Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti kibékülnétek a vőlegényetek...

Ti kibékülnétek a vőlegényetekkel, adnátok neki még egy esélyt?

Figyelt kérdés

A testvérem pár hónapja nagyon megszorult anyagilag, ezért hozzánk költözött a kislányával. 4 hónapot voltak nálunk, azalatt helyrejött anyagilag és kicsit lelkileg is, talált albérletet, elköltöztek. Nem fizetett a rezsibe, de szinte csak ő vett ételt, ő főzött, takarított.

A vőlegényemet viszont nagyon idegesítette a kislány és 1 hónappal azután, hogy ők ide költöztek ő hazament az anyjához.

Most szeretne újra visszaköltözni, mintha meg sem történt volna az elmúlt 4 hónap.

Ti mit tennétek?

2014. szept. 4. 09:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/127 anonim ***** válasza:
98%
annyira nem akarhatta a sógort meg a gyerekét hogy szóba sem állt a menyasszonyával 3 hónapon keresztül????pedig megbeszélték a dolgot. ez nevetséges
2014. szept. 4. 10:15
 42/127 anonim ***** válasza:
97%
Akkor megvalaszolt ad a sajat kerdesedet. Nem kell kibekulni vele.
2014. szept. 4. 10:18
 43/127 anonim ***** válasza:
71%
De azt még mindig nem tudjuk, hogy mi volt az I-n a pont, hogy 1 hónap után elköltözött, de úgy hogy mindenféle kapcsolatot meg is szakított veled?? Ezt mi előzte meg? Mert erről nem írsz.... ?
2014. szept. 4. 10:18
 44/127 A kérdező kommentje:

Szombat reggel a kislányra ébredtünk, akkor ment el.

Mivel később nem állt szóba velem, így másról nem tudok.

Voltak apró dolgok: kiöntötte a levest, párom rálépett a legóra, ilyenek. De semmi extra rossz dolog nem történt. Addig a reggelig nem kellett rá ébredni, nem kellett este néma csendben lenni, reggel nem kellett őket kerülgetni mert már elmentünk, mire ő felkelt.

2014. szept. 4. 10:22
 45/127 anonim ***** válasza:
40%
Igen. Nem esne jól egyébként, de megérteném. Megállapodtatok, én is befogadtam volna a tesómat nyilván. Viszont ha a vőlegényednek ez nem tetszik, nem köteles ott maradni. Ez is elfogadható. Kompromisszum. Jobb, mintha folyton vitáztatok volna. Nem szakítottatok, csak előjött egy olyan helyzet, ami neki nem tetszett.
2014. szept. 4. 10:27
 46/127 anonim ***** válasza:
88%

Nem fogadnám vissza. Szégyellje magát az ilyen. Az én volt párom is ilyen volt, nem kedvelte a családom, el akart tőlük szakítani, meg falazzuk le az emeletet, és csak mi használjuk, a testvérem ne használja.

Egyébként nem vagyok meglepődve néhány válaszon, megtanultam már, hogy az átlagos GYK kérdező nem segítene a saját testvérének, nehogy egy ideig ne tudjon este alsógatyában tévét nézni a férje.

Hát örülök, hogy rendes és szerető családba születtem, ahol mindenki segít mindenkinek, és a férjem is megteszi.

Kérdező, ha szakított veled, nem állt szóba, akkor maradjon is az anyjánál! Hogy tudna a testvéred szemébe nézni ezután, mintha mi sem történt volna? Elment, mert ki nem állhatta a gyerekét, most meg jönne vissza?

Nevetséges.

47/127 A kérdező kommentje:
3 hónapig nem beszéltünk. Ez nem szakítás?
 48/127 anonim ***** válasza:
92%
Te se álljál vele szóba!!! Hagyd a fenébe az ilyent. Ne csak akkor akarjon tőled valamit , amikor kell neki valami. Nem egy tárgy vagy akit csak használni lehet.
2014. szept. 4. 10:33
 49/127 anonim ***** válasza:
29%
Bocsánad, de nem nem akarta a testvért, meg a gyerekét, nem a létezésük jogosságát kérdőjelezte meg. Sőt, ha jól értelmeztem még a helyzet megkívánta kényszerű lépésbe is belement, hogy odaköltözzenek. Gondolom megpróbálta a dolgot, mert fontos volt annyira a menyasszonya. De nem tudott megbírkozni a változással, nem ment neki az együttélés a testvérrel és annak gyerekével. És úgy látta hogy így, amíg ez a helyzet fennáll, kilátástalan a kapcsolat. Nem a saját gyerekével és feleségével nem tud együttélni normálisan. Azért ne sarkítsuk már ki a dolgokat, csak hogy kiélezettebb legyen a konfliktus. Általában a széthúzás elősegítése -olyan embereknél, akiknél amúgy meg volna a hajlandóság a békülékenységre-, nem túl szép, de inkább destruktivitásba hajló dolog. Szerintem korrektebb ilyen esetben arra keresni érveket, hogy miért lehet még az ilyen problémál, kiforratlanságok, összecsiszolatlanságok ellenére is összetartani egy amúgy párkapcsolati oldalról nézve nem rosszul működő kapcsolatot. Hiszen nem egy két hete tartó kalandról van szó, ha jól értelmeztem, hanem menyasszonyról és vőlegényről, ha ez jelent valamit...
2014. szept. 4. 10:36
 50/127 anonim ***** válasza:
25%

Nézd 47!

Mint "átlagos GYIK valaszado" válaszolok neked. Ha a testvérem segítségre szorulna, segítenék neki. De nem a sajat kapcsolatom rovására. Nekem a ferjem es a gyerekem az elso, nem a felnott testvérem, nem az anyám, nem a nyolcvanharmadik nagynéném. Atlag embernek szinten, egyebkent nem kezdene párkapcsolatba, nem költözne kulon, nem élne sajat onallo eletet, hanem maradna otthon a szüleivel. Nem tudom elképzelni, hogy a hugom, vagy az anyám itt éljen velünk hosszabb időn keresztul es kizárt, hogy akar egy napra is ide engedném őket, ha a ferjem nem akarja. Megkeresnem a módját, hogy segitseget nyujtsak, de csak addig, amig az en sajat életemet nem veszélyezteti. Nem az alsó batyad tv nézés a gond, hanem a sajat magánszféra hiánya. Nehogy azt mond nekem, hogy az baj, ha valaki arra vágyik, hogy az otthonában nyugalom vegye körül, hogy ott az o szabályai szerint menjenek a dolgok. A kerdezo nem tudja, hogy mi zavarta a vőlegényt. Lehet, hogy csupan a gyerek/sógornő jelenléte. Engem pl zavar, ha a gyerekem baratnoje reggel nyolckor megjelenik es este kilenckor indul haza, pedig sok vizet nem zavarnak, a gyerek szobájában játszanak, Megcsak nem is zajosak. De itt van es ez a lényeg.

Te, meg a tobbi, aki a családját helyezi előtérbe, siman lehetsz magányos a későbbiekben. Nagyon keves ember képes azt elviselni, hogy nem olyan fontos a párjának, mint az anyja/testvére. Csak nézz itt körül a GYIK kérdései kozott. Mennyi "a ferjem mindig az anyosommal beszéli meg a problémáinkat" es hasonló kerdes van.

2014. szept. 4. 10:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!