Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek ki mellé álljak?...

Szerintetek ki mellé álljak? Anyám vagy a sógornőm mellé?

Figyelt kérdés

Nagyon közel állunk anyámmal egymáshoz, szinte ő az egyetlen, akivel megtudom beszélni a dolgaimat,mivel nincs sok barátom. Mióta tesómnak lett a sógornőm, ő lett a barátom. Eleinte nagyon jóban voltunk, mintha a nővérem lett volna.De ahogy anyámék és tesómék közt lett vita, ez picit kihatott rám is. Anyám eléggé szeret irányítani, meg mindenre van válasza, a sógornőmnek szerintem ez a legnagyobb baja. Egyszer ki is derült számára hogy anyámék utálják, azóta kb már nem is beszélünk úgy mint régen. Meg anyáék sokszor beszóltak neki hol ezért hol azért. Annak ellenére hogy 5 percre lakunk tőlünk csak heti 1x ha megyünk.

Én még otthon lakom, így hallom, hogy miket mondanak a sógornőmről. Anyám háztartásbeli mióta férjhez ment. Nekem azt mondja azt szeretné ha a sógornőm naponta átjönne (2 gyerekük van), és együtt lennének, segítene neki a sógornőm a kerti dolgokba. Meg amit anyám szeretne minden legyen úgy.

Sógornőm nem bunkó de mióta megtudta hogy ócsárolta anyám apám fűnek fának, inkább tartózkodó, alap dolgokról beszélünk, semmi személyes vagy olyanról mint régen. Anyám szerint lenéz minket. Sajnos velem se a régi a viszony. Jó igaz, én se sokat nyitottam felé. Mivel mióta anyám szerint ő másmilyen folyamatosan "utáljuk őt ", így csaladilag. Anyám tegnap is elkezdte mondani, hogy nem érti a sógornőm miért nem tud jönni az anyum tesóháékhoz segíteni csirkepucolásra. (holnap lesz) Hozhatná a gyerekeket is. Mert más is hozza a gyereket, igaz nekik nagyobb sógornőmé 5 hónapos meg 3 éves. Meg miota gyerekei vannak, nekünk nem segít.

Nem mondtam erre semmit de látom anyám is azt várja hogy állást foglaljak. A sógornőm nem mondd anyámékról semmit nekem, így az ő oldalát nem tudom csak azt érzem, hogy mivel sokszor kapott rosszat már inkább elvisel minket, de nem szeret.

Szerintetek nekem melyik oldalon kellene állnom?

Nem akarok én dönteni, de anyámon nagyon látom hogy azt várja mellé állok.

2020. okt. 16. 12:16
 81/125 anonim ***** válasza:
89%

Mi lett a kérdezővel?

Választott már? Gondolom nem.

2020. okt. 16. 18:24
 82/125 A kérdező kommentje:

Nem hiszem hogy jó ötlet már ha választok.

Inkább próbálom anyát jobb belátásra bírni.

Azért nálam remélem más lesz, ha lesz valaki egyáltalán. Mert eddig nem sok pasim volt, meg el se nagyon járok sehova. Csak anyáékkal megyek strandra, kirándulni.

2020. okt. 16. 18:44
 83/125 A kérdező kommentje:

Amúgy sógornőm lehet azt várja hogy anyám egyszer bocsánatot kér, de az sose fog meg történni. Itt inkább a szőnyeg alá seprés a divat.

A másik még az, hogy a gyerekek előtt mindig jött segíteni, mert nem volt más dolga. Mondták is anyámék milyen dolgos lány. De mióta gyerek van, csak nagy ritkán.

Ezt részben értem, részben nem. Pl disznovágásra se hozta el a kisbabát, majd mikor nagyobb volt akkor se. Unokatesom simán babakocsiban tette egész délelőtt elvolt mellettünk megetette tápszerrel utána vissza tette a kocsiba.

Bár nincs gyerekem így nem értek ehhez. Meg mióta anyám beszólt nem szereti a családi össze jövetelt. Mondjuk tény hogy mindenki szeret okoskodni..

2020. okt. 16. 18:49
 84/125 anonim ***** válasza:
93%

"Meg mióta anyám beszólt nem szereti a családi össze jövetelt. "

De ezt már kitárgyaltuk itt...

"Nem hiszem hogy jó ötlet már ha választok.

Inkább próbálom anyát jobb belátásra bírni."

Ahogy az egyik válaszoló is fogalmazott: te még mindig anyád csöcsén lógsz. Nem bántásból.

Anyád egy kígyó! Ezt már 1000-szer leírtuk. Mi olyan nehéz ezen felfogni?

2020. okt. 16. 18:53
 85/125 anonim ***** válasza:
97%

kattanjál már le baszki erről a "segíteni" témáról. ha anyád akar disznót vágni/csirkétpucolni/meggyetmagozni, akkor tegye. vonatkozik ez a mintapéldány unokatestvéredre is.

de a sógornőd ne legyen már erre rákényszerítve.

jut eszembe, a csontos húsnak volt elég helye a fagyasztóban?

2020. okt. 16. 18:54
 86/125 anonim ***** válasza:
95%

ha lesz valaki egyáltalán. Mert eddig nem sok pasim volt, meg el se nagyon járok sehova. Csak anyáékkal megyek strandra, kirándulni

így nem is lesz senkid, fogd már fel...

2020. okt. 16. 18:55
 87/125 anonim ***** válasza:
93%
Ezen a segitseg dolgon nem birsz tullepni? Persze, tokeletes program egy kisbabanak a hajnali disznovagas. Mondd h csak trollkodsz
2020. okt. 16. 18:56
 88/125 anonim ***** válasza:
95%

Igen, egy kisbabanak kotelezo megjelenni egy disznovagason!

Jezusom..inkabb ne irj tobbet.

2020. okt. 16. 18:58
 89/125 anonim ***** válasza:
93%
Ha munkanélküli lennék és egész nap unatkoznék, akkor sem mennék el anyóshoz csirkét pucolni. Attól, hogy a ti családotokban ez a szokás még másnak nem kell munkát adni! Mindenki ossza be a saját szabadidejét és ne másét! Neked sem kötelező a segítség, anyád vállalta az állattartást és minden azzal járó munkát, nem a 20. században élünk ahol összegyűlt az egész rokonság a faluból fát vágni, állatokat vágni. 21. század van ám, hahó. Mindenki szépen ossza be a saját szabadidejét!
2020. okt. 16. 19:00
 90/125 A kérdező kommentje:

Jó igazatok van. Egy barátom sincs aki ilyen mint mi. Anyámék olyanok mint 50 évvel ezelőtti világban lennénk.

Unokatesom nagyszájú neki azért könnyebb. Sógornőm sajnos hiába lenne az itt kiutálná mindenki. Ez az igazság csak az a baj hogy ezt rossz beismerni

2020. okt. 16. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!