Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek ki mellé álljak?...

Szerintetek ki mellé álljak? Anyám vagy a sógornőm mellé?

Figyelt kérdés

Nagyon közel állunk anyámmal egymáshoz, szinte ő az egyetlen, akivel megtudom beszélni a dolgaimat,mivel nincs sok barátom. Mióta tesómnak lett a sógornőm, ő lett a barátom. Eleinte nagyon jóban voltunk, mintha a nővérem lett volna.De ahogy anyámék és tesómék közt lett vita, ez picit kihatott rám is. Anyám eléggé szeret irányítani, meg mindenre van válasza, a sógornőmnek szerintem ez a legnagyobb baja. Egyszer ki is derült számára hogy anyámék utálják, azóta kb már nem is beszélünk úgy mint régen. Meg anyáék sokszor beszóltak neki hol ezért hol azért. Annak ellenére hogy 5 percre lakunk tőlünk csak heti 1x ha megyünk.

Én még otthon lakom, így hallom, hogy miket mondanak a sógornőmről. Anyám háztartásbeli mióta férjhez ment. Nekem azt mondja azt szeretné ha a sógornőm naponta átjönne (2 gyerekük van), és együtt lennének, segítene neki a sógornőm a kerti dolgokba. Meg amit anyám szeretne minden legyen úgy.

Sógornőm nem bunkó de mióta megtudta hogy ócsárolta anyám apám fűnek fának, inkább tartózkodó, alap dolgokról beszélünk, semmi személyes vagy olyanról mint régen. Anyám szerint lenéz minket. Sajnos velem se a régi a viszony. Jó igaz, én se sokat nyitottam felé. Mivel mióta anyám szerint ő másmilyen folyamatosan "utáljuk őt ", így csaladilag. Anyám tegnap is elkezdte mondani, hogy nem érti a sógornőm miért nem tud jönni az anyum tesóháékhoz segíteni csirkepucolásra. (holnap lesz) Hozhatná a gyerekeket is. Mert más is hozza a gyereket, igaz nekik nagyobb sógornőmé 5 hónapos meg 3 éves. Meg miota gyerekei vannak, nekünk nem segít.

Nem mondtam erre semmit de látom anyám is azt várja hogy állást foglaljak. A sógornőm nem mondd anyámékról semmit nekem, így az ő oldalát nem tudom csak azt érzem, hogy mivel sokszor kapott rosszat már inkább elvisel minket, de nem szeret.

Szerintetek nekem melyik oldalon kellene állnom?

Nem akarok én dönteni, de anyámon nagyon látom hogy azt várja mellé állok.

2020. okt. 16. 12:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/125 anonim ***** válasza:
95%
"Nálunk a családban is ez a szokás. Ha befőzés vagy csirkepucolas van is segítünk egymásnak." két kicsi gyerek mellől?? rájuk addig ki vigyáz?
2020. okt. 16. 15:13
 42/125 anonim ***** válasza:
96%
De anyud miért akarja, hogy 2 naponta átmenjen a sógornőd beszélni, ha nem is kedveli? :D
2020. okt. 16. 15:15
 43/125 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem hagyjuk a kérdezőt,hogy reagáljon is valamit.
2020. okt. 16. 15:16
 44/125 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem anyád irtó bunkó, kérdező. Elvárja hogy egy pici babával, 3 hónapossal ?!?!?! étmenjen csirkét pucolni? Totál nem normális, ne haragudj! Pár óránként szoptatni/tápszereznie kell, csirkepucolós ruhában, avyg 20x átöltözve nebjeb a picihez? a 3 évest sem csak úgy lerakja az ember, ráadásul tuti ott akarna lenni az anyja mellett, biztosan szép látvány lenne neki a művelet. Általában az anyákat szokták segíteni a nagyszülők, főleg babával, nem pedig fordítva.

Kvázi idegen embereknek pocskondiázzák, utálkoztok közösen, még ha befolyásolható is vagy, mit vársz?

Gusztustalan a viselkedésük! Az is, ha téged ebbe próbálnak belerángatni. NEM KELL állást foglalnod! Maradj ki belőle!

2020. okt. 16. 15:16
 45/125 anonim ***** válasza:
91%

De most komolyan, akkor ezek után keressünk úgy párt, hogy "amúgy anyádnak van valami hobbija, amiben elvárná a segítséget?".

Ki nem szarja le, hogy ő befőz meg csirkét pucol? A saját dolga.

2020. okt. 16. 15:18
 46/125 anonim ***** válasza:
93%

Legjobb, hogy apud meg te megállapítjátok, hogy a "szemét" sógornődnek így kívülről nézve jól viselkednek a gyerekei, nincs velük annyi tennivaló. Ti biztos már felneveltetek vagy hatot, azért tudjátok jobban, igaz?

Egyébként mindegy, hogy nulla, kettő vagy bármennyi gyereke van. Én előbb unatkoznék otthon láblógatva a kanapén gyerek nélkül, mint hogy olyan társaságba menjek, ahol elhordtak mindennek, előtte meg a szemembe jópofiztak.

2020. okt. 16. 15:25
 47/125 anonim ***** válasza:
94%
Te magad írtad, hogy mielőtt kiborult a bili, és sógornőd megtudta hogy anyád szidja a háta mögött, már előtte is folyton beszólogatott. Ez épp elég ok, hogy a környéketekre se menjen. Komolyan, ti mit vártok szerencsétlentől?
2020. okt. 16. 15:28
 48/125 anonim ***** válasza:
94%
Kedves Kerdezo! Szuleidnek nagyon nincs igaza. Az, h nalatok "szokas" h mindenki megy csirket pucolni, az a ti dolgotok. Sokaktol ez nagyon tavol all, nem is varhato el en se mennek konkretan. Sot az sem varhato el, h valaki az anyost lesse, h mikor mit segitsen neki. Konyorgom, az embernek van SAJÁT elete (foleg ha gyerekek is vannak)! A sogornod a ferjehez ment hozza, nem anyukahoz. Ha szivesen segit ok, de ha nem, egyszeruen nincs joga ezt szova tenni. Majd megerted, ha neked is lesz egy anyosod, aki elvarna, h olyan dolgokat tegyel, amihez semmi kozod, nem is erdekel, csak mert szereted a fiat. Ez akar egy kapcsolatot is tonkretehet. Az ilyen nokrol szuletnek az anyos viccek:D
2020. okt. 16. 16:18
 49/125 A kérdező kommentje:

Köszi szépen az eddigi válaszokat.

Részben igazat adok, nem volt szép hogy kibeszéltük. Meg hogy ezek miatt bántottuk. Akkor leirom az én oldalamról mit éreztem először.

Én szerettem őt, nagyon. Sokat hülyéskedtünk, moziba buliba fagyizni strandra mentem velük. Volt kivel beszélni, aki kisminkelt, segített ebbe abba, fiú dolgokba. Anyával ekkor még tényleg jóban voltak. Kedves aranyos tisztelettudó volt. De ahogy összeköltoztek jött a gyerek, anya is olyan lett, hogy szerette volna segíteni őket tanácsokkal, nálunk mi a szokás ezt igy vagy úgy kell. Meg hogy nem örült a gyereknek el is mondta nekik. Onnantól lett gond. Tesómnak szarul esett. Én akkor is próbáltam jófej lenni. De fokozatosan kevesebb lett a közös program, ők kezdtek minket, engem is kizárni. A gyerekkel foglalkozni, ami legbelül szarul esett. Anyám is sokszor mondta nekik h gondoljanak bele nekem milyen rossz hogy nincs senkim. Tesómék felnőttek van család nekem senki.

Anyám a gyerek után tény hogy kendőzetlenül bele akart szólni, de szerintem mindenki ilyen.

Anyámék ezután kezdték el a sógornőmet bírálni (pl anya szerint másfél évig szoptatás sok volt, szerinte ez már túlzás, vagy hogy nem hagyták úgy elaludni hogy sír hanem a mai napig ott van s.nőm a gyerekkel míg el nem alszik, ha sir a gyerek ugrik, nem adott neki semmi sütit, édességet) ezeken ment a vita. Aztán mikor kiderült hogy kibeszéltük, akkor szembesitett minket a sógornőm miért mondjuk ezeket róla. Anyám ekkor azt mondta hogy ez a sógornőm hibája is, mert olyan fura velünk, sose kedves, mindig szó nélkül van ha át megyünk, nem jön át beszélni, a gyerekeket se viszi át sose..

Én úgy gondolom hogy a segítséget meg nem követeljük de a családban mindenki más tud jönni kivéve őt. Jó van amit segít, nem mondom. De szar hogy ő otthon ülhet még nekem pl menni kell. A gyerekekkel meg tényleg elbír és nekünk úgy jön le hogy milyen jó neki. Ritkán panaszkodik, meg nem látszik fáradtnak. Éjszaka se kel a kicsihez mert alszik.

Szeretném helyrehozni, de nem fogok szembe menni anyáékkal miatta. Vagy szerintetek kellene?

2020. okt. 16. 16:19
 50/125 anonim ***** válasza:
95%

Belegondoltatok már, hogy ha bátyád ennyire szereti ezt a nőt, ahogy írtad, milyen érzés lehet neki, hogy így bántok meg így beszéltek arról, akit ő ennyire szeret? Szerinted neki jó ez a széthúzás? A kérdésedből az jön le, hogy anyud kezdte az egészet, most meg meg van sértődve, hogy sógornőd távolságtartó.

Gondolom a tipikus anyós-gondja van, hogy elvették tőle a fiát. Hát elárulom, a legjobb úton jár, hogy ő maga intézze el a rossz viszonyt kettejük között, dea rossz természete miatt nem lát tisztán, csak furkálódni képes. Ha így folytatja, se a fiával nem lesz jóban, se az unokákkal, aztán majd befőzé közben lesz min elgondolkodnia, hogy megérte-e. Sajnos akinek ilyen a természete, nem erőssége, hogy magábba nézzen és önkritikát gyakoroljon.

Szemen köpném magam, ha ócsárolnék valakti a háta mögött, a szemébe viszont jópofiznék meg segítséget várnék tőle, majd előadnám a hattyú halálát, hogy az illető elhidegült tőlem. Nagyon csúnya dolog, amit anyukád csinál. Próbáltam normálisan írni, szerintem ha ő eddig ilyen volt akkor ezután se fog magába nézni. De a fia miatt tegye meg. Neked még van esélyed tisztán látni.

Ja, a 2 naponta látogatásról meg annyit, hogy a szüleimmel se találkozok 2 naponta, miért kéne az anyóshoz járni ilyen gyakran? Főleg, ha még te is otthon vagy vele, nem az van, hogy kong a ház az ürességtől. De mindegy, ez a legkisebb gond.

2020. okt. 16. 16:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!