Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti kibékülnétek a vőlegényetek...

Ti kibékülnétek a vőlegényetekkel, adnátok neki még egy esélyt?

Figyelt kérdés

A testvérem pár hónapja nagyon megszorult anyagilag, ezért hozzánk költözött a kislányával. 4 hónapot voltak nálunk, azalatt helyrejött anyagilag és kicsit lelkileg is, talált albérletet, elköltöztek. Nem fizetett a rezsibe, de szinte csak ő vett ételt, ő főzött, takarított.

A vőlegényemet viszont nagyon idegesítette a kislány és 1 hónappal azután, hogy ők ide költöztek ő hazament az anyjához.

Most szeretne újra visszaköltözni, mintha meg sem történt volna az elmúlt 4 hónap.

Ti mit tennétek?

2014. szept. 4. 09:20
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/127 anonim ***** válasza:
87%

Nos, ha ezt az én párom csinálta volna, esélye nem lenne többet nálam. Vonatkoztassunk el kicsit a testvér -gyerek témától.

Épp adódik valami nehézség a kapcsolatban, erre a párom osszepakol, és nem áll szóba velem. Azt hittem együtt fogjuk leelni az életünket, jóban- rosszban, erre ő lelép. Mindezek után még arra sem tart engem méltónak, hogy "szépen" zárjuk le a kapcsolatunkat. Arra nem képes, hogy elém álljon, és azt mondja, sajnálom, megpróbáltam, nem megy. Vagy legalább annyit mondana (ha nem akar szakítani), hogy időre van szüksége. De nem. Ő hagyja, hogy megjárjam a poklok poklát, hogy éjszakánként azon ragodjak, miért tette ezt? Majd elhagyottan és megalázottan loholok utána, hogy beszéljük meg, mert nekem fontos a kapcsolat, találhatunk megoldást, hisz szeretjük egymást... erre ő ajtót sem nyit nekem?! Mindezt 3 hónapig. Majd gondol egyet, és felejtsünk el mindent, visszajön. Ugye csak kamu, hogy ezt ilyen sokan benyelnétek?!

Ilyen viselkedésre semmiképpen nem szolgált rá a kérdező. Ilyet nem teszünk azzal, akit szeretünk. JELLEMTELEN húzás volt ez a volegeny részéről, és én ezért nem bocsátanék meg. Mert a kérdező ha hibázott is (szerintem egyébként nem!), akkor sem érdemelt ilyen bánásmódot a szeretett ferfitol.

2014. szept. 4. 14:14
 102/127 anonim ***** válasza:
34%
Lehet ám,hogy van valami turpisság a dologban, és a kérdező csak a saját nézőpontjából adja elő a dolgokat. Nagyon hallgat arról, hogy pontosan hogy volt a húga helyzete, meg mi a teljes sztori.
2014. szept. 4. 14:18
 103/127 anonim ***** válasza:
71%

Kedves #100, Ez nem önbecsülés kérdése, hanem túlfejlett ego kérdése. Amikor azt mondja valaki hogy na én egy ilyennel soha... Ilyenkor saját magadat olyan módon állítod egy képzeletbeli erkölcsi piedesztálra, -közben lefele nézve (és ítélkezve) az ilyen magunkfajta bűnösökre (mint a vőlegény), meg "érzelmi nullákra" (mint sok válaszoló)- ami leginkább a mérhetetlen egoról és sokkal kevésbé az önbecsülésről szól. Nekem és szerintem.

Bocs az Ofért.

2014. szept. 4. 14:22
 104/127 anonim ***** válasza:
75%
Szerinted. Szerintem meg nem. Ennyi. Nekem van férjem, tudom mi a kompromisszum, a másik tolerálása, mi az egyenlőség egy kapcsolatban. Nem az, amiről a Kérdező írt. Nem adtam fel magamat egyetlen férfi kedvéért sem soha, nem hagytam hogy megalázzanak, nem is bánna velem soha így a férjem, ahogy a Kérdezővel a vőlegénye,mert tisztel. És ettől ő még nem papucs, csak normális, egészséges értékrenddel bíró, felnőtt férfi. Szerintem egyébként itt be is fejezhetjük ezt a vitát, mert nagyon nem vagyunk egy hullámhosszon és a Kérdező valószínűleg nem erre kíváncsi. Szép napot.
2014. szept. 4. 14:31
 105/127 anonim ***** válasza:
7%

Minden szavaddal egyetértek az utolsó mondatodban foglaltat illetően. Neked is szépet!

És elnézést kedves kérdező!

2014. szept. 4. 14:39
 106/127 anonim ***** válasza:
63%

Nem. Ha már itt nem működik a jóban-rosszban, a szerelem időszakában, akkor mi lesz majd a házasság utáni években?

Neki annyira kellene téged szeretnie, hogy akár az előző kapcsolatodból származó gyermekedet is el kellene fogadnia, miattad. Ami egy életre szól, nem pár hónapra. Tehát itt szerelemről szó sincs. Annyira meg nem jó jellem, hogy szerelem nélkül vele legyél.

2014. szept. 4. 14:40
 107/127 anonim ***** válasza:
69%
nNm.Ezek szerint mire problémára lepattanna mert ő nem bírja.Abban is van valami ha a saját gyereke is idegesiti megpattan?Aztán majd haza talál ha lenyugodott?Tesód egy van,pasid meg lehet 100 is.Legalább is egy jó testvéri kapcsolatot nem rúgnék fel egy pasiért sem.
2014. szept. 4. 15:02
 108/127 anonim ***** válasza:
84%

Azért kíváncsi lennék azokra a kapcsolat függő nőkre, akik most azt szajkózzák, hogy a férjem előrébb van a vér szerinti családomnál, ha náluk történik hasonló dolog.

Abban mindig egyet szoktam érteni, hogy ha az anyós-após bántja ok nélkül a gyerek választottját, akkor álljon mellé a párja.

De azt megnézném, hogy mit szólnának, hogy ha ezeknek a nőknek a gyerekei is ilyenek lennének egymással, akkor mit gondolnának a saját nevelésükről.

Gondoljatok csak bele. Van mondjuk két lányod és az egyik bajba kerül (akár még önhibájából is). A másiknak lehetősége lenne segíteni, de nem teszi, mert a párja fontosabb, és az egyik gyerek mehet a híd alá.

Vagy aki azzal jön, hogy fizetne albérletet, ápolót, stb.. Szerencsés, aki megteheti, hogy így támogasson egy másik családot, de sajna sokan nincsenek ilyen helyzetbe, és azt tudják csak vállalni, hogy helyet adnak, akár saját kényelmük árán is. Ha a Kérdezőnek ilyen fiatalon lakása van, ami örökség is lehet, nem tudjuk, de ha ő megdolgozott érte, akkor nem biztos, hogy ezen kívül még arra is van kerete, hogy fizessen a testvérének albérletet, csak hogy a drága vőlegény nehogy gyerek ricsajra ébredjen.

A férjeiket piedetesztálra emelőket, akkor is megnézném, hogy ők kihez fordulnak segítségért, ha a legelső helyre tett úriember, esetleg elhagyja őket.

Na de, ez nem válasz a kérdésedre Kérdező, ne haragudj, hogy ennyire elkalandoztam.

A helyedben biztosan azt tenném, hogy leültetném a kedves exvőlegényt, és elmondanám neki, hogy nekem mit okozott, és őt is kikérdezném arról, hogy most mégis hogyan gondolta.

Ha nagyon szeretném, akkor adnék a kapcsolatnak egy újabb esélyt, de semmi esetre sem úgy, hogy rögtön odaköltözhet újra.

Részéről érthető, hogy teljesen természetesnek veszi, hogy ő gondol egyet, és minden onnan folytatódik, ahol a testvéredék beköltözése előtt voltatok. Kényelmetlen is lehet az anyukájánál.

De az biztos, hogy nem hagynám, hogy így szórakozzon velem. 3 hónapig feléd sem néz, nem is beszél veled, és most azt hiszi, hogy ezt így lehet folytatni?

Nagyon kellene bizonyítani, és ha mégis azt érezném rajta, hogy sajnos ilyen ember, aki a problémák elől menekül, akkor nem lenne folytatása.

2014. szept. 4. 15:33
 109/127 anonim ***** válasza:
96%
Nem olvastam el a többi választ, de nem. Egy dolog, hogy elköltözik, mert nem tud mit kezdeni a helyzettel és egy másik, hogy ilyen bunkó módon szakít veled. Ha szeretne, biztos nem szakított volna, csak szimplán elköltözött volna egy ideig.
2014. szept. 4. 17:24
 110/127 anonim ***** válasza:
80%
Azert koltozott vissza mert amugy nincs lehetosege pesren egyelore sajat lakast talalni.megy ugrodeszka vagy amint Talal masikat aki kitartja elmegy
2014. szept. 4. 18:10
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!