Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek ki mellé álljak?...

Szerintetek ki mellé álljak? Anyám vagy a sógornőm mellé?

Figyelt kérdés

Nagyon közel állunk anyámmal egymáshoz, szinte ő az egyetlen, akivel megtudom beszélni a dolgaimat,mivel nincs sok barátom. Mióta tesómnak lett a sógornőm, ő lett a barátom. Eleinte nagyon jóban voltunk, mintha a nővérem lett volna.De ahogy anyámék és tesómék közt lett vita, ez picit kihatott rám is. Anyám eléggé szeret irányítani, meg mindenre van válasza, a sógornőmnek szerintem ez a legnagyobb baja. Egyszer ki is derült számára hogy anyámék utálják, azóta kb már nem is beszélünk úgy mint régen. Meg anyáék sokszor beszóltak neki hol ezért hol azért. Annak ellenére hogy 5 percre lakunk tőlünk csak heti 1x ha megyünk.

Én még otthon lakom, így hallom, hogy miket mondanak a sógornőmről. Anyám háztartásbeli mióta férjhez ment. Nekem azt mondja azt szeretné ha a sógornőm naponta átjönne (2 gyerekük van), és együtt lennének, segítene neki a sógornőm a kerti dolgokba. Meg amit anyám szeretne minden legyen úgy.

Sógornőm nem bunkó de mióta megtudta hogy ócsárolta anyám apám fűnek fának, inkább tartózkodó, alap dolgokról beszélünk, semmi személyes vagy olyanról mint régen. Anyám szerint lenéz minket. Sajnos velem se a régi a viszony. Jó igaz, én se sokat nyitottam felé. Mivel mióta anyám szerint ő másmilyen folyamatosan "utáljuk őt ", így csaladilag. Anyám tegnap is elkezdte mondani, hogy nem érti a sógornőm miért nem tud jönni az anyum tesóháékhoz segíteni csirkepucolásra. (holnap lesz) Hozhatná a gyerekeket is. Mert más is hozza a gyereket, igaz nekik nagyobb sógornőmé 5 hónapos meg 3 éves. Meg miota gyerekei vannak, nekünk nem segít.

Nem mondtam erre semmit de látom anyám is azt várja hogy állást foglaljak. A sógornőm nem mondd anyámékról semmit nekem, így az ő oldalát nem tudom csak azt érzem, hogy mivel sokszor kapott rosszat már inkább elvisel minket, de nem szeret.

Szerintetek nekem melyik oldalon kellene állnom?

Nem akarok én dönteni, de anyámon nagyon látom hogy azt várja mellé állok.

2020. okt. 16. 12:16
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/125 anonim ***** válasza:
94%
Anyud a fiának is nagy fájdalmat okoz ezzel vajon erre még nem gondolt??
2020. okt. 16. 16:47
 62/125 anonim ***** válasza:
96%

Anyám is sokszor mondta nekik h gondoljanak bele nekem milyen rossz hogy nincs senkim"

így nem is lesz, ha még mindig az anyád csöcsein lógsz. ébresztő!!

2020. okt. 16. 16:47
 63/125 anonim ***** válasza:
97%

Elmesélem neked, hogy egy átlagos/normális családban mi történik (csak hogy lásd, tényleg nem normális, amit anyukád művel):

1. Tesód feleségül veszi a lányt, akit nagyon szeret, a család is elfogadja őt (eddig talán stimmel). Te jóban vagy tesódékkal, jófejek, sok közös program.

2. Bejelentik 4 év után (4 év!! nem hónap!!), hogy gyereket várnak, erre anyukád-apukád majd' kiugrik a bőréből, unokájuk lesz! Te is nagyon boldog vagy, hogy nagynéni leszel (itt ez már nem stimmel).

3. Megszületik a baba. Anyukádnak vannak eltérő nézetei a gyerekneveléssel kapcsolatban, de ezt csak tanácsképpen mondja a sógornődnek, aki ezt kedvesen megköszöni, de nem fogadja meg. Anyukád, ha szükség van rá, megy a pici baba mellé segíteni, és ez rád is érvényes lehet.

4. A kisgyerek(ek) egyre nagyobbak lesznek, de anyukád nem tukmálja a tesódékra a nézeteit, inkább magának megtartja. Ha az a kérés a szülők részéről, hogy ne kapjanak édességet, ő magában furcsán néz, de nem ad nekik, ha ez a kérés. A sógornőd és a tesód szívesen mennek családi programokra, hiszen mindenki kedves velük, jól érzik magukat. Anyukád örül, hogy a szülők sokat törődnek az unokákkal, hiszen szépen fejlődnek, tudnak viselkedni. Amikor a gyerekek már nagyobbak, akkor a tesód és a sógornőd szívesen segítenek anyukádéknak pl. bevásárolni, akár csirkét kopasztani. Ha épp nem érnek rá segíteni, anyukád nem hisztizik meg kiakad, hanem megoldja veled vagy az unokatesóddal. Tudja, hogy ők már külön család, ez az élet rendje, megvan a saját életritmusuk, baráti körük. Te sokat jársz át tesódékhoz, mert jókat játszol a gyerekekkel és beszélgetsz a tesóddal és sógornőddel.

Így nézne ki egy egészséges család. Ezt most hasonlítsd össze a tiéddel, és máris látod, hogy ki a hunyó ebben.

2020. okt. 16. 16:54
 64/125 A kérdező kommentje:

Mi se fújjuk fel hogy nem jön segíteni. Csak ott van unokatesom akinek szintén gyereke van és ő tud jönni mindig segíteni minden helyzetben, míg a sógornőm nem.

Akkor ki a hülye?

Őt nem zavarja hogy a gyerek ott tesz vesz a kertben míg mi pl meggyet szedünk v épp kifejtjuk. A sógornőm alapnak veszi h ő ezekre mióta gyerek van akkor jön ha van a gyerekre ki vigyázzon (az ő anyja) és úgy jön. Gyerekkel sose jön.ami nekünk fura. De elfogadtuk, csak ő nem értem miért nem tud jönni. A gyerekekkel ott is lehetne.

2020. okt. 16. 16:55
 65/125 anonim ***** válasza:
96%

"Akkor ki a hülye?"

anyád, de ezt már sokszor leírtuk

"Gyerekkel sose jön.ami nekünk fura."

ő se akar ott lenni, csak azért megy hogy mégiscsak valahogy egyben maradjon a család. nem csoda hogy a gyerekeit nem akarja kitenni ennek

2020. okt. 16. 16:59
 66/125 anonim ***** válasza:
96%
Hihetetlen, hogy még mindig nem világos. A sógornőd nem azért nem megy, mert sehogy sem tudja megoldani. Szerintem ha nem lenne gyereke, akkor sem menne. Mégpedig azért, mert utáljátok, és valószínű ezek után (jogosan) ő sem kedvel titeket. Unokatesód beleszületett a családba, vér szerinti rokon, neki ez sokkal természetesebb közeg. Menjen, ha van kedve. Másnak nem muszáj. Előző válaszod alapján téged az zavar, hogy te se mennél, csak nem tudsz nemet mondani.
2020. okt. 16. 17:00
 67/125 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező,elolvastad az 58-as válaszomat?

Csak hogy válasszál már.

2020. okt. 16. 17:01
 68/125 anonim ***** válasza:
94%
Mert nem kotelessege azert. Kerdezo, mindegy mit irunk (pedig egyertelmu, kinel van baj a fejekben) te eldontotted, h anyukadek melle allsz, ami szived joga. De oszinten mondom, jot tenne, ha kiszakadnal abbol a kozegbol, h lass normalis peldakat is, ne csak a maradi falusi kornyezet (bocs)
2020. okt. 16. 17:02
 69/125 anonim ***** válasza:
91%
Valószínűleg a sógornőd nem akarná magára hagyni a 3 éves és 5 hónapos gyereket. Láttál már közelről 3 évest? Mindegyik egy kis öngyilkosjelölt, felmásznak mindenre, kirohannak az úttestre, egy pillanatra veszíted szem elől, és megvan a baj. Az 5 hónapost pedig nem lehet csak úgy lerakni és ott hagyni, sír, stb. Borítékolom, ha vinné a gyerekeket, és velük foglalkozna, anyádnak akkor meg az lenne a baja, hogy ,,minek jött át, ha még meggyet se bír szedni". És ezt nem akarja hallgatni, amit megértek. Unokatesódnak meg szíve joga magára hagyni a gyerekeit amíg picik, de az az ő felelőssége.
2020. okt. 16. 17:04
 70/125 anonim ***** válasza:
18%
Ez a kérdés is kezd 100 felé menni
2020. okt. 16. 17:11
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!