Alapozott gyanúm van arra, hogy örökbe fogadtak. Kideríthetném valahogy?
Ezzel tisztában vagyok. De még is most azért minden olyan zavaros... azért csak hazugság volt eddig sokminden amit hittem. Szeretem őket, de meg kell tudnom az igazságot. De képtelen vagyok velük erről beszélni. Most legalábbis még.
Egyébként persze, több dolog van ami miatt gyanakodtam. De sok mindenben hasonlítok édesapámra, ezért van bennem ez a talány. Pedig itt a bizonyíték a kezemben. Nem tudom mit gondoljak.
Nálunk is van ilyen...kisfiú 10 és egy 4 éves kislány...örökbe fogadták őket, de nem mondják meg nekik...így is tervezik,ami amúgy nem igen fair és mégis az.
Rájönni vonásokból nem lehet,hiszen hasonlíthasz nagyszülőre,dédszülőre is.
Vércsoport alapján esetleg,az elvileg valahová le van írva.Biztos van a szüleidnek papírja a vércsoportjukról.
De a levél a biztos...mond el nekik szépen úgy ahogy nekünk,hogy te nem akarod itt hagyni őket meg semmi, csak szeretnéd ha elmondanák neked az igazat mert...és te őket szereted...blablabla
Ha nem mondanak semmi,t akkor nemtudom:(
Jajj ilyen szemszín-hajszín meg szereted a sajtot pedig ők nem dolgokkal azért óvatosan! A genetika elég összetett dolog, ebből egy csomó hamis következtetést is levonhat az, aki nem ért hozzá :D
Egyébként meg ha nem változtatna semmin, nem mindegy? Akkor minek akarod megtudni? Ez kicsit sántít :D
Kérdezz rá "nyugodtan" a mostoháknál (csúnya kifejezés ez egyébként). Az igaziaktól ne várj konkrét választ.
Te tudod milyen a kapcsolatod a nevelő szüleiddel, meg a körülményeket sem tudhatod (vagy a levél írja nem tudom), hogy miért, miképpen, hogyan.
Kérdezz, aztán ítélkezz!
Én a helyedben beszélnék a szüleiddel. Pontos válszt csak ők tudnak adni. Miért nem mersz kérdezni, mennyivel jobb a bizonytalanság?
Én nagyon tisztelem azokat az embereket, akik örökbe fogadnak gyerekeket, és sajátjukként nevelik őket. Ezért kellene tőlük kérni a választ, mert ha igaz, akkor csak megköszönheted, hogy nem hagytak elkallódni a nagyvilágban. Persze könnyű így kívülről véleményt alkotni, de gondolom, hogy szép, szerető családban nőttél fel. Szerettek, gondoskodtak rólad, és úgy szerettek, mint a saját gyereküket. Egy örökbe fogadó szülőnek mindig dilemma, hogy mikor kellene elmondani a gyerekének, hogy "csak" örökbe fogadott, és nem saját. Szerinted van különbség, ha szeretnek? És mi van olyankor, ha az egész nem igaz, és ők az igazi szüleid? Ha nagyon foglalkoztat a kérdést, bármennyire is kellemetlen, meg kell velük beszélned, mert a bizonytalanság sokkal rosszabb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!