Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti kibékülnétek a vőlegényetek...

Ti kibékülnétek a vőlegényetekkel, adnátok neki még egy esélyt?

Figyelt kérdés

A testvérem pár hónapja nagyon megszorult anyagilag, ezért hozzánk költözött a kislányával. 4 hónapot voltak nálunk, azalatt helyrejött anyagilag és kicsit lelkileg is, talált albérletet, elköltöztek. Nem fizetett a rezsibe, de szinte csak ő vett ételt, ő főzött, takarított.

A vőlegényemet viszont nagyon idegesítette a kislány és 1 hónappal azután, hogy ők ide költöztek ő hazament az anyjához.

Most szeretne újra visszaköltözni, mintha meg sem történt volna az elmúlt 4 hónap.

Ti mit tennétek?

2014. szept. 4. 09:20
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/127 anonim ***** válasza:
98%

es egyebkent, akik nagyon szidjak a kerdezot... miert nem veszitek eszre, hogy a volegeny anyja is ott lakott naluk 2 honapig? atrendezte a dolgaikat, stb.. az bezzeg rendben volt, igaz?

Azt gondolom megertheto, elfogadhato lett volna a viselkedese, ha azt mondja, hogy bar megbeszeltek, ugy erzi megsem fog neki menni, hogy ennyi ideig egyutt lakjanak a sogornovel, kisgyermekkel, es azt mondta volna, hogy o addig elkoltozik, de egyutt maradtak volna tovabbra is. De azzal, hogy 3 honapig nem beszeltek, nem vette fel neki a telefont, nem nyitott ajtot?!?! mi ez, ha nem szakitas?!? Es nem, nem fogadnam vissza!

2014. szept. 4. 10:38
 52/127 anonim ***** válasza:
92%
Hidd el , vőlegénynek nem jelentett semmit ez a kapcsolat ,mert az elmúlt 3 hónapban nem állt szóba a menyasszonyával.
2014. szept. 4. 10:40
 53/127 anonim ***** válasza:
6%
Nem, 51, nem volt rendben, de egyértelmű, hogy a kerdezo nem szólt, hogy neki ez nem tetszik, illetve nyilvan neki magasabb a tolerancia küszöbén, mint a volegenyé
2014. szept. 4. 10:44
 54/127 A kérdező kommentje:
Nyilván szóltam, de mit kellett volna tenni? Visszaküldeni "anyósomat" a tető nélküli házába? Igen, kellemetlen volt, de nem volt más megoldás. Túléltük.
2014. szept. 4. 10:46
 55/127 anonim ***** válasza:
83%
Kedves 50 es válasszadó!! Ne keverjük bele a te családi életed a kérdezőével. Neked férjed van már , gyerekeid , persze hogy ezt tennéd meg! Nyilván sok mindenen keresztül mentetek , megbeszéltetek mindent és ezért vagytok együtt.Mert kommunikáltok!!és az én magánéletem miatt nem kell aggódnod , nem leszek soha magányos , mert senkit nem hagyok cserben , mert csak ő meg ő meg ő a fontosabb nekem.Hidd el 8 éve már hogy vele élek és tiszteli az én döntésem , mint ahogy én az övét!! na ennyit erről
2014. szept. 4. 10:49
 56/127 anonim ***** válasza:
87%

Kedves #47, én meg amrllett hogy tökre megértem amit mondassz tényleg és nem mondom hogy nincs igazságod benne, de ha már így az átlag gyk hozzászólót említetted, hát én meg azt látom, hogy nagyon sok ember annyira szereti más péniszével verni csalánt, meg elsők között követ ragadni, ha valakinek az emberi és gyarlóságból elkövetett hibájáról, bűnéről van szó. Folyton ezt látom mindenhol: válj el! Rúgd ki! én kirúgnám. Semmirekellő az ilyen. Hagyd ott! én nem is gondolkodnék, mire vársz!?

Sok tökéletes, bűn nélkül való ember...

Tudjátok Van valaki, aki egész máshogy cselekedett! És jó volna ha többen próbálnák követni a példáját és legalább megpróbálni irgalmasabbnak lenni, amikor mások bűneiről, hibáiról van szó. Mert senki se bűntelen!

2014. szept. 4. 10:49
 57/127 anonim ***** válasza:
80%

"Ha a testvérem segítségre szorulna, segítenék neki. De nem a sajat kapcsolatom rovására."

Ha a férjem nem lenne képes egy ideig alkalmazkodni, nem mentem volna hozzá. A férjem férjemként az első, az édesanyám édesanyaként az első, a testvérem testvérként az első. Ha olyan helyzetbe kerülne, hogy az a megoldás, hogy egy ideig velünk van, akkor szó nélkül jöhetne. A férjem testvére is, és a szülei is! Mint ahogy már volt is arra példa, hogy nálunk laktak a sógoromék.

"kizárt, hogy akar egy napra is ide engedném őket, ha a ferjem nem akarja."

Fúj, ez milyen gusztustalan hozzáállás.

"Nehogy azt mond nekem, hogy az baj, ha valaki arra vágyik, hogy az otthonában nyugalom vegye körül, hogy ott az o szabályai szerint menjenek a dolgok."

Ha egy ideig ezzel segítjük bármelyikünk rokonait, akkor DE, lemondok az esti alsógatyás tévézésről, mert a CSALÁD erről szól, hogy egymásért vagyunk, és segítjük egymást.

"Csak nézz itt körül a GYIK kérdései kozott. Mennyi "a ferjem mindig az anyosommal beszéli meg a problémáinkat" es hasonló kerdes van."

És mennyi olyan kérdés van, hogy nem jön a nagymama unokázni, nem áll szóba vele a testvére. Az ilyen emberek pont képtelenek az alkalmazkodásra, egymás segítésére, kizárólag a saját nyugalmuk a legfontosabb. Persze ha nekik kell segítség, akkor meg csodálkoznak, de nincs min, hisz pont a hozzád hasonló hozzáállással elüldöztek már mindenkit maguktól.

2014. szept. 4. 10:50
 58/127 anonim ***** válasza:
34%
47-es vagyok. Akinek nem inge, ne vegye magára az "átlagos GY felhasználó" címzést. Ötvenes ezt ne vegye figyelembe, mert ő pont az, akiről írtam.
2014. szept. 4. 10:52
 59/127 anonim ***** válasza:
38%
Szia, én egyikőtöket sem bírálnálak ebben a helyzetben, pláne ilyen előzményekkel, révén, hogy szerintem mindkettőtöknek megvan a maga igaza, bár a vőlegényed elég rosszul reagálta le a történéseket. Az a baj, hogy aki soha nem kerül olyan környezetbe, helyzetbe a saját otthonában, mikor az elfojtott idegesség egyre csak gyűlik benne, az soha nem fogja megérteni, hogy miért fogta magát a párod egyszer csak, és költözött el. Szerintem a saját gyerek kérdését ne vegyük ide, az őt vállalta, azért majd szívja a fogát csöndben, ha ő kelti fel, de egy idegen gyerek miatt csak gyűlik benne az idegesség, hogy "mi a francért kell ezt nekem elviselnem?!". Szerintem azért ment el, mert nem akarta, hogy véglegesen megromoljon a kapcsolatotok. Nem szakított veled, csak olyan idegállapotba került a helyzet miatt, amiben jobbnak látta, ha nem zúdít rád mindent. Vannak ilyen embertípusok. Én a helyedben visszafogadnám, és alaposan átbeszélném a történteket, hogy mindenki tisztán láthasson a másik szemszögéből is.
2014. szept. 4. 11:02
 60/127 A kérdező kommentje:
Nem szakított - ezt komolyan gondoljátok? Akkor mégis mit tett? 3 hónapig nem beszéltünk egy szót sem! Sem telefon, sem sms, sem személyes találkozás. Fogalmam sincs, mi történt vele ebben a 3 hónapban.
2014. szept. 4. 11:06
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!