogy állást foglaljak. A sógornőm nem mondd anyámékról semmit nekem, így az ő oldalát nem tudom csak azt érzem, hogy mivel sokszor kapott rosszat már inkább elvisel minket, de nem szeret.
Szerintetek nekem melyik oldalon kellene állnom?
Nem akarok én dönteni, de anyámon nagyon látom hogy azt várja mellé állok.
"De ahogy összeköltoztek jött a gyerek, anya is olyan lett, hogy szerette volna segíteni őket tanácsokkal, nálunk mi a szokás ezt igy vagy úgy kell."
oké, kit érdekel? persze meg lehet hallgatni, meg számításba lehet venni, de a végén úgy is ő dönt. és ő azt csinál amit akar. "ezt igy vagy úgy kell." nem KELL semmit sehogy. LEHET úgy csinálni, de nem KELL.
"Meg hogy nem örült a gyereknek el is mondta nekik. Onnantól lett gond."
nahát tényleg?? ezek után még a sógornőnek kéne jó pofát vágnia?? ezt nem érzed kicsit meredeknek?
"pl anya szerint másfél évig szoptatás sok volt, szerinte ez már túlzás"
az égvilágon semmi köze hozzá
"vagy hogy nem hagyták úgy elaludni hogy sír hanem a mai napig ott van s.nőm a gyerekkel míg el nem alszik"
ehhez sincs az égvilágon semmi köze
"ha sir a gyerek ugrik"
ehhez sincs semmi köze
"nem adott neki semmi sütit, édességet"
leírjam mégegyszer?
"Anyám ekkor azt mondta hogy ez a sógornőm hibája is, mert olyan fura velünk, sose kedves, mindig szó nélkül van ha át megyünk, nem jön át beszélni, a gyerekeket se viszi át sose.."
ezek után miért vinné?? anyád a sógornő ellen hangolná a gyerekeit! anyád hibája, mert ilyen hülyén állt a sógornődhöz! csak ezt ugye nem ismeri be, mert akkor magába kéne néznie. szerencsétlen nő, remélem jó messzire költöznek majd anyádtól
Szerinted mennyire bántotta meg anyád mind a gyerekét, mind a menyét azzal a kijelentéssel, hogy nem örül a gyereküknek? Mindezt úgy, hogy 4 éve vannak együtt, férj és feleség, a tesód meg imádja a sógornődet. De azért a nevelésbe beleszólna a kéretlen tanácsokkal. Ezzel egy életre elrontotta a viszonyt.
Persze hogy nincs már ideje veled bulikázni meg sminkelni, amikor családanya lett két gyerekkel. Te átmész hozzájuk babázni, segíteni, játszóterezni? Itt mindenki csak elvár a ti oldalatokról, amikor 100%-ig ti vagytok (anyád mindenképp) az érzéketlen bunkók. Menni kell neked segíteni... a te anyád, otthon laksz, kicsit más a pozíciód, mint a sógornőnek basszus. Neked itt lenne az ideje saját kapcsolatokat kialakítani, nem pedig a családon csüngeni. A helyedben próbálnék a sógornőddel egy jó viszonyt ápolni, a kibeszélésétől és a szidásától konzekvensen tartózkodni. De sajnos anyád annyira erőszakos és akkora befolyással van rád, hogy úgyis falrahányt borsó ide minden komment. Pedig ritkán látni a gyakorin ennyire egyöntetű egyetértést. A hiba a te fejetekben van.
A kérdésed remek példa arra, hogy mire képes egy mérgező ember a családban.
Mikor leírtad, mennyire sajnálod, hogy megromlott sógornőddel a viszony, kicsit megsajnáltalak. De ez sajnos anyud hibája, ki kell mondani, mert nem képes visszafogni magát ls kavarja a sz@rt (bocsi, ha nyers voltam).
Miatta megromlott a viszony közted és a sógornőd között, közte meg a fia, közte meg az unokái között, és ki tudja hova vezet még ez. Nem jobb lenne neki is ha kicsit leállítaná magát, és szépen össze tudnátok ülni békességben ebédelni, programozni stb?
Kérdező,ezek után anyád nem hogy csak egy közönséges kígyó,hanem egyenesen egy gyökér is.
"Szeretném helyrehozni, de nem fogok szembe menni anyáékkal miatta."
Akkor ezt leírom
Ez már a 6. oldal és lassan a 60.válasz
Szinte mindenki,-kivétel nélkül- kimondta:Az anyád egy kígyó! Kész. Ezen nincs mit szépíteni.
Ha a legjobban akarsz kijönni a helyzetből akkor villámgyorsan SZAKADJ LE AZ ANYÁDRÓL,majd menj át a tesódékhoz és KÉRJ TŐLÜK BOCSÁNATOT és ápold velük a kapcsolatot. Na meg közben haladj az élettel.
De persze anyádat is választhatod -ezzel homokba dugva a fejedet,hogy mekkora egy gci. De akkor majd ne sírj azon,meg ne is csodálkozz egy percig sem,hogy az egész rokonság utál,nem lesz egy normális párkapcsolatod és az egész életed az anyád fogja irányítani!
VÁLASSZ!
Szerintem innentől fogva a kérdés le van zárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!