Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nőkön miért van mindig több...

A nőkön miért van mindig több teher?

Figyelt kérdés
Ha a férfiak nemtörődömök, vagy nem veszik ki a részüket a családi életben, csak akkor, ha szórakozásról van szó, akkor mindenki csak legyint, hogy ők csak férfiak. Ha viszont egy nő követ el bármilyen bakit, akkor mindenki megbotránkozik. Például ha az apa főz és nem a nő. Miért ragaszkodik mindenki ezekhez a több ezer éves idejét múlt hagyományokhoz? Semmi értelmük a mai korban és csak a vita van miattuk. Tök értelmetlen dolgok miatt.

2014. jún. 6. 23:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/111 anonim ***** válasza:
95%

29, 30

Mész te a pélóba!

Az állításod ott hülyeség, ahol van.

Miből gondolod, hogy egy nő munkája mit sem ér?

Miből gondolod, hogy a nők munkája mindi könnyebbbk a férfiaké, pedig mindig nehezebb?

Mert pont nem..

A környékünkönkön lévőüzemekbe csak nőket vesznek fel bizonyos munkákra.. Pont azért mert nehezek, kitartás kell hozzájuk..nagyon sok..

Példának okáért a 100-as zsepi csomagolása.. Csak és kizarólag nők csinálják ( jah igen ezt még mindig kézzel, mert amikor kipróbálták többször is, hogy csinálja férfi, fél műszakot, vagy max 2 napot bírtak eddig,többet enm)

A férfiak máskepp vannak összerakva az olyasfajta kitartásra képtelenek, ezt nem nőtől, hanem férfitól hallottam( többtől)

Aztán néhány példa a családunkból(:

Unokatesóm: 12 őrás műszakokban egy autóalkatrész gyárban dolgozik..

Férje: katonáskodik,mhol igen hol nem ( jah zenész ott)/ nem szólom le, csinál mást, azzal sincs baj, csak összehasonlítva az unokatesőm munkájával, smafu, kivéve árízkor/

Édesanyám:

Ugyancsak 12 órás műszakok( nem a megszokott rendben, hanem 4 et egybe, aztán 3 pihi

Üzemben állómunka, az előbb említett beosztást is csinalta( náluk az a beavató, aki azt bírja mehet a másik esetleg jobb gépre)

Édesapám:

Tul képp aktát tologat, egyébként nem fárad el kevésbe, mint az édesanyám, csak masképpen.

A munkarendje 8 őrás 6-2ig

Előtte pedig heti 2 napot kellett a munkahelyén lennie, a többit ügyeletben töltötte ( otthon!)

Nálunk

Én: napi 10 őra álldogálás magassarkúban cipekedés közepette, szék nélkül! Felszolgálok..

Férjem ül az íróasztala előtt egy üzletben, és szgépeket szervízel..

/ egyébként nálunk mindenki kiveszi a részét a házimunkából

Főzésből, takarításból, kerti melóból.. Pl övsémnek és nekem is kellett menni a telekre kapálni, jött anyu is, és igen akkor otthon együtt raktuk rendbe a házat..

Tesóm mosott fel, én mosogattam egy héten 3 szor minimum, amikor még a mosogatni csak űgytudtam, ha kaptam sámlit is...

Nem volt rég

Cak 27 vagyok..

Én azt mondom, hogy akibe belenevelik ezeket a dolgokat, az otthon sem fogja a másikra hagyni később a házimunkát

Nem lesz kpe véognézni a fotelből, hogy a másik taarít, ugyanannyi, vagy akár kcsit kevesebb munka után is.

Szerintem alap, hogy társak vagyunk, akkor minden tekintetben azok.

A férjem különösen partner ebben, hiszem, hogy erről az anyósom tehet, hiszen a sőgorom ugyanolyan "házias" mint a férjem, jah és a főzést

Leszámítva utálják az egészet, mégis megcsináljak, ha kell.

A nőkön egyébknt szerintem a nagyobb teher a megfelelési kényszer..

Meg akarnak felelni otthon a férjnek, gyerekeknek, a munkába, a szülőknek...

Belenk van kódolva, hogy mi irányítunk, és mindennek klappolnia kell..

Egyébként ha a házimunkát együtt is csináljuk, mindig én érzem kényszernek, hogy ez is..az is meglegyen. Most ki kell festeni.. Most erre kell gondolni.., ne felejtse el az anyukáját felköszönteni. Hívja fel..

Mert persze ha nem tezsi akkor biztosan miattam nem az anyuka szeribt..

És mindentre nekem kell gondolni, még így is, hogy társ, és partner, mert neki dolgokra nincs agya.. És szerintem ez nem a ferjem sajátossága, mert sem édesapámnak, sem tesómnak, sógoromnak sincs ezekre..( apósomnak van egyedül;))

2014. jún. 7. 08:28
 32/111 anonim ***** válasza:
100%
Életemben nem hallottam arról, hogy a mi családunkban azon megbotránkozott volna valaki, hogy apám rendszeresen főzött.
2014. jún. 7. 08:40
 33/111 anonim ***** válasza:
91%

Az a 12% a legrosszabb %-ra gyúr vagy nem tudom, de valaki ilyen elvakultan radikálisan nem lehet hül.e.

Dolgoztam én már nőként olyan üzembe, ahol normát kellett teljesíteni. Egységesen mindenkinek, nőnek férfinak ugyanannyit.

A norma 160 volt, én 170-et csináltam általában, egy akkor már 3 éve ott dolgozó férfi kb 180-at, és egy 1 éve ott dolgozó férfi 40 db-ot, mert folyamatosan karattyolt.

Ez nehéz fizikai munka volt, és a legjobb teljesítményt egy nő dolgozta le, 230 fölött teljesített. Mikor végzett, én meg első napos voltam, odajött segíteni, hogy meglegyen a normám eleinte.

A bolti eladók, a pincérek lehúznak 12 órát egész nap állva, talán 2x20 perces szünetet tartva (amit ledolgoztatnak velük) szintén nők is férfiak is.

Ha a bolti eladó pl. könyvesboltban dolgozik, akkor ha áru jön ugyanúgy neki is cipekednie és pakolnia kell a könyveket a helyére. Élelmiszerboltban a konzerveket, ásványvizet ugyanúgy pakolnia kell, és hidd el az sem könnyű.

Párom dolgozott gyárban, ahol a 3 rakodó közül az egyik lány volt, ugyanolyan jól teljesített.

Megnézted már közelebbről egy masszőr kezét?

Nők is férfiak is lesznek masszőrök, gondolom ezt tudod. Olyan göcsörtös, fájó, a kézfejükben lévő ízületek gyulladtak:

[link]

Körbe nézel a kórházban, hány ápolónő van és hány ápoló? Szerintem a nők felé billen a mérleg. Persze a 100 kilós elhízott idősek forgatása, mosdatása ágytáljának cseréje, pisiltetése, kísérgetése ápolása gondolom nem munka.

2014. jún. 7. 09:37
 34/111 anonim ***** válasza:
9%

Ez a kérdés is összehozta a férfigyűlölő női brigádot :) Röviden: amióta világ a világ, az anyagi javakat a férfiakat termelték ki,legyen szó 100 ezer évvel ezelőttről vagy 100 évvel ezelőttről. Ma a technikai fejlettségnek köszönhetően (férfiak érdeme) a nők is tudnak (ha akarnak) dolgozni,de a munka oroszlánrészét, a veszélyes és létfontosságú munkát továbbra is férfi kezek végzik (leszámítva pár százalék nőt).

Lehet ez ellen lázadni,divatos feminizmusból letagadni a tényeket, csak nincs sok értelme:)

2014. jún. 7. 09:40
 35/111 anonim ***** válasza:
100%

Elég demagóg a válaszod utolsó. Én nem lázadok, egyszerűen tényeket közlök (ha megfigyeled a válaszom) úgy, hogy közben nem sértegetem a férfiakat.

Amióta világ a világ? Ott voltál az őskorban, hogy lásd ki mit csinál? Biztos vagy te abban 100%-ig hogy nem voltak női vadászok?

Írásos bizonyíték nincs ugyebár, a falfestményeken nem látok himbilimbit a kis pálcikaemberken.

De még ha a vadászat tegyük fel nem is tartozott régen a nők feladatai közé, a bőr kicserzése, abból ruhakészítés, az étel elkészítése, a földmunka (miután már felfedezték a veteményezést) az akkor nem is munka? Én nagyon úgy látom, hogy egymás nélkül csinálhatott volna a két nem akármit, csak úgy tudtak élni ha együtt voltak.

Az meg hogy utána az állatnál is kevesebbre, szolgának vagy ágyasnak tartották a nőket, kihasználva évszázadokon át az erőfölényüket (mert elismerem, hogy átlagos helyzetben megvan az erőfölény) nehogy már a szemére legyen vetve egy nőnek.

Az 1800-as években mikor elkezdtek a jogaikért harcolni pont azért harcoltak, hogy olyan emberek mint te, ne nézzék semmibe őket.

Amikor azt állítod, hogy "amióta világ a világ, az anyagi javakat a férfiakat termelték ki,legyen szó 100 ezer évvel ezelőttről vagy 100 évvel ezelőttről." akkor te ugyanúgy viselkedsz mint egy 200 évvel ezelőtt élt férfi, aki úgy gondolja, hogy egy nő ne szavazzon, ne legyen orvos, ne járjon egyetemre, mert "csak egy nő".

Az ilyen emberek szerintem tarkólövést érdemelnek, mert egy 200 évvel ezelőtti eszmével hátráltatják a világ fejlődését.

Külön érdekesség, hogy mióta a nők is tanulhatnak, van szavazati juguk, léphetnek tudományos pályára, azóta ugrásszerűen fejlődött a technika... hmmm milyen furcsa...

2014. jún. 7. 09:54
 36/111 anonim ***** válasza:
100%
Anyám targoncavezető és rakodó volt. Pont.
2014. jún. 7. 10:09
 37/111 anonim ***** válasza:
0%

"Elég demagóg a válaszod utolsó."

Azt hittem a férfigyűlölő válaszok demagógok, de ezek szerint azok korrektek.

"Írásos bizonyíték nincs ugyebár, a falfestményeken nem látok himbilimbit a kis pálcikaemberken."

Lehettek gyíkemberek is.

" a bőr kicserzése, abból ruhakészítés, az étel elkészítése, a földmunka (miután már felfedezték a veteményezést) az akkor nem is munka? "

Ezek mind előfeltételezik a férfiak munkáját, a vadászatot és a gépek gyártását (feltalálását).

"Én nagyon úgy látom, hogy egymás nélkül csinálhatott volna a két nem akármit, csak úgy tudtak élni ha együtt voltak"

Taps.

"utána az állatnál is kevesebbre, szolgának vagy ágyasnak tartották a nőket, kihasználva évszázadokon át az erőfölényüket"

Állatoknak nem lehetnek jogaik, nőknek volt, nem is kevés. Csak ehhez jogtörténetet kéne olvasni.

"aki úgy gondolja, hogy egy nő ne szavazzon, ne legyen orvos, ne járjon egyetemre, mert "csak egy nő". "

Szeretem a női orvosokat,nem akarok róluk lemondani.

"Az ilyen emberek szerintem tarkólövést érdemelnek,"

Nem csak én vagyok gonosz?

2014. jún. 7. 10:11
 38/111 anonim ***** válasza:
0%

"Anyám targoncavezető és rakodó volt. Pont"

A nyócszázhuszonkettő férfi mellet.

2014. jún. 7. 10:18
 39/111 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezzel TERMÉSZETESEN nem azt mondom, hogy a férfiaknál jobbak a nők, hanem, hogy ugyanolyan keményen dolgoznak, és régen is igen keményen dolgoztak, csak baromira le volt nézve.

2014. jún. 7. 10:27
 40/111 anonim ***** válasza:
100%

Párom dohánygyárban dolgozott, állítása szerint több nő volt a gyárban.

Igen manikűrösök, meg max HR-esek. ÜHÜM....

2014. jún. 7. 10:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!