Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti kibékülnétek a vőlegényetek...

Ti kibékülnétek a vőlegényetekkel, adnátok neki még egy esélyt?

Figyelt kérdés

A testvérem pár hónapja nagyon megszorult anyagilag, ezért hozzánk költözött a kislányával. 4 hónapot voltak nálunk, azalatt helyrejött anyagilag és kicsit lelkileg is, talált albérletet, elköltöztek. Nem fizetett a rezsibe, de szinte csak ő vett ételt, ő főzött, takarított.

A vőlegényemet viszont nagyon idegesítette a kislány és 1 hónappal azután, hogy ők ide költöztek ő hazament az anyjához.

Most szeretne újra visszaköltözni, mintha meg sem történt volna az elmúlt 4 hónap.

Ti mit tennétek?

2014. szept. 4. 09:20
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/127 anonim ***** válasza:
83%
Persze, hogy veled szeretne lenni, most hogy már nem kell semmi kényelmetlenséget vállalni. Remélem eldöntötted már, mit akarsz, és nem az itteni kérdések alapján fogsz választ adni neki. A párkapcsolat nem csak két emberről szól, hanem hozzá jár a másik fél addigi élete, a munkája, esetleges gyerekei, és persze a családtagjai és barátai is! Ezt sokan elfelejtik! Nem érdemli meg senki azt, hogy hátat fordíts miatta azoknak, akik addig segítettek, főleg akkor nem, ha még el is várja! Te mellett álltál hasonló helyzetben, ő pedig lelépett és szakított veled! Ha közben hiányoztál volna neki, felkeres! Az elmúlt 3 hónapban is törekedhetett volna a helyzet megoldására! De ő egyáltalán nem akart semmit feladni a kényelméből.. Sem visszatérni hozzád, sem csak jelezi azt, hogy hozzád tartozik, és annak megfelelő életet él valahol máshol. Ha haragszik rád valamilyen vélt sérelme miatt, akkor pedig nem azzal keres fel, hogy vissza akar menni hozzád! Ez a dolog egyszerűen jó indok volt rá, hogy kivegyen egy kis szabadságot a kapcsolatból, élvezze egy kicsit a nyarat minden kötöttség nélkül, aztán majd lesz ahogy lesz. De ezek után mégis mi lehetne? Elég megalázó módon hagyott ott, aminek a családtagjaid tanúi voltak.. Nyilván ezentúl nem lenne rózsás a kapcsolat a párod és testvéred között, kivel fogod leépíteni a kapcsolatot? Nem minden férfi méltó rá, hogy előbbre helyezd a családodnál! Ha úgy érezted, túl vagy rajta, akkor túl is vagy. Megérdemled te is, hogy viszonozzák a párodért hozott áldozatokat, ha úgy alakul. Belőle hiányzik ez a belátás, és felnőtt korban ez már nem is változik. Vannak megbocsátható bűnök egy kapcsolatban, de szerintem ez pont nem az. Persze neked kellene vele élned.. te tudod, mennyire ábrándított ki, amit tett!
2014. szept. 4. 13:08
 92/127 anonim ***** válasza:
95%

Melyíkőtök tette volna utcára a testvérét és annak gyermekét?

A kérdező jót akart, mivel a vőlegénye is belement, nem értem utólag mit pampog. Elment, szakított.

Ha az ember a testvérét nem segítheti, akkor kit?!

A nehézségnél otthagyott. Ha az ő testvére szorult volna segítségre, kihajítja az utcára?

2014. szept. 4. 13:11
 93/127 anonim ***** válasza:
98%
Hát nem irigyellek. Tudod azzal, talán még nem is lett volna gond, hogy hazaköltözött. A sztori csúnya része az, hogy megszakított minden kapcsolatot veled arra a 3 hónapra. Én nem is értem! Elmondta hogy miért nem akart veled beszélni, találkozni ez idő alatt???? És akkor most 3 hónap után visszatér úgy, mintha mi sem történt volna? Érdekes egy alak. Az érzéseidet viszont te ismered iránta. Ha szereted annyira, hogy megérdemeljen ő, vagy a kapcsolat még egy esélyt, akkor miért ne. Viszont engem nagyon foglalkoztatna, hogy mi volt részéről ez a 3 hónap szünet?! A te boldogságodat nézd most. Ha részedről is mehetne minden úgy mint eddig, akkor nincs akadálya a folytatásnak. Bár ezekután bennem felmerülne, hogy más adott szituációban vajon hogy fog viselkedni! Kitartást, akárhogyis döntesz. Én személy szerint nem fogadnám vissza. Nem csak azért mert nem lenne felé bizalmam, hanem nem tudnék már rá úgy tekinteni mint korábban.
2014. szept. 4. 13:12
 94/127 anonim ***** válasza:
22%
Kedves #89, a magam részéről nem gondolom hogy egy érzelmi nulla lennék. De ha bele akarnék ebbe az utcába menni, és magam is minősíteni szeretném más emberek hozzáállását, akkor azt mondanám, hogy egy ilyen esetben, mint a fenti pl, csak azért, mert mondjuk valaki bizonyos értelemben talán érettlenebb személyiség és esetleg hibázott, de helyre szeretné állítani a dolgokat, a kapcsolatot, tehát csak ezért és ezen feltételek közepette ha valaki mindenáron a szakítás irányába próbál meg lökdösni egy emberi kapcsolatot, és a konfrontálódást, konfliktust próbálja élezni, miközben ítéletet hoz a másik vétke felett a véleményével, az ördögi hozzáállás, és szerintem nem szabadna szólásra nyitnia a klaviatúráját. Tehát te dobálózhatsz ilyesmivel hogy ezek az emberek emberi nullák, ez a fajta attitüd, amit képviselsz, ez viszont lényegét tekintve destruktív, szétziláló, vagyis diabolikus, tehát ördögi. Vagyis nem egy adott helyzet, kialakult konfliktus, elromlott dolog megjavítására, és párbeszédre törekszik, hanem annak végleges tönkremenetelére és a megjavítást lehetetlenné tevő végleges és végletes lépések megtételére ösztönöz, miközben persze soha nem felejt el ítélkezni sem a másik(ak) fölött.
2014. szept. 4. 13:19
 95/127 anonim ***** válasza:
15%

"A kérdező kommentje:

Tudtunk volna beszélgetni, randizgatni, heti párszor itthon alhatott volna, párszor aludtam volna én náluk, vagy nem tudom."

Ha ezt komolyan gondoltad, akkor tényleg kérlek, ne békülj ki a vőlegényeddel, sz.ar élete lesz egy ilyen végtelenül önző nő mellett. Vagy csak vicceltél, amikor azt gondoltad, hogy vőlegényed majd felugrik hozzád látogatóba az OTTHONÁBA, - persze amennyiben a húgod és a lánya éppen nem pihennek, ugye - és udvariasan elbeszélgettek négyesben a konyhában?

2014. szept. 4. 13:19
 96/127 anonim ***** válasza:
83%

Kedves 94-es. Köszönöm ezt a kimerítő okoskodást, régen nevettem ilyen jót. Sokat gondolkodtál rajta?

Komolyra fordítva a szót. Sajnálom, ha megsértődtél, de a véleményem továbbra is az, hogy aki szerint egy ilyen férfi miatt, amilyenről a Kérdező ír, az utcára kellett volna tenni a családját, miközben anyóspajti ott randalírozhatott hónapokig, az érzelmileg, de továbbmegyek, értelmileg sem túl acélos.

2014. szept. 4. 13:29
 97/127 anonim ***** válasza:
15%

Kedves #96-os, nem sokat gondolkodtam rajta, neked viszont talán érdemes volna (többet). Ez az egyik.

A másik, hogy a magam részéről egy szóval nem mondtam olyat, hogy ne kellett volna segíteni a testvéren valamiképpen, és hogy ez ne volna jó dolog. És igen, talán lehetett volna a vőlegény is mondjuk úgy konstruktívabb, és talán van amit csinálhatott volna máshogy is. Csakhogy ezért még nem annyira tudom őt sem elítélni.

Ezenkívül, de főleg a kérdés arról szólt, hogy vissza szeretne jönni a vőlegény a történtek után, és ti mit tennétek. De a kérdés nem önmagában olyaténképpen merült fel, hogy szakítás, avagy segíteni a testvérnek. Nem ez a kérdés. Úgyhogy szerintem lecsúsztál egy kicsit a lényegről.

2014. szept. 4. 13:41
 98/127 anonim ***** válasza:
14%
Ja, hogy randizgathattatok volna? Meg felugorhatott volna néha a saját otthonába, meg hogy te simán aludhattál volna anyóséknál néha? Kérdező, ez szánalmas, erre már nem tudok mit mondani. Hagyjátok ott egymást, és nőjetek fel mindketten egy kapcsolathoz. A vőlegényedként ezt neked előadtad volna, hogy randizhatok veled, és alkalomadtán újra a saját ágyamban aludhatok a testvéredék miatt, hát biztos kimenekültem volna a világból.
2014. szept. 4. 13:49
 99/127 anonim ***** válasza:
87%
Szia! Én biztos nem fogadnám vissza. Nem azért mert mégsem bírta a gyűrődést és inkább elköltözött addig. Ezt közösen megbeszélve és kúltúráltan is el lehetett volna rendezni. De az, hogy meg is egyeztetek aztán meg bevágta a hisztit majd szakított ráadásul még csak nem is beszélt veled az már durva. Általában ahhoz , hogy véleményt alkossunk két felet kell meghallgatni de ha úgy volt ahogy írtad akkor ebből a pasiból hiányzik az empátia , a kompromisszumképesség és önző is. Nekem nem kéne ilyen pár. A gondolkodásod alapján egy szeretettel teli, kedves ember vagy, jobbat érdemelsz egy ilyennél.
2014. szept. 4. 13:54
 100/127 anonim ***** válasza:
86%

Kedves 96-os. Ne haragudj meg, de én azon a sületlenségen, amit összehordtál egy percet sem fogok gondolkodni, mert már az elolvasásakor röhögőgörcsöt kaptam. Ennyit erről.

Nem tudom, hogy te melyik válaszoló vagy és mit írtál, ennyi válaszból eszem ágában sincs kikeresgélni, de nyilván valami miatt nagyon találva érezted magad azzal, amit én írtam. Nem hinném, hogy el lennék tévedve, egyértelmű a válaszomból, hogy én mit tennék, az pedig, hogy megdöbbenek ilyen fokú kőszívűségen, ami itt sok válaszolót jellemez, csak egyszerűen kikívánkozott belőlem. Sokan minősítették itt csúnyán a Kérdezőt, nem hinném, hogy nagyon kilógnék a sorból, mert egy kis plusz véleményt is hozzáfűztem a válaszomhoz. Lényeg a lényeg,én ilyen emberrel soha nem kezdeném újra, ez csak önbecsülés kérdése. Aki elhagy, konkrétan tojik rám 3 hónapig, ráadásul ilyen dolog miatt, de fordítva már elvárja, hogy mosolyogva tűrjem az anyja akcióit, az nincs az a pénz, hogy újra betegye hozzám a lábát. Ennyire ne fussunk már férfiak után, sok van belőlük, ennél sokkal jobbak.

2014. szept. 4. 14:05
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!