Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Otthon élők! Van, aki 80 ezer...

Otthon élők! Van, aki 80 ezer fölötti összeget ad haza a fizetéséből? Kevés, ha nem vagyunk eleresztve?

Figyelt kérdés
190 000 ft a fizetésem, ebből leadok (gondoltam) 80 ezret, de ehhez még jöjjön hozzá néhány ezer, illetve mi van, ha elromlik valami, közös költséges dologgá válik, vagy az állatot orvoshoz kell vinni. Ebből a témából szép kis veszekedés kerekedett, én meg megmondtam, havonta utalok 90 ezret, akkor is jó lesz, ha nem jó, nem érdekel. Megveszem magamnak az ételt, piperét...
tegnap 11:21
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
80%

Többet adok haza, mert csak a kaja rám eső része 70e és akkor rezsibe még nem szálltam bele. De nem is minimálbért keresek, így nem probléma többet beleadni.

Nem a hazaadás mennyiségén kellene gondolkodni, hanem azon, hogy hogyan keress többet.

tegnap 11:57
 12/26 anonim ***** válasza:
65%

Ha te mindent megveszel magadnak, kaját is, és a közösen használt dolgokból is van, amit te veszel, akkor mi a fenére adsz le pénzt? Minden hónapban a bejövő számlákat dobjátok szét, és kész, utána mindenki gazdálkodik a saját dolgaival a saját zsebére, ha meg felmerül valami váratlan kiadás, akkor felezitek.

Nem értem egyébként min tudtatok összeveszni. Ennyi erővel mondja azt a bérbeadód, hogy X ezer forintért lakhatsz (bérleti díj), plusz a számlák fele, és akkor te is tisztán látsz.

tegnap 12:05
 13/26 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk az volt, hogy a rezsit elosztottuk egymás között, ennyit kellett leadni a közösbe. Nem volt 'lakbér' meg hasonlók. A rezsibe beleszállás szerintem tök korrekt és alapvetően nem is akkora összeg hogy ne tudj a mardékból félretenni a későbbi kirepüléshez.
tegnap 12:07
 14/26 anonim ***** válasza:
71%
Ha nincs benne kaja, akkor kicsit soknak tűnik. De szerintem is az a korrekt ha leültök, végig nézitek az összes számlát, közös tételt (mososzer, WC papir, etc) és azt elfelezitek.
tegnap 12:31
 15/26 anonim ***** válasza:
72%
Feltételezem, hogy nem egy óriási villában laktok kettem, szóval én sokallom a 90 ezret a rezsi felére. Emellett ha tényleg te veszed a saját dolgaid, plusz tisztítószereket, kaját stb. akkor baromi sokat is adsz le. Ennyiért már bérelhetsz szobát is mindennel együtt. A helyedben én pakolnék és lelépnék.
tegnap 12:39
 16/26 anonim ***** válasza:
3%
"csak a kaja rám eső része 70e" Nem mindenki eszik kaiárt napi szinten
tegnap 12:44
 17/26 anonim ***** válasza:
57%
Ahogy a 15-ös írja. Mi az a 90 rezsi?
tegnap 12:56
 18/26 anonim ***** válasza:
16%

Valószínűleg a családod azért kér besegítést anyagilag, mert nem állnak fényesen. Ha otthon akarsz maradni, muszáj lesz kivenned a részed, különben mehettek mindannyian az utcára.

Ülj le, beszéljétek át, hogy mi a helyzet és ennek tükrében rendezzétek az anyagiakat. Ha otthon maradsz és (feltételezem) anyukád azt mondja, hogy ömlik a xar, akkor egyeztessétek, hogy a 190-ből odaadsz 170-et, de semmi mást nem veszel, a kaját is otthonról viszed. A 20-as azért marad nálad, hogy "ne vizeljenek le a kutyák". Ezt 2-3-4 hónapig lehet csinálni, remélhetőleg ennyi idő alatt rendeződik a családi vészhelyzet. Ezt követően számoljátok át a rezsiteket, ha csak ketten vagytok, akkor nagyon sok a 100 ezer, de tök mindegy, hogy mennyi, fizesd a felét + beszéljétek meg, hogy ki mit fizet még. Ha ez így nem felel meg neked, akkor vagy több pénzt kell keresned, vagy ezzel a 190-el elmész otthonról ....

tegnap 13:06
 19/26 anonim ***** válasza:
79%
Kérdezö, írhatunk itt mi bármit is, ha te magad sem vagy tisztában a havi kiadásokkal, akkor tölünk milyen tanácsot vársz? Elöször meg kell állapítani, hogy mennyi az annyi, utána lehet felháborodni. Most sokallod a pénzt, úgy, hogy gözöd sincs, hogy mennyinek kéne lenni. Ha pénzt keresel, akkor gondolom nagykorú van. Illene már egy kicsit jobban tisztában lenned a pénzügyekkel.
tegnap 13:21
 20/26 anonim ***** válasza:
17%
Tökmindegy, hogy mennyi a kiadás, meg a fizetése még a többi. Egy a lényeg, mennyit kér az, akié a lakás. Azt az összeget kell oda adni, vagy ha nem tetszik az összeg, akkor el kell költözni
tegnap 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!