A nőkön miért van mindig több teher?
3-as! Te meg vélhetően magadból indulsz ki! Ha szar férfit választottál, ne írd le az összeset! Én pl. nem vagyok senkinek a cselédje, szolgája, mi mindenben megosztozunk a párommal. És a könyökömön jön ki a sok megkeseredett nő siráma arról, milyen szemetek a férfiak. Abba nem gondolnak bele, hogy ők választották azt a férfit, sőt sok esetben ők tették olyanná. Bizony, ilyen is van! Kapcsolat elején körülugrálja a rózsaszín köd mögül, aztán évekkel később látja, mire szoktatta rá a párját. Aztán elvárná, hogy X év önként vállalt cselédség után hirtelen egyenrangú félként tekintsenek rá, és a férfi vegye ki a részét mindenből.
Első válaszadó voltam.
Te választottad: És olyan nincs, hogy a másik megjátssza magát, és csak később mutatja ki a foga fehérjét, ugye? Bazz...
Te tetted ilyenné: Hogyan, írásos kérelemben megfogalmazva? Édes Istenkém, ez az áldozathibáztatás! Nehogy már bármiért is felelősséget kellejen vállalnia a teremtés koronáinak, ugye? Ugye?
63-as, ne itt éld ki a frusztrációidat, jó?! Nem áldozathibáztatást, és nem emelem piedesztálra a férfit. Csak nem fröcsögök, mint egy megkeseredett hibbant némber. Én nem hagytam magamból soha hülye cselédet csinálni, de nem is próbált senki azzá tenni. Mert megvan a magamhoz való eszem, és össze sem költöztem volna olyannal. Sok férfit meg igenis lehetne nevelni, jó irányba téríteni, csak a nők ehhez is túl egyszerűek. (Ez én vőlegényem sem sokat csinált, míg otthon lakott, most mégis segítőkész, nincs, amit ne lehetne rábízni)
Nekem nem egy megkeseredett negyvenes-ötvenes nő maga mondta, hogy pontosan tudja "öreg fejjel", hol rontotta el. Csak magát hibáztatta, az "áldozatot". És igen, elismerte, hogy bizony ő szoktatta bele a jóba a férfit. Mert így akart tökéletes lenni a férfi szemében. Volt, ahol alapból is anyuka pici fiához ment hozzá az illető nő, ott meg csak rontott tovább a meglévő helyzeten azzal, hogy átvette anyuka szerepét.
Akkor van az a fajta nő, amelyik meg annyira mániákus a házimunkát illetően, hogy szerencsétlen férfi nem tud jó lenni nála. Egy ismerősöm pl. szidta a férjét, miért nem segít, utána meg kiderül, hogy NEM ENGEDI porszívózni, mert szerinte bénán csinálja, a mosógéphez ne nyúljon, mert elrontja, rosszul mosogat, rá sem meri bízni! Ja! Hát akkor csinálja az ő tökéletes módján, de akkor pofát alapállásba! Semmivel sem lehet jobban lelombozni valakit, minthogy a kezdeti ügyetlenkedését kifikázza, és kiveszi a kezéből a munkát. Ha én is ezt tettem volna, biztos a nyakamban lenne a teljes házimunka. De nem, én ma, mikor reggel éjszakásként hazaértem, majd lefeküdtem, arra keltem, hogy kávéval ébreszt a párom, és kész az ebéd, el is mosogatott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!