Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek ki mellé álljak?...

Szerintetek ki mellé álljak? Anyám vagy a sógornőm mellé?

Figyelt kérdés

Nagyon közel állunk anyámmal egymáshoz, szinte ő az egyetlen, akivel megtudom beszélni a dolgaimat,mivel nincs sok barátom. Mióta tesómnak lett a sógornőm, ő lett a barátom. Eleinte nagyon jóban voltunk, mintha a nővérem lett volna.De ahogy anyámék és tesómék közt lett vita, ez picit kihatott rám is. Anyám eléggé szeret irányítani, meg mindenre van válasza, a sógornőmnek szerintem ez a legnagyobb baja. Egyszer ki is derült számára hogy anyámék utálják, azóta kb már nem is beszélünk úgy mint régen. Meg anyáék sokszor beszóltak neki hol ezért hol azért. Annak ellenére hogy 5 percre lakunk tőlünk csak heti 1x ha megyünk.

Én még otthon lakom, így hallom, hogy miket mondanak a sógornőmről. Anyám háztartásbeli mióta férjhez ment. Nekem azt mondja azt szeretné ha a sógornőm naponta átjönne (2 gyerekük van), és együtt lennének, segítene neki a sógornőm a kerti dolgokba. Meg amit anyám szeretne minden legyen úgy.

Sógornőm nem bunkó de mióta megtudta hogy ócsárolta anyám apám fűnek fának, inkább tartózkodó, alap dolgokról beszélünk, semmi személyes vagy olyanról mint régen. Anyám szerint lenéz minket. Sajnos velem se a régi a viszony. Jó igaz, én se sokat nyitottam felé. Mivel mióta anyám szerint ő másmilyen folyamatosan "utáljuk őt ", így csaladilag. Anyám tegnap is elkezdte mondani, hogy nem érti a sógornőm miért nem tud jönni az anyum tesóháékhoz segíteni csirkepucolásra. (holnap lesz) Hozhatná a gyerekeket is. Mert más is hozza a gyereket, igaz nekik nagyobb sógornőmé 5 hónapos meg 3 éves. Meg miota gyerekei vannak, nekünk nem segít.

Nem mondtam erre semmit de látom anyám is azt várja hogy állást foglaljak. A sógornőm nem mondd anyámékról semmit nekem, így az ő oldalát nem tudom csak azt érzem, hogy mivel sokszor kapott rosszat már inkább elvisel minket, de nem szeret.

Szerintetek nekem melyik oldalon kellene állnom?

Nem akarok én dönteni, de anyámon nagyon látom hogy azt várja mellé állok.

2020. okt. 16. 12:16
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 121/125 anonim ***** válasza:
90%
Nem. Azért mert te így viselkedsz. De hiába is magyarázzuk, úgyse érted. Lemaradtal a fejlődésben.
2020. okt. 18. 06:46
 122/125 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, sokmindent elmondtak itt, és nagyrészt igazuk van. A sógornőd tök jól neveli a gyerekeit, bizony, nem kötelező segítenie anyudnak, és csoda, hogy ő nem kezdett ellenkampányba anyud ellen.

Veled az lehet a hozzászólók baja, hogy átvetted anyud szavajárását, mintha teljes mértékben elhinnéd, hogy neki van igaza.

A mi családunkban én lehetnék a te szerepedben. Az én anyum sajnos nagyon hasonlít a tiedre, sőt, még rosszabb. Én elköltöztem tőle, segitem, meghallgatom, van, amiben elmondom a saját véleményem, igyekszem jobb belátásra bírni. De a legtöbb dolgot rahagyom.

Tesóm a feleségével jobb híján odaköltözött hozzá, bár anyám utálja sógornőm. Mostanra sógornőm a kisfiukkal elköltözött, inkább albérletbe ment, mert anyám nyíltan leszólta, beszólogatott neki, a saját gyereke előtt. Hiába mondtam bármit anyámnak, nem hallgatott rám.

Igen, léteznek mérgező szülők, és néha nehéz felismerni, hogy a saját szülőnek is az. Szeretjük őket, mert mégis felneveltek, de egy idő után jobb távolról szeretni őket.

Tesódnak big respect. Támogasd őket és próbáld felnyitni anyud szemét. Közben gondolkozz azon, hogyan tudod elkezdeni a saját életedet élni.

2020. okt. 18. 06:52
 123/125 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Se neked, se a díszes retyerutyádnak nincs igazs. Védekezhetsz, de nagyon hasonlítasz az anyádra. kb. olyan b*uta vagy mint ő.

"A sógornőm jött ebbe a családba valamilyen szinten neki kellene alkalmazkodnia."

Ekkora h*lyeséget rég hallottam

Mindkettőtöknek alkalmazkodni kell, ne csak a sógornődtől várjátok a változást.

Tipikusan egy fejlődésre képtelen groteszk mikroközösséget alkottok.

Látod? Itt minden válaszoló örül, hogy nem veletek él.

2020. okt. 24. 18:19
 124/125 SinvilasMeldrosa válasza:
24%

Ki az az 55%-os aki minden értékelhető, és hasznos választ lepontozott? Pedig leeshetne neki, hogy kilóg a sorból, alul maradt a közvéleménnyel szemben.

Biztos egy a kérdező anyjához hasonlító d*fektes anyós, vagy maga a kérdező, aki ilyen buta módon próbál bosszút állni rajtunk.

2020. okt. 24. 18:27
 125/125 anonim ***** válasza:
100%
Bugris prolik vagytok.
2020. okt. 24. 21:36
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!