Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek ki mellé álljak?...

Szerintetek ki mellé álljak? Anyám vagy a sógornőm mellé?

Figyelt kérdés

Nagyon közel állunk anyámmal egymáshoz, szinte ő az egyetlen, akivel megtudom beszélni a dolgaimat,mivel nincs sok barátom. Mióta tesómnak lett a sógornőm, ő lett a barátom. Eleinte nagyon jóban voltunk, mintha a nővérem lett volna.De ahogy anyámék és tesómék közt lett vita, ez picit kihatott rám is. Anyám eléggé szeret irányítani, meg mindenre van válasza, a sógornőmnek szerintem ez a legnagyobb baja. Egyszer ki is derült számára hogy anyámék utálják, azóta kb már nem is beszélünk úgy mint régen. Meg anyáék sokszor beszóltak neki hol ezért hol azért. Annak ellenére hogy 5 percre lakunk tőlünk csak heti 1x ha megyünk.

Én még otthon lakom, így hallom, hogy miket mondanak a sógornőmről. Anyám háztartásbeli mióta férjhez ment. Nekem azt mondja azt szeretné ha a sógornőm naponta átjönne (2 gyerekük van), és együtt lennének, segítene neki a sógornőm a kerti dolgokba. Meg amit anyám szeretne minden legyen úgy.

Sógornőm nem bunkó de mióta megtudta hogy ócsárolta anyám apám fűnek fának, inkább tartózkodó, alap dolgokról beszélünk, semmi személyes vagy olyanról mint régen. Anyám szerint lenéz minket. Sajnos velem se a régi a viszony. Jó igaz, én se sokat nyitottam felé. Mivel mióta anyám szerint ő másmilyen folyamatosan "utáljuk őt ", így csaladilag. Anyám tegnap is elkezdte mondani, hogy nem érti a sógornőm miért nem tud jönni az anyum tesóháékhoz segíteni csirkepucolásra. (holnap lesz) Hozhatná a gyerekeket is. Mert más is hozza a gyereket, igaz nekik nagyobb sógornőmé 5 hónapos meg 3 éves. Meg miota gyerekei vannak, nekünk nem segít.

Nem mondtam erre semmit de látom anyám is azt várja hogy állást foglaljak. A sógornőm nem mondd anyámékról semmit nekem, így az ő oldalát nem tudom csak azt érzem, hogy mivel sokszor kapott rosszat már inkább elvisel minket, de nem szeret.

Szerintetek nekem melyik oldalon kellene állnom?

Nem akarok én dönteni, de anyámon nagyon látom hogy azt várja mellé állok.

2020. okt. 16. 12:16
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/125 anonim ***** válasza:
28%
Persze,nem baj.
2020. okt. 16. 21:19
 102/125 A kérdező kommentje:

Ismertük egymást kb 3-4 éve már. Nyáron írt a szülinapomra utána rairtam így kezdtünk el beszélni. Eleinte 2-3 hetente taliztunk. Ez ment kb 2-3 hónapig.

A 8."randi" után pont tesóméknál voltam és meséltem nekik mi a helyzet. Ők egyértelműen elmondtak kérdezzek rá mi ez. Se puszi se csók semmi. Végül aztán lett vmi, fél évig semmi testi kapcsolat. Én szűz voltam ő vette el de nem volt nagy élmény őszintén. Majd ezt követően kb 2-3 hónapig voltunk együtt. Majd azt mondta nem érzi már a szerelmet és vége lett.

Anyámék végig dicsérték, mikor kidobott szidták.

Röviden ennyi

2020. okt. 16. 21:34
 103/125 anonim ***** válasza:
87%
hát ez így sikerült. anyádék hozzáállása tipikus paraszt. egy volt barátom anyja azóta nem köszön se nekem se az egész családomnak mióta szakítottam a fiával. megsértődött XD
2020. okt. 16. 21:37
 104/125 anonim ***** válasza:
80%

Igen,anyád egy gci,már bocsánat.

Remélem te is érted,hogy miért.

2020. okt. 16. 22:24
 105/125 anonim ***** válasza:
88%

Jol sejtem, hogy te egy kicsit maganyos, visszafogottabb, esetleg konfliktus kerulo halkszavu lany vagy? Es a sogornod pedig mindaz, ami lenni szeretnel: boldog parkapcsolat, sminkeles, bulik, most mar ehelyett gyerekek, es raadasul eleg vagany meg magabiztos volt ahhoz, hogy szembesitse a csaladotokat amikor kiderult hogy kibeszeltetek? Csak azert kerdem, mert jobb ezt helyre tenni magadban es valtoztatni, nem bantani akarlak.

Anyukad azota nem szereti, hogy nem jar at hozzatok? Vagy mikor eleinte azt mutatta hogy joban vannak, valojaban mar akkor se szerette?

2020. okt. 16. 22:32
 106/125 anonim ***** válasza:
88%
Fordítsuk meg a dolgot: a sógornőd bírt téged, kisminkelt, lelkizett veled, pasizási tanácsokat adott, elhívott a családi programokra, barátnő-pótlék volt, majd megtudta hogy amúgy anyukáddal rendszeresen kibeszélitek, mert a gyerekek miatt már nem ugrál nektek. Ha nem beszéltétek ki már sokkal korábban is. Szerinted jól esett neki?
2020. okt. 16. 22:51
 107/125 A kérdező kommentje:

Előtte anya csak azt mondta hogy utána kérdezett pár embernél róla és nem tudtak rosszat mondani. Mikor kezdett komolyabb lenni köztük se igazán mondták róla rosszat. Akkor kezdtem hallani amikor össze költöztek és jött a gyerek és anya nem várta. Utána már olyan más lett. Mint aki kifirdult teljesen. Aztán jöttek a sorozatos kis csipkelődések. És a szembesítés. Meg maga az hogy akkor sem tagadták anyáék a tényt hogy utalják inkább hárították a felelősséget. Hogy ez az egész rossz viszony kinek a hibája.

Én meg buta voltam így utólag látom mert ő próbált rám anno hatni, hogy nyissak mások felé is, ne csak anyámmal beszéljünk pasis dolgokról. De én ezt úgy figyelmen kívül hagytam.

Nem vagyok vissza fogott. Elég nagyszámú van meg irányító típus vagyok, igaz önbizalmam nincs sok.

Addig volt szorosabb át járás míg nem volt gyerek utána már nem jöttek át. Csak ha mi hívtuk őket.

Biztosan szarul esett neki ez az egész..

2020. okt. 17. 00:02
 108/125 anonim ***** válasza:
89%

Ebben a sztoriban egyedül a sógornő épeszű. És ha jót akar magának, még jobban elhatárolódik anyádtól.

Még egy apró észrevétel: anyád testvére nem az unokatesód, hanem a nagynénéd...

2020. okt. 17. 01:34
 109/125 anonim ***** válasza:
76%

105-os vagyok. Nekem mar ez is durva, hogy anyud leinformalja. Gondolom amig sogornod atjart segiteni, addig anyud nyilvan orult. Akkor kezdte megutalni, mikor komolyabbra fordult a dolog es osszekoltoztek - itt gondolom berezelt, hogy elveszik a fiacskajat, amikor jott a gyerek, meg plane. Plusz bele is szolt volna mindenbe. Ha nekem azt mondja valaki hogy nem orul a gyerekemnek en nem csak “mas lennek meg visszafogott mikor atjottok”, hanem nagy esellyel a labat se teszi be hozzam az illeto. Majd ha anyuka leszel megerted. Nem meg utana gyereknevelesi tanacsokat osztogasson. Most mar vilagos, anyud akkor kezdett el csipkelodni mikor latta hogy komoly a kapcsolat. Akkor ki is a hibas? Ezzel nem csak a fia csaladjat bantja, hanem a te kapcsolatodat is tonkre tette a sogornoddel. A tesodnak hogy eshet hogy igy beszel a norol akit szeret? Hogy anyukad miatt nem tudtok egy normalis csaladi programot csinalni mert szegeny sogornod inkabb at sem megy? Ne haragudj hogy ezt irom, de az ilyen emberektol mentsen meg a sors. Aki kavarja a szart majd utana sir, mindenki hibas csak o nem. Jo uton halad, hogy elmarja maga mellol a fiat.

A segitesrol meg annyit h aki beleszuletett a csaladba neki ez termeszetes es ha van kedve jarjon csak. Masnak nem kell.

Nyilvan a gyerek miatt is kevesebb az ideje sogornodnek rad/ratok, de nem ezt latom a fo oknak.

2020. okt. 17. 06:46
 110/125 anonim ***** válasza:
86%
Kêrdező, csak tanàcsként írom, függetlenül a sógórnődtől. Ahogy làtom, akkor kezdte kimutatni anyàd a foga fehérjét, mikor a sógornőd nem azt csinálta amit ő akart. Tanulj meg hatàrozottan kiállni a véleményedért, mert ha esetleg te mást akarsz mint ő (most mêg te vagy a jókislány aki nem mer ellenkezni) akkor valószínűleg köztetek is lesznek elég nagy konfliktusok.
2020. okt. 17. 11:34
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!