Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek ki mellé álljak?...

Szerintetek ki mellé álljak? Anyám vagy a sógornőm mellé?

Figyelt kérdés

Nagyon közel állunk anyámmal egymáshoz, szinte ő az egyetlen, akivel megtudom beszélni a dolgaimat,mivel nincs sok barátom. Mióta tesómnak lett a sógornőm, ő lett a barátom. Eleinte nagyon jóban voltunk, mintha a nővérem lett volna.De ahogy anyámék és tesómék közt lett vita, ez picit kihatott rám is. Anyám eléggé szeret irányítani, meg mindenre van válasza, a sógornőmnek szerintem ez a legnagyobb baja. Egyszer ki is derült számára hogy anyámék utálják, azóta kb már nem is beszélünk úgy mint régen. Meg anyáék sokszor beszóltak neki hol ezért hol azért. Annak ellenére hogy 5 percre lakunk tőlünk csak heti 1x ha megyünk.

Én még otthon lakom, így hallom, hogy miket mondanak a sógornőmről. Anyám háztartásbeli mióta férjhez ment. Nekem azt mondja azt szeretné ha a sógornőm naponta átjönne (2 gyerekük van), és együtt lennének, segítene neki a sógornőm a kerti dolgokba. Meg amit anyám szeretne minden legyen úgy.

Sógornőm nem bunkó de mióta megtudta hogy ócsárolta anyám apám fűnek fának, inkább tartózkodó, alap dolgokról beszélünk, semmi személyes vagy olyanról mint régen. Anyám szerint lenéz minket. Sajnos velem se a régi a viszony. Jó igaz, én se sokat nyitottam felé. Mivel mióta anyám szerint ő másmilyen folyamatosan "utáljuk őt ", így csaladilag. Anyám tegnap is elkezdte mondani, hogy nem érti a sógornőm miért nem tud jönni az anyum tesóháékhoz segíteni csirkepucolásra. (holnap lesz) Hozhatná a gyerekeket is. Mert más is hozza a gyereket, igaz nekik nagyobb sógornőmé 5 hónapos meg 3 éves. Meg miota gyerekei vannak, nekünk nem segít.

Nem mondtam erre semmit de látom anyám is azt várja hogy állást foglaljak. A sógornőm nem mondd anyámékról semmit nekem, így az ő oldalát nem tudom csak azt érzem, hogy mivel sokszor kapott rosszat már inkább elvisel minket, de nem szeret.

Szerintetek nekem melyik oldalon kellene állnom?

Nem akarok én dönteni, de anyámon nagyon látom hogy azt várja mellé állok.

2020. okt. 16. 12:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/125 anonim ***** válasza:
97%

Mi a f.sznak irod ki a kérdést ha a kigyo anyad pártyat fogod?egy gyerek ket gyerek neked nem mindegy?vagy anyadeknak?ezt arra ertem hogy ha eggyis van vagy ketto vagy akarmennyi attol meg mindenkinek meg van a sajat maga elete miert futkosna at hozatok segiteni?

Máskulomben az agyádnak van egy 22 gyereke aki othon van nincs élete se baratai se senki hát segica nekik akkor te...de ha majd par év mulva lesz valakid ne itt nyíljal majd hogy anyád beleszor az életedbe meg utalja a parodat,mer ennek ez a vége.

Szerintem te sem vagy külömb az anyádtol..Én is kulon elek a csaladtol,nincs meg baba csak uton van,mégis egy csomo dolgom van,es ha esetleg van 1oram miert nem pihenhetek?epp ez a helyzet a sogornoddel is..miert nem pihenhet?miert kene hozatok futni?ki az atya uristennek hiszitek magatok anyatokkal az elen?szanalmasak vagytok hogy nemtudtok a sajat eletetekel foglalkozni,mindig kel valaki akit lehet utalni meg mocskolni,igaz?

2020. okt. 16. 14:01
 22/125 anonim ***** válasza:
96%

"Nem mondtuk eddig egyszer sem neki hogy segítenie kellett volna, csak mi magunk között beszéltünk erről."

Szóval kip_fázzátok a háta mögött. Te is.

"Nálunk a családban is ez a szokás." De ő nem született bele a családba. Ha nem is mondtátok neki, akkor honnan kéne tudnia. De mégha tudná sem kötelessége segíteni. Ő sem kér tőletek semmit. Szerintem ez így tiszta.

"A sógornőm picit szerintem túl sokat foglalkozik a gyerekkel."

Szerintem a gyerekkel, akkor foglalkoznak túl sokat, ha az a házasság rovására megy. De te majd kevesebbet foglalkozol a tiéddel. A te dolgod lesz. Ez még az övé.

Ja és semmivel nem vagy jobb, mint az anyád. Az is csoda, hogy szóba áll még veletek.

2020. okt. 16. 14:05
 23/125 anonim ***** válasza:
94%

Na az a baj....milyen jogon varjatok el, hogy pucolja a csirket? Mert nalatok ez a szokas?!

Fuj mar!

Neki adok igazat. Te is olyan vagy mint Anyad, csak mini kiadasban!

2020. okt. 16. 14:07
 24/125 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező,-még ha egy kicsit durván is- de megkaptad a válaszokat.

A hozzáállásodon is látszik,hogy valamilyen szinten anyád elnyom. Hisz azt akartad hallani,hogy anyádéknak van igazuk.

Szerintem gyorsan függetlenedj el anyádtól,sógornőddel pedig ápold a kapcsolatot.

2020. okt. 16. 14:11
 25/125 A kérdező kommentje:

Ne legyetek már ilyenek. Én nem vagyok olyan mint anyám. Látom h nem jó ez így, de mit tehetnék?

A sógornőm jött ebbe a családba valamilyen szinten neki kellene alkalmazkodnia. Nem?

Jó az nem szép hogy a háta mögött mi utáljuk, de szerintem ő is minket. Tesómmal jól megvannak, sőt túl jól anyáék szerint. Nagyon szerelmes belé tesóm.

Szerintem ez nem gond hogy jól megvannak csak jó lenne ha anyáékkal se lenne folyton olyan izé. Nem szól sokszor kettőt se hozzánk ha ott vagyunk, mintha folyton vmi miatt baja lenne.

De azt nem tudom ha kedves lenne újra meg olyan mint régen anyáék lehet újra szeretnék. És béke lenne, nem?

2020. okt. 16. 14:22
 26/125 anonim ***** válasza:
97%
Na vajon miért nem szól hozzátok? Mert lejáratjátok a háta mögött. Miért lenne kedves mint régen? És ha talán anyádék kérnének bocsánatot?
2020. okt. 16. 14:26
 27/125 anonim ***** válasza:
97%

Nem. Nem kell alkalmazkodnia hozzátok. A tesóddal kell alkalmazkodniuk egymáshoz. Ami mint leirtad meg is van és jó is.

Nem azért van tesód rosszba veletek mert túlságosan szereti a feleségét, hanem mert bunkók vagytok azzal akit ő szeret.

Mivel ott kezdődött az egész, hogy anyudék kezdték el utalni, ki beszélni, nem, nem neki kell kedvesnek lenni és akkor anyukád szeretné... Anyukádnak kelle normális ember módjára viselkedni és bocsánatot kérni. Akkor talán a sógornőd azt mondaná, hogy oké és még lehetnének jóba is.

A legnagyobb baj, hogy ti undorító, gerinctelen módon viselkedtek, de azt nem tudjátok elviselni ha vissza felé is ezt kapjátok. Szemetek vagytok és még elvárjátok, hogy szegény nő nektek pitizzen meg még ő kérjen bocsánatot... Mit hisztek ti magatokról?

2020. okt. 16. 14:29
 28/125 anonim ***** válasza:
96%
Nah ezért kell 100-200km-re költözni mindenféle rokontól. A te anyádtól meg egyenesen másik kontinensre mennék...
2020. okt. 16. 14:30
 29/125 anonim ***** válasza:
93%
28. Inkább másik bolygóra, vagy univerzumba....
2020. okt. 16. 14:32
 30/125 anonim ***** válasza:
97%

Akkor összegezve....

- sógórnőd menjen segíteni, mert az JÁR nektek... főzzetek be magatoknak baszki meg pucoljátok ti a csirkét, gondolom megvan a ti lekvárotok nélkül is

- elhordjuk minden szemét utolsó nőnek, de azért jöjjön má' át anyukát szórakoztatni és vágjon hozzá jó képet is

- belepofázunk a gyereknevelésbe és csodálkozunk hogy nem kér a segítségből

Ennek ti nem érzitek az abszurditását? Egyszerűen vannak családok, pl a miénk is, ahol nincs ilyen elvárás hogy ezt meg azt KELL segíteni. Ha anyukám lekvárt akarna főzni megcsinálná mert épp olyan kedve lenne, de eszünkbe nem jutna hogy nekem meg a férjemnek mennie kéne :D csirkénk nincs, de biztos nem az lenne a családi program hogy gyerekestül oda rendelek mindenkit. Igen, vannak ilyen családok, mint a tietek, ahol már ha egy poharat arrébb kell rakni csődítik a rokonságot, de ne várjátok el, hogy mindenki úgy ugráljon...

Olyan leszel te is mint anyád, ez jön le.

2020. okt. 16. 14:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!