Otthon élők! Van, aki 80 ezer fölötti összeget ad haza
a fizetéséből? Kevés, ha nem vagyunk eleresztve?
Figyelt kérdés
190 000 ft a fizetésem, ebből leadok (gondoltam) 80 ezret, de ehhez még jöjjön hozzá néhány ezer, illetve mi van, ha elromlik valami, közös költséges dologgá válik, vagy az állatot orvoshoz kell vinni. Ebből a témából szép kis veszekedés kerekedett, én meg megmondtam, havonta utalok 90 ezret, akkor is jó lesz, ha nem jó, nem érdekel. Megveszem magamnak az ételt, piperét...
Amíg a szüleimmel éltem sosem kellett semmit fizetnem. Azt mondták ha mással nem is tudnak, legalább ennyivel segítenek saját lábra állni. Szerintem ez a normális.
tegnap 11:26
2/26 anonim válasza:
Jó lenne tudni hányan vagytok, mennyi a költség havonta, rezsi+egyebek. Lehet a rezsi 60-70-80 vagy még több is. De az sem mindegy hányan laktok. Mennyit eszel, mennyit mosol, stb.
Minden esetre ha egy alapot veszek a 90 ezer nem rossz.
tegnap 11:29
3/26 A kérdező kommentje:
Ketten vagyunk, saját lakás. Közös költség alapvetően 20 körül van, azzal kicsit elúsztunk, elismerem. Víz tizenvalahányezer, gázban nem vagyok hirtelen biztos, de számoljunk 30-at. Telekom tizenezer, mondjuk 15. Áramot nem tudom.
tegnap 11:32
4/26 anonim válasza:
Mármint csak a gázra megy 30, vagy összesen érted? Könnyebb lenne ha látnád a számlákat és úgy kalkulálni. Elektronikusan meglehet nézni, illetve ha csekk van, akkor a kis szelvényen. Persze ehhez anyukád is kell.
Mondjuk 190 ezres fizetésből ha nem nagy érvágás neki jó lenne a 90-nél maradni. Tekintve hogy ha még nem kegyelmez meg a kaja terén arra is elmegy 50 körül.
tegnap 11:39
5/26 anonim válasza:
Szóval ketten vagytok és még azzal sem vagy tisztában, hogy mennyibe kerül a lakhatás (a tied is) meg a számlák. És még te vagy felháborodva.
Nekem evidens, hogy ha én lakok valahol, akkor a költségeket elosztom a személyek számával és a rám esö részt (és nem annyit, amennyit hajlandó vagyok) én fizetem. Üdv a való világban.
tegnap 11:43
6/26 A kérdező kommentje:
Írtam, mindent magamnak fizetek, étel, pipere, ruházkodás. Ha beteg vagyok, elmegy nekem gyógyszerért és nem kéri el érte a pénzt, de ahányszor én beteg vagyok annyira, hogy gyógyszert kell nekem venni, nem is éves kiadás. A napi vitaminjaimat meg szintén én veszem. Általánosan azt mondhatni, hogy megvan 100 ezerből a rezsi, sőt kevesebb is valamivel.
tegnap 11:44
7/26 anonim válasza:
Mondjuk ez nem úgy megy, hogy te kigondolod, hogy mennyit adsz le, hanem úgy, hogy anyu/apu/akarki légyszíves mondd meg, mennyit adják, amíg itthon élek és abba pontosan mi az, ami belefoglaltatik és mi az, amit magamnak kell vennem. Pl mososzert vegyek külön? Te mosol továbbra is vagy én az enyémet külön mossam? Stb
tegnap 11:45
8/26 A kérdező kommentje:
A ruhamosást együtt történik, nincs külön. A vécépapírt általában én szoktam venni, ahogy előszeretettel tisztítószereket is, mosóport is én veszek hónapok óta, zsepit is. Ez nem megbeszélés miatt van így, hanem mert én retkelem ki a fürdőt, és valahogy kialakult, szeretem ezeket megvenni. Vízkőoldót, öblítőt ő szokott venni, azzal én nem szeretek foglalkozni.
tegnap 11:49
9/26 anonim válasza:
Ok, kérdező, ez egy példa volt, nyilván nem fogok mindent felsorolni. A lényeg az lenne, hogy oda menj anyadhoz-vagy akivel együtt lesz- és neki feltedd a mennyit adjak kérdést
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!