Szerintetek ki mellé álljak? Anyám vagy a sógornőm mellé?
Nagyon közel állunk anyámmal egymáshoz, szinte ő az egyetlen, akivel megtudom beszélni a dolgaimat,mivel nincs sok barátom. Mióta tesómnak lett a sógornőm, ő lett a barátom. Eleinte nagyon jóban voltunk, mintha a nővérem lett volna.De ahogy anyámék és tesómék közt lett vita, ez picit kihatott rám is. Anyám eléggé szeret irányítani, meg mindenre van válasza, a sógornőmnek szerintem ez a legnagyobb baja. Egyszer ki is derült számára hogy anyámék utálják, azóta kb már nem is beszélünk úgy mint régen. Meg anyáék sokszor beszóltak neki hol ezért hol azért. Annak ellenére hogy 5 percre lakunk tőlünk csak heti 1x ha megyünk.
Én még otthon lakom, így hallom, hogy miket mondanak a sógornőmről. Anyám háztartásbeli mióta férjhez ment. Nekem azt mondja azt szeretné ha a sógornőm naponta átjönne (2 gyerekük van), és együtt lennének, segítene neki a sógornőm a kerti dolgokba. Meg amit anyám szeretne minden legyen úgy.
Sógornőm nem bunkó de mióta megtudta hogy ócsárolta anyám apám fűnek fának, inkább tartózkodó, alap dolgokról beszélünk, semmi személyes vagy olyanról mint régen. Anyám szerint lenéz minket. Sajnos velem se a régi a viszony. Jó igaz, én se sokat nyitottam felé. Mivel mióta anyám szerint ő másmilyen folyamatosan "utáljuk őt ", így csaladilag. Anyám tegnap is elkezdte mondani, hogy nem érti a sógornőm miért nem tud jönni az anyum tesóháékhoz segíteni csirkepucolásra. (holnap lesz) Hozhatná a gyerekeket is. Mert más is hozza a gyereket, igaz nekik nagyobb sógornőmé 5 hónapos meg 3 éves. Meg miota gyerekei vannak, nekünk nem segít.
Nem mondtam erre semmit de látom anyám is azt várja hogy állást foglaljak. A sógornőm nem mondd anyámékról semmit nekem, így az ő oldalát nem tudom csak azt érzem, hogy mivel sokszor kapott rosszat már inkább elvisel minket, de nem szeret.
Szerintetek nekem melyik oldalon kellene állnom?
Nem akarok én dönteni, de anyámon nagyon látom hogy azt várja mellé állok.
Igazából akkor se segített már mikor egy gyerek volt.
Anyum nem akarta még hogy tesómnak legyen gyereke mert szerinte korai volt még 4 éve voltak együtt akkor.
Aztán végül ezen túl léptek, ahogy megszületett az első gyerek sógornőm csak vele foglalkozott. Anyám segíteni akart de ő hozzá mindig meg is mondta a magáét. Én ezt láttam gondnak. De ő ilyen én ismerem elviselem mert az anyám. Ő mindig azzal jött hogy ők a jó hogy csinálták.
A sógornőm meg másképp neveli, ő a mm ai modernebb nevelést preferálja. Mi nem sokat segítünk neki mert nem hagyja. Anyám alig vigyázzott eddig a gyerekekre. Most hogy ez kinek a hibája ez nézőpont kérdése. Anyám se nyitott túl jól így érthető hogy a sógornőm se szívesen bízza rá.
Sajnos én meg itt vagyok látom mindkét oldalt de hogy mi lenne a megoldás azt nem. Amúgy apumék szerint a sógornőm rengeteget pihen, és igazán nincs sok dolog a két gyerekkel. Ha meg van akkor miért nem viszi el anyuhoz.
Hát nem tudom, nekem nincsenek gyerekeim, de én is azt látom hogy jó gyerekek nincs velük gond, ergo nem fárad el azért annyira hogy ne tudna legalább 2 naponta át menni anyummal beszélni.
De mivel nincs gyerekem nem tudom csak ezt látom. Nincs kibukva meg naponta megtud főzni.
Nem hinnem hogy velem így bánnának hisz a lányuk vagyok.
22 vagyok és dolgozom.
Bocs, de anyád egy kígyó. Nem is tudom, mit képzel magáról, hogy más felnőtt embereket ugráltatna, hogy menjen és dolgozzon neki ingyen csak úgy, meg a testvérének, főleg úgy, hogy két kisgyerek is ott van.
Egyébként anyád meg tudja indokolni, hogy pontosan mi a problémája a menyével, vagy csak utálja és kész? Szerintem utóbbi. Neked miért kéne mellé állnod és utálnod? Bocs, de szerintem te is megéred a pénzed. Lehet, nem véletlenül nincsenek barátaid.
"nem fárad el azért annyira hogy ne tudna legalább 2 naponta át menni anyummal beszélni" - egy olyan nővel, mint anyád, miért kellene egyáltalán kapcsolatot tartani, nem hogy kétnaponta beszélgetni??
Egyébként mit képzeltek ti magatokról, hogy elvárásokat támasztotok más felnőtt emberekkel szemben? Mi közötök van hozzá, hogy ki mennyit pihen? Azt csinál a sogórnő, amit akar, nektek nem tartozik elszámolással, segítséggel, semmivel!
Te ugyanolyan vagy, mint az anyád, szar emberek vagytok mindketten.
"Igazából akkor se segített már mikor egy gyerek volt."
Igazából akkor sem lenne kötelessége segíteni, ha egy gyereke se lenne. Felnőtt ember, saját élete van, nem anyád csicskája. Birka türelmű a sógornőd, ha még ezek után is heti 1x vendégül látja a szemét anyósát. Én már rég elküldtem volna a pitsába.
Jah és álomvilágban élsz, ha azt hiszed veled máshogy lesz. A szerencsétlen jövendőbeli pasidnak még rosszabb is lesz, mert ő férfi, minden "férfi munkához" őt fogják ugrasztani. Valami bólogató birkát szedj össze, aki örömmel lesz csicska.
"Amúgy apumék szerint a sógornőm rengeteget pihen, és igazán nincs sok dolog a két gyerekkel. Ha meg van akkor miért nem viszi el anyuhoz.
Hát nem tudom, nekem nincsenek gyerekeim, de én is azt látom hogy jó gyerekek nincs velük gond, ergo nem fárad el azért annyira hogy ne tudna legalább 2 naponta át menni anyummal beszélni."
Ahahahhahah persze, ők ezt meg tudják ítélni. De ha tényleg két kis angyal is a gyerek, akkor pihenés helyett menjen inkább anyádhoz dolgozni. Hol élsz te???
Nem mondtuk eddig egyszer sem neki hogy segítenie kellett volna, csak mi magunk között beszéltünk erről. Nálunk a családban is ez a szokás. Ha befőzés vagy csirkepucolas van is segítünk egymásnak.
Na pl ő ezekből kimarad mióta gyerek van. Nem várja el hogy mi segítsünk neki de ő se jön nekünk segíteni.
És nálunk anyum tesójának (unokatesom) a gyerekei is jönnek pl ott is van egy kisgyerek de ő más. Unokatesom ő pont olyan mint anyám, nagyszájú mindenkinek mindent megmond a gyereket is úgy neveli ahogy ő akarja senki se mer neki ellent mondani.
De ő nem törődik annyit a gyerekkel, de szerintem ez jobb. A sógornőm picit szerintem túl sokat foglalkozik a gyerekkel.
Jézusom, milyen család vagytok ti? Normális ember nem akarna oda menni a közeletekbe." És nálunk anyum tesójának (unokatesom) a gyerekei is jönnek pl ott is van egy kisgyerek de ő más. Unokatesom ő pont olyan mint anyám, nagyszájú mindenkinek mindent megmond a gyereket is úgy neveli ahogy ő akarja senki se mer neki ellent mondani." szerinted a sógornődnek mennyi kedve van a sok s@ggfejet hallgatni mikor nem is az ő családja... Ti mit gondoltok? Felnőtt ember.
" De ő nem törődik annyit a gyerekkel, de szerintem ez jobb. A sógornőm picit szerintem túl sokat foglalkozik a gyerekkel." nagyon szomorú, hogy nem törődik annyit a gyerekekkel. Olyan nincs, hogy valaki túl sokat foglalkozik a gyerekével. Meg nehogy már ti döntsétek el, hogy mennyit legyen a gyerekkel, meg ő mennyire fáradt.
Ti nem segítettek és ő se. Mi ezzel a gond? Neki ugrani kéne mikor ti fütyültök, ti meg sz@rtok a fejére amikor neki kell segítség? Nagyon korrektek vagytok....
"Na pl ő ezekből kimarad mióta gyerek van. Nem várja el hogy mi segítsünk neki de ő se jön nekünk segíteni."
Elhiszem,hogy rossz,hogy kimarad pár családi programból,de a gyerekekért teszi.
Meg szerintem az is egy nagy ok,hogy anyáddal nem akar lenni.
"De ő nem törődik annyit a gyerekkel, de szerintem ez jobb. "
Miért jobb,hogy nem törődik vele annyit?
Ami pedig téged illet gyorsan kezdj el függetlenedni anyádtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!