A nőkön miért van mindig több teher?
Az ebben a vicc hogy ők kezdték az egészet. Itt már mindennaposak az ilyen kérdések, ahol aztán jól kitombolják magukat majd mélységesen felháborodnak ha egy férfi kiáll a férfiakért.
A tarkónlövés meg egy kitűnő példa, még véletlenül se mondta volna, hogy ő személyesen lőné tarkón az illetőt, csak azt, hogy azt "érdemelne", ami magyarul annyit jelent hogy a piszkos munkát is egy férfival végeztetné el.
Amíg az erőszak, és a hatalom őket szolgálja addig nincs baj. A házimunkán viszont nagyon fel vannak háborodva, de azt a sorkatonaságot, amihez semmi közük vígan hoznák vissza.
Nem ám, azért mert a bajtársiasságot, vagy a becsületet akarnák megerősíteni a férfiak körében, hanem azért, hogy elfojtsák annak a csekély mértékű szabadságnak is a csíráját, amit kénytelenek voltak engedni a férfiaknak a saját "egyenlőségük" beteljesítése érdekében.
ma 02:57
Hát igen, ők kezdték. És ami még rosszabb, hogy nem tudják abbahagyni :) Nézd, itt van ez a 66-os, be nem áll a szája, nem bírja ki, hogy ne szóljon bele, forr a dühtől, amit csak köpködéssel tud kompenzálni.
"ahol aztán jól kitombolják magukat majd mélységesen felháborodnak ha egy férfi kiáll a férfiakért.
Mint itt is. Leírják az összes negatív férfi sztereotípiát egy válaszba és az úgy van rendjén, de egy férfi nem írhat semmi olyat, ami a női tökéletességüket, felsőbbrendűségi érzetütek bántja. Náluk ez az egyenlőség.
"ami magyarul annyit jelent hogy a piszkos munkát is egy férfival végeztetné el."
Ezt észre sem vetted, de jó, hogy felhívtad rá a figyelmem. Ez is annyira tipikus, hogy a felelősséget a férfi nyakába varrják, ők meg a távolból szemlélik az eseményeket. Ha meg hiba csúszik a gépezetbe, az a férfiak hibája, ők csinálták.
"A házimunkán viszont nagyon fel vannak háborodva, de azt a sorkatonaságot, amihez semmi közük vígan hoznák vissza."
Ja, akkor a férfi férfi, a nő nő, egyszer jó dolog az egyenlőség, egyszer nem. És még észre sem veszik az ellentmondásokat, mivel "ösztönből" érvelnek :) Nem törődnek a logikai láncolatokkal, az ok-okozati összefüggésekkel, teli van a mondnadójuk érvelési hibával, de mindez nem baj, mert ha "jól megmondják", akkor biztos nekik van igazuk. Körítés, rizsa, semmitmondás.
Ez az elnyomás nagyon jól hangzik, csak nem igaz. De még ha el is vonatkoztatunk ettől a csúsztatástól (és tegyük fel igaz), akkor ennek mi köze van a mai világhoz (és akérdéshez)? Hogy a németek annó fél európával hadban álltak, akkor a mai németek háborús agresszorok?
"de ti mivel vagytok jobbak?"
Az összes ilyen vita abból a feltevésből ered, hogy a nők jobbak a férfiaknál. Még te is azt sulykolod, hogy a férfiak gonoszak, mert elnyomók, de a nők angyalok. A végletekben való gondolkodás egyszerű, primitív észjárás, a helyedben nem lennék rá büszke.
Ahelyett, hogy elismernétek a férfiak erőfeszítéseit, letagadjátok őket, ugyanakkor a kevés női kivételt, akik a férfias munkákat elvégzik az egekbe magasztaljátok. Ezt úgy hívják kisebbségi komlexus, megspékelve egy kis férfigyűlölettel és logikai csőddel.
"akkor ennek mi köze van a mai világhoz (és akérdéshez)?"
Leírtam: a sok évszázados elnyomás ma is él, de már kezd összeomlani.
"Az összes ilyen vita abból a feltevésből ered, hogy a nők jobbak a férfiaknál. Még te is azt sulykolod, hogy a férfiak gonoszak, mert elnyomók, de a nők angyalok."
Én azt mivel sulykoltam az előbb?:D Csak annyit kérdeztem, hogy ti mivel vagytok jobbak.
"Ahelyett, hogy elismernétek a férfiak erőfeszítéseit, letagadjátok őket, ugyanakkor a kevés női kivételt, akik a férfias munkákat elvégzik az egekbe magasztaljátok. Ezt úgy hívják kisebbségi komlexus, megspékelve egy kis férfigyűlölettel és logikai csőddel."
Honnan tudod, hogy mennyi nő vesztegette el a tehetségét a múlt századokban csak azért, mert nő volt? Ahelyett, hogy tanulhatott volna, a konyhában kellett rohadnia. Esélyt se adtak nekik. Így még szép, hogy alig hallasz női tudósokról például. És ez a felfogás sajnos még ma is él a világban - példának okáért itt vagy te.
"Leírtam: a sok évszázados elnyomás ma is él, de már kezd összeomlani."
Hogyne, konkrétabban nem lehetne, mert ez így édes kevés.
"Én azt mivel sulykoltam az előbb?:D Csak annyit kérdeztem, hogy ti mivel vagytok jobbak. "
Ezt az érvelési hibát sugallatnak hívják. "Retorikában igen gyakran használt eszköz, mivel ha a vitapartnernek sikerül megcáfolni a sugallt állítást, a megcáfolt könnyen visszakozhat úgy, hogy ő nem állított ilyet " Wikipedia
"Ahelyett, hogy tanulhatott volna, a konyhában kellett rohadnia. Esélyt se adtak nekik."
Jó pár nő tanulhatott egyetemen a középkorban is, bár ezt elnézem neked, hogy nem tudod. Másrészt a férfiak sem egyetemre jártak, hanem reggeltől estig a földeken nyomták el a nőket (értsd: dolgoztak, hogy a család egyen valamit). Szeretnél te "elnyomott" nő lenni, nem lenne más dolgot csak a gyermeknevelés és főzés, cserébe egy férfi megkeresi neked a hozzávalókat.
Amúgy a férfiaknak milyen esélyük volt? Tisztában vagy te az akkori társadalmi valósággal? Innen nem úgy tűnik. Dolgoztak míg meg nem haltak, vagy harcoltak míg meg nem haltak és legfeljebb a társadalom pár százaléka élt dicső, gazdag életet, ahol akármennyire is nem tetszik, nők is voltak. Mit gondolsz, hogy egy nemes lányának nagy gond volt, hogy két rabszolgavásár között nem mélyedhetett el a nemesfém kiöntésének fortélyaiban?
"Hogyne, konkrétabban nem lehetne, mert ez így édes kevés."
Csak nézz végig a történelmen. Hány női költőt látsz pl az 1800-as években? Mert én nem sokat. És ugyanez a helyzet minden téren. Az emberek nagy része a földeken dolgozott, de azok a kivételes személyek, akik kitörtek és bekerültek a köztudatba, nem nők voltak.
"Ezt az érvelési hibát sugallatnak hívják."
Ezt pont te csinálod. Amúgy azoknak a kiakadása, akiket te férfigyűlölőnek hívsz, tök jogos. Nem látod át, hogy a nőknek mennyi mindenben kell helyt állniuk az életben. Te csak a pénzkeresést emeled ki, de azon kívül még van ezer dolog, amiben a nőknek a pénzkeresés mellett teljesítenie kell, a férfiaknak pedig nem, mert nekik a társadalom elnézi, ha nem segít a háztartásban, ha nem veszi ki a részét a gyereknevelésben és ha igénytelen.
"Jó pár nő tanulhatott egyetemen a középkorban is, bár ezt elnézem neked, hogy nem tudod."
Köszi, hogy ilyen rendes vagy.:D
"Mit gondolsz, hogy egy nemes lányának nagy gond volt, hogy két rabszolgavásár között nem mélyedhetett el a nemesfém kiöntésének fortélyaiban?"
Szerinted női rabszolgák nem voltak?
Szegény női költők, a férfiak nem rajongtak értük, bezzeg a gonosz férfiak, volt merszük elrabolni a nők szivét azokkal a rímekkel. Pontosan ennyi komolyságot és lényegrelátást vártam tőled.
Azt azért jobb ha tudod, még mielőtt kinyilatkoztatod a nagy világba az ideológiád, hogy attól nem lesz az "elnyomás" valóságos, hogy leírod szerinted van/volt/tart/ésatöbbi :D
"Nem látod át, hogy a nőknek mennyi mindenben kell helyt állniuk az életben. "
Én nagyon is átlátom, csak kisasszony elfeledkezik arról, hogy egy férfin kétszer akkora teher van, mivel (a nők elvárásaként is) mindenben jobban kell teljesítenie, mint egy nőnek.
És akkor a hozzád hasonló gyűlöletkeltő, férfiakat démonizáló mentalitásról még nem is beszéltem. Azt mondod überhiperszuper elnyomás van, de azért van időd nyilvános fórumon az elnyomóidat úgy kritizálni, sértegetni, hogy ha ezt romákkal,zsidókkal vagy más etinummal művelnéd, már rég letiltottak volna. Ez aztán elnyomás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!