Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek ki mellé álljak?...

Szerintetek ki mellé álljak? Anyám vagy a sógornőm mellé?

Figyelt kérdés

Nagyon közel állunk anyámmal egymáshoz, szinte ő az egyetlen, akivel megtudom beszélni a dolgaimat,mivel nincs sok barátom. Mióta tesómnak lett a sógornőm, ő lett a barátom. Eleinte nagyon jóban voltunk, mintha a nővérem lett volna.De ahogy anyámék és tesómék közt lett vita, ez picit kihatott rám is. Anyám eléggé szeret irányítani, meg mindenre van válasza, a sógornőmnek szerintem ez a legnagyobb baja. Egyszer ki is derült számára hogy anyámék utálják, azóta kb már nem is beszélünk úgy mint régen. Meg anyáék sokszor beszóltak neki hol ezért hol azért. Annak ellenére hogy 5 percre lakunk tőlünk csak heti 1x ha megyünk.

Én még otthon lakom, így hallom, hogy miket mondanak a sógornőmről. Anyám háztartásbeli mióta férjhez ment. Nekem azt mondja azt szeretné ha a sógornőm naponta átjönne (2 gyerekük van), és együtt lennének, segítene neki a sógornőm a kerti dolgokba. Meg amit anyám szeretne minden legyen úgy.

Sógornőm nem bunkó de mióta megtudta hogy ócsárolta anyám apám fűnek fának, inkább tartózkodó, alap dolgokról beszélünk, semmi személyes vagy olyanról mint régen. Anyám szerint lenéz minket. Sajnos velem se a régi a viszony. Jó igaz, én se sokat nyitottam felé. Mivel mióta anyám szerint ő másmilyen folyamatosan "utáljuk őt ", így csaladilag. Anyám tegnap is elkezdte mondani, hogy nem érti a sógornőm miért nem tud jönni az anyum tesóháékhoz segíteni csirkepucolásra. (holnap lesz) Hozhatná a gyerekeket is. Mert más is hozza a gyereket, igaz nekik nagyobb sógornőmé 5 hónapos meg 3 éves. Meg miota gyerekei vannak, nekünk nem segít.

Nem mondtam erre semmit de látom anyám is azt várja hogy állást foglaljak. A sógornőm nem mondd anyámékról semmit nekem, így az ő oldalát nem tudom csak azt érzem, hogy mivel sokszor kapott rosszat már inkább elvisel minket, de nem szeret.

Szerintetek nekem melyik oldalon kellene állnom?

Nem akarok én dönteni, de anyámon nagyon látom hogy azt várja mellé állok.

2020. okt. 16. 12:16
 71/125 anonim ***** válasza:
95%

Az anyukád tipikusan az a fajta lehet, hogy még azt is megmondja, milyen szögben fordítsd a kezed mikor leveszed a fáról a meggyet. Bocsi, de ezt a dirigálást én sem vállalnám önként és dalolva, még gyerek nélkül sem. Az előzmények ismerete után meg aztán pláne nem.

Kaptál normális hangvételű válaszokat is (bár aki nyersebben írt, az is jogos), kérlek próbálj kicsit a dolgok mögé nézni, mert ha így folytatjátok, a segítés-nem segítés/ház körüli munka lesz a legkisebb problémátok. Majd anyád ha már elüldözött mindenkit, elgondolkozhat egyedül ülve 2 befőzés között. A legrosszabb, hogy ezzel a legnagyobb fájdalmat a fiának okozza, mert a fia családját fúrja és idegeníti el... Pedig egy anyának a gyereke boldogásága az első!

2020. okt. 16. 17:12
 72/125 anonim ***** válasza:
85%
ja lassan húsos-csontos szintre emelkedik ez a kérdés :D
2020. okt. 16. 17:13
 73/125 anonim ***** válasza:
96%

"Csak ott van unokatesom akinek szintén gyereke van és ő tud jönni mindig segíteni minden helyzetben, míg a sógornőm nem."

Az előző válaszod alapján - hogy te sem mennél -, ez nem TUD menni kérdése, hanem AKAR-E.

Gyerek nélkül sem mennék csirkét pucolni sehova, akkor sem, ha TUDNÉK, mert nem AKAROK.

2020. okt. 16. 17:16
 74/125 anonim ***** válasza:
93%

Röviden és tömören: 49-es válaszod alapján minden jó volt, amíg meg nem született az első gyerek, akire anyud kendőzetlenül kimondta, hogy nem örül neki, majd mindent jobban tudva okoskodott. Nyilván ezt senki se viseli jól, és innen indult a rossz viszony? Azóta van ez nagy csirkepucolási hisztéria? :D

Vagy már eleve a gyerek előtt is beszólogaott neki anyud? De azt hiszem mindegy is, egyértelmű ki a hibás.

2020. okt. 16. 17:41
 75/125 anonim ***** válasza:
91%
"ó van amit segít, nem mondom. De szar hogy ő otthon ülhet még nekem pl menni kell. A gyerekekkel meg tényleg elbír és nekünk úgy jön le hogy milyen jó neki. Ritkán panaszkodik, meg nem látszik fáradtnak. Éjszaka se kel a kicsihez mert alszik." Ennek mi köze van bármihez is? :D vagy ha nem fáradt a gyerekek miatt, akkor ugráljon anyósnak?
2020. okt. 16. 17:51
 76/125 anonim ***** válasza:
95%
64. Ki a hülye? Ti.
2020. okt. 16. 17:55
 77/125 anonim ***** válasza:
93%

Erősen gyanítom, hogy a húsos-csontos tért vissza! Ugyanaz a séma, a sógornő rossz, de valójában nincsen benne hiba, minden egyes válaszban a sógornő a jó, a kérdező oldala a rossz, az értelmezhetetlenül logikátlan. Pontosan ugyanaz a képlet, egy olyan dolog sincs, amiben a sógornő tényleg hibáztatható lenne, tiszta angyal, hogy nem borította még rátok az asztalt.

Egyébként miért a sógornő feladata, hogy barátnő legyen? Főleg két kisgyerekkel? Saját baráti kört kellene kialakítanod, bár ha olyan vagy, mint az anyád, ill. ő dirigál neked mindenben, akkor nyilván nem fog menni.

2020. okt. 16. 18:06
 78/125 anonim ***** válasza:
93%

Roviden a valasz: sogornod melle allj.

Tonkretenni a gyerekem boldogsagat az egyik legundoritobb dolog, elkepeszto h felnott ember nem latja mit tesz. A fianak mar igy is fajdamat okozott mert a csaladjat furja, ellenuk askalodik. Tudod hogy ez nem mehet a vegletekig? Vagy a felesegevel lesz oda a viszony (akit nagyon szeret, szoval remelem nem!), vagy anyuka tobbe nem latja a fiat. Megeri? Oruljetek h tesodnak boldog szereto csaladja van!

2020. okt. 16. 18:11
 79/125 anonim ***** válasza:
95%
Lehet, hogy a kerdezo Anyja a husos-csontos. Nem kizart!
2020. okt. 16. 18:22
 80/125 anonim ***** válasza:
93%
összefutnak a szálak :D
2020. okt. 16. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!