A nőkön miért van mindig több teher?
"csak baromira le volt nézve."
Döbbenet. Bezzeg a férfi téglahordók a társadalom megbecsült tagjai, minden nő álma.
Azon meg röhögnöm kell, hogy mindent a férfik tettek lehetővé!
Tessék, te mit tettél le az asztalra te nőgyűlölő? Te mit? Van legalább valami, ami miatt jobb lesz a világ, mert te megszülettél? Ha nem akkor hallgass a neved.
És nem, nem vagyok feminista, meg férfigyűlölő. Kifejezetten szeretem a másik nemet, ugyanúgy mint a nőket, mivel mind egy fajhoz tartozunk, ugyanakkora aggyal, ugyanolyan genetikai alappal indulunk, és csak a társadalom miatt, a rossz berögződések, és az emberi butaság miatt van az éles késsel vágott határvonal a férfiak és a nők között.
Mielőtt belekötnél, mert ugyebár a mondandómat úgysem akarod felfogni, nem én se tettem le még semmi maradandót az asztalra. Egyszerűen csak nem vagyok hajlandó szó nélkül elmenni amellett, hogy egyesek úgy gondolják, a férfiak a nők felett állnak.
Ha mind egymás mellett állunk, akkor a világ már nem itt tartana. Ahol még mindig elnyomásban vannak a nők, ha megfigyeled megrekedt a fejlődés egy bizonyos szinten, ahol pedig az apuka i elmegy gyesre (északi országok) ott magasabb az életszínvonal, mint bárhol máshol. A fejlődéshez egymás támogatása kell, nem egymás elnyomása.
Ha te ezt feminizmusnak gondolod, baromira sajnállak, és nem kívánom tovább koptatni a billentyűzetet, hiszen 100%, hogy ebben is a támadást fogod látni.
Mert a társadalom megmaradt a középkorban. Ugyan úgy a férfitól meg elvárják, hogy eltartsa a családját.
Ami szerintem pl sokkal nagyobb teher minthogy elvigyem a gyereket iskolába reggelenként.
"Azon meg röhögnöm kell, hogy mindent a férfik tettek lehetővé!"
Azon meg röhögnöm kell, hogy a nőkön van több teher.
"Tessék, te mit tettél le az asztalra te nőgyűlölő? Te mit?"
Nyugi, csak vitázunk.
"Ahol még mindig elnyomásban vannak a nők, ha megfigyeled megrekedt a fejlődés egy bizonyos szinten,"
Mint például a kínaiaknál, akik pár év múlva lekörözik az Usa hiperszuper feminista társadalmát, gazdaságát?
"ahol pedig az apuka i elmegy gyesre (északi országok) ott magasabb az életszínvonal, mint bárhol máshol."
Kár, hogy már előtte is magas volt,köze sincs a gyeshez. Bár a "magas" is csak időleges, ugyanis a hiperszuper feminista társadalmakban a nők nem szülnek annyi gyermeket, ami biztosítaná majd évtizedek múlva az aktív dolgozó állampolgárokat. Az állami büdzsé kiapad, a tb és nyugdíjrendszer összeomlik és még lehetne sorolni, ehhez képest az "elnyomó" országokban a termékenységi ráta bőven elég a társadalom pótlására.
És milyen mérhetetlen gazdagságban élnek a Kínaiak! :D Nevetséges vagy, de még égeted magad.
Amúgy speciel Jemenre, Közel-Keletre, ehhez hasonló országokra gondoltam.
Kína meg azért fejlődik rohamosan, mert baromi sokan vannak és a sok éhbérért dolgozó munkás megteremti az olcsó árut, amire persze lecsap a többi ország, emiatt működik Kína gazdasága. Az emberek meg kb. a belüket kidolgozzák két garasért, de hát biztos ez a működő társadalom. A kihasználás a rabszolgakorszaknak is jót tett, akkor volt Egyiptom is a gazdagsága csúcsán... :D
Igen az északi országokban már ezelőtt is jólét volt. Talán mert már ezelőtt is normálisan működő társadalmat hoztak létre. Nem hallottam még norvég elnyomott nőkről.
"Édesanyám:
Ugyancsak 12 órás műszakok( nem a megszokott rendben, hanem 4 et egybe, aztán 3 pihi
Üzemben állómunka, az előbb említett beosztást is csinalta( náluk az a beavató, aki azt bírja mehet a másik esetleg jobb gépre)
Édesapám:
Tul képp aktát tologat, egyébként nem fárad el kevésbe, mint az édes2anyám, csak masképpen.
A munkarendje 8 őrás 6-2ig
Előtte pedig heti 2 napot kellett a munkahelyén lennie, a többit ügyeletben töltötte ( otthon!)
Nálunk
Én: napi 10 őra álldogálás magassarkúban cipekedés közepette, szék nélkül! Felszolgálok..
Férjem ül az íróasztala előtt egy üzletben, és szgépeket szervízel.."
Most nem azért de az, hogy nálatok a férfiak tanultabbak, és nem egy gyárban döglenek miért a férfiak hibája lenne. Úgy állítod be mintha te nem szeretnél könnyű munkát végezni, pedig dehogynem.
Nem kell lenézni a szakmunkásokat, mert ha mindenki egyetemista lenne, a "miért nem tanultál inkább" elvet alkalmazva ki sütné meg neked a kenyeret a pékségben, ki cserélné nagyanyád pelenkáját a kórházban.
Valakinek ezt is meg kell csinálnia, azért pedig mert megcsinálja megbecsülést, nem pedig fejmosást érdemel, hogy miért nem tanult másnak.
Tegyük fel mindenki megfogadja ezt a "tanácsot", mindenki jogász, közgazdász, politikus, orvos, (stb.) lesz? Ki hozza ki neked akkor az étteremben a kaját, ki főzi meg neked az éttermi kaját, ki takarítja ki az éttermet?
Az életben mindenki egy apró alkatrésze fogaskereke az egésznek, és nem lenézni kell a kétkezi munkást, hanem olajozni, hogy jól működjön.
Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok kétkezi munkás.
"Amúgy speciel Jemenre, Közel-Keletre, ehhez hasonló országokra gondoltam."
Igazad van. Építsenek csak a nők utakat, infrastruktúrát, gyárakat, vegyék kezükbe az olajkitermelést, a számítástechnika kiépítését és fenntartását, a szennyvízcsatornákat fektessék le, majd a férfiak mosogatnak és pizsamát varrnak két pelenkacsere közt.
"Döbbenet. Bezzeg a férfi téglahordók a társadalom megbecsült tagjai, minden nő álma."
Most akkor fontos dolog vagy nem? Vagy ha nők csinálják akkor az már úgy nem fontos, de mikor a nagy erős férfiak építősdit játszanak, akkor már rögtön fontos munka.
DEMAGÓÓÓÓÓG!
A nők miért ne vehetnének részt az informatikában? Miért ne lehetnének mérnökök? Miért ne lehetnének akár bolti eladók, miért ne lehetnének tanárok a közel-keleten?
És a legfontosabb. Miért kéne ezért hazamennie a férfiaknak varrogatni meg pelenkát cserélni?
Ahol a nők is dolgoznak ott a férfiak is dolgozhatnak. Miért van benned ez a vagy az egyik vagy a másik dolgozzon nézet? Szánalmas vagy, ne haragudj. Te is tudod, hogy butaságokat beszélsz érzed te a szíved mélyén, csak annnnyira nem akarod beismerni a tévedésed, hogy a fehér hóra azt mondod inkább, hogy kék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!