Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez így tisztességes?

Szerintetek ez így tisztességes?

Figyelt kérdés

Védekezés mellett terhes lettem, a párom azonnal közölte, hogy vetessem el. Meg sem próbálta velem megbeszélni a dolgot. Nem vagyok teljesen abortusz ellenes, de nem értek vele egyet, ha elkerülhető. Úgy gondoltam megbeszéljük, és együtt döntünk, alapvetően nem éreztük még magunkat felkészültnek egy babára, ezért védekeztünk.

Rájöttem, hogy nem szeretném elvetetni a babát, viszont a páromban is csalódtam, nem gondoltam, hogy ilyen ember, akivel egy ilyen dolgot nem lehet megbeszélni. Azt mondta, neki nem kell gyerek, erre azt mondtam, aláírunk egy papírt, hogy lemond a gyerekről és nincs láthatási joga, én pedig lemondok minden igényemről vele szemben (vagyis mintha nem ő lenne az apja). (Nincs szükségem a pénzére, a szeretetét pedig nem tudom kierőszakolni)

Szerinte ez tisztességtelen, szerintetek?

Ja, és már akkor is szakítanék vele, ha elvetetném a babát.

2012. nov. 20. 14:49
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/148 anonim ***** válasza:
88%

Szia, én most 20 éves vagyok és anyukám története kicsikét hasonlít a tiédhez.

Teherbe esett velem és a férfi, aki nemzett nem akarta, hogy megtartson. Elég erőszakosan állt hozzá anyához ebben az időszakban és anya a következőképpen döntött:

Azt mondta ennek a férfinak, hogy rendben, elveteti a gyerekét, de nem tette meg. Távol költözött és megszült engem. Én nem mondom, hogy ez korrekt, vagy nem korrekt, jó vagy rossz döntés volt, akkor ott, ő ezt így érezte helyesnek.

Ami az én szemszögemből nehéz ebben a történetben az egyrészt az, hogy az egész kiskorom azzal telt, hogy apukád királyfi, kalózkapitány, távoli tájakon él, etc. Aztán pedig mikor nagyobb lettem elmondta az igazságot. Hát... mit mondhatnék? Nem könnyű ezt megemészteni és a te gyerekednek sem lesz majd az, erre készülj fel (és mellesleg szerintem kerüld a kalózos meséket az apáról :), ezeknél még a mikulás is hihetőbb sztori volt...)

Szóval én nem ítéllek el, bárhogy is döntesz és sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, ráadásul egy olyan emberrel, akiben megbíztál. Sok sikert és kitartást ahhoz, hogy a meghozott döntésedet soha ne bánd meg!(f,20)

2012. nov. 22. 11:58
 82/148 anonim ***** válasza:
70%
Előző, ez meg egy érdekes dolog, amikor a nők itt egymásnak adják a tanácsokat, akkor mindig önmagukból indulnak ki, at eszükbe sem jut, hogy egy férfi felnőtt korában majd úgy, az alapján fogja megítélni az anyja magatartását és döntését, hogy ő maga adott esetben mit szólna, ha a saját partnere azt cselekedné, nem válik skizóvá, mondván, hogy "a saját anyám nagyon jól tette hogy lelépett és megszült, bezzeg az én barátnőm, ha terhes lenne, és hazudna nekem, lelépne... akkor a nyakát tekerném ki" - ilyen kettős mérce nincs, az emberek nagy többségének egyféle szituációról egyféle értékítélete van.
2012. nov. 22. 12:58
 83/148 anonim ***** válasza:
Nehéz történet ez, mind a férfiaknak, de a nőknek is, nehéz helyesen, korrektül dönteni. Az ideális az lenne, ha a két fél egymást támogatva vállalnák a véletlen, a felelőtlenség, vagy az éppen aktuális történés eredményét. Sajnos manapság ez nem annyira magától értetődő. Minden gyerek megérdemli, hogy egy egész családban nevelkedjen a lehető legemberibb körülmények között és ne egy csonka családban, később egy idegen férfival, aki jó esetben tisztességes, jó ember, de akkor sem az édesapa és féltestvérekkel, kívülállóként. Nehéz így. De azt gondolom, hogy ennek ellenére egy nőt sem lehet arra kényszeríteni, hogy elvetesse a gyerekét... Én túl fiatal vagy, ez meg túl nehéz kérdés, valahogy bárhonnan nézem, sehogyan sem jó. Viszont ezt, hogy az apa ne is tudjon a gyerekről kicsit erősnek érzem, a gyerek szempontjából. Bárki is az apám, bármilyen ember is, nekem most nagyon rossz érzés, hogy meg sem kereshetem, arról sem tud, hogy vagyok... Nem hiszem, hogy igazságos ennek kitenni egy gyereket. Ennek ellenére hangsúlyozom, hogy nem ítélkezem, mert ez egy rossz helyzet, ahogy anyukám helyzete is az volt és egyszerűen nem volt jó döntés, ő ezt érezte helyesnek, eszerint cselekedett, ő ettől se jobb, sem rosszabb ember nem lett, okos, kedves, bátor nő és jó anya és nem lett volna sem jobb, sem rosszabb ember akkor sem, ha másként dönt, így hozta az ő élete, így hozták ők, ők ezt hozták ki a saját életükből, én is majd azt hozom ki a sajátomból, amit tudok.
2012. nov. 22. 13:10
 84/148 anonim ***** válasza:
78%

Én a volt párjaimnak mindig megmondtam az elején, hogy védekezem, de ha becsúszik mégis a gyerek, nem lesz abortusz.

Amúgy 35-ös: valakit megölni nem gyilkosság?

2012. nov. 23. 06:27
 85/148 anonim ***** válasza:
68%

Idáig csak olvasgattam, és felmerült bennem pár gondolat... gondoltam, beszállok egy post erejéig....

Ami engem zavar, hogy a nagy többség csak az anya és apa jogairól ír, attól függően, ki melyik oldalt nézi. De mi lesz a baba jogaival?

Tudom, sokan azt mondják, az még nem érez, csak egy csíra... na azoknak melegen ajánlom a "Néma sikoly" című filmet!

Sokan szeretnek ilyenkor azzal jönni, hogy a nő azt csinál a testével, amit akar! De itt nemcsak a saját teste, hanem más élete felett rendelkezik!

És nem, nem csak egy sejt! A 22. nap már dobog a szív, az 56. napra már kialakulnak a végtagok. Láttátok már ultrahangon, ahogy dobog a gyermeketek szíve? Ha ekkor veteted el, akkor már nem csupán egy sejt, tetszik-nem tetszik, ezt követően már megölöd!

Azt kellene megérteni, hogy aki nemi életet él, az legyen tisztában azzal, hogy 100%-os módszer nincs! És teherbe eshet, és utána igenis egy leendő élőlény sorsáról kell döntenie.

Az abortusz nem fogamzásgátló eszköz! Nem lehet azt mondani, hogy védekeztetek, ergo nem akartatok gyereket - tehát jogos a férfi felvetése, hogy el kell vetetni!

Nem, ez nem így működik!A nő teste... őbenne él a pici... Ha elveteti, neki kell számolnia az esetleges szövődményekkel, neki kell szembenéznie azzal, hogy megölte a gyermekét.

Az abortusz egy végső megoldás azoknak, akik nem akarnak, vagy nem tudnak felnevelni egy gyermeket. Itt a nő akarja, és vállalja. És itt a pont!

És tisztességes volt, hogy ezzel nem akarja magához kötni a férfit, hanem megadta neki a kiút lehetőségét!

2012. nov. 23. 06:50
 86/148 anonim ***** válasza:
70%

POntosan a gyereknek is vannak jogai...joga van pl a saját apjához és normális/teljes családhoz...amitől az édesanyja úgy ahogy van megfosztja.

Ha tudja vállalni a felelősséget hát tegye...de én elképzelhetetlennek tartom!

2012. nov. 23. 08:29
 87/148 anonim ***** válasza:
36%

#84 "valakit megölni nem gyilkosság?" - de, valaKit megölni, az gyilkosság. Csakhogy az embrió nem valaKi, hanem valaMi, nem "A" Kovács 138 Béla, hanem "EGY" embrió. Nem személy.

Pont ezért nem emberölés a művi abortusz, sem a legális, sem az illegális formája.

2012. nov. 23. 08:36
 88/148 anonim ***** válasza:
86%

"POntosan a gyereknek is vannak jogai...joga van pl a saját apjához és normális/teljes családhoz"

Az anya egy másik férfi személyében még mindig megtalálhatja élete párját, aki sajátjaként szereti a nő gyermekét... tudom, nem feltétlenül...

És akkor ilyen alapon, ha egy 2-3 éves gyermek szülei elválnak, őt is öljük meg, csak mert joga van a teljes családhoz? Ne mondd azt, hogy ez nem ugyanaz lenne... de!

2012. nov. 23. 08:37
 89/148 anonim ***** válasza:
76%

#85 " De mi lesz a baba jogaival?"

A babának azután lesznek jogai, miután élve megszületett. (ld Ptk 10§ környéke, ha jól rémlik). A szedercsírának, embriónak, magzatnak nincsenek saját jogai, pusztán törvényes védelem illeti meg.

"na azoknak melegen ajánlom a "Néma sikoly" című filmet!"

Köszi, én pl. már láttam élőben is pár abortuszt, nincs szükségem ilyen manipulatív audiovizuális fércműre a véleményalkotáshoz. Egyébként én meg a tudományt ajánlom:

[link]

2012. nov. 23. 08:42
 90/148 anonim ***** válasza:
18%

87-es: javaslom, nézd meg a "Néma sikoly " című filmet...

http://www.youtube.com/watch?v=F2K6wnU4Hco

Amit tudni kell róla:

Bernard N. Nathanson amerikai szülész-nőgyógyász professzor 1969-ben egyik alapítója és főszervezője volt a Nemzeti Liga az Abortuszért nevű mozgalomnak, majd létrehozta a világ egyik legnagyobb abortuszklinikáját, kétéves működése alatt pedig mintegy 60 ezer terhesség megszakítást hajtott végre. Amikor megválasztották a New York-i szülészeti klinika igazgatójának, lehetősége adódott, hogy figyelemmel kísérje a magzat fejlődését az anyaméhben. A kísérletek alatt felismerte, hogy a magzat tulajdonképpen az ő „meg nem született” páciense. Ekkor készítette az A néma sikoly című filmet, amely egy magzat fejlődését és abortálásának menetét követi végig.

Soha többet nem vállalt ezek után abortuszt!

És nem mellesleg a Hippokratészi eskü is tiltja:

"...Senkinek sem adok halálos mérget, akkor sem, ha kérik, és erre vonatkozólag még tanácsot sem adok. Hasonlóképpen nem segítek hozzá egyetlen asszonyt sem magzata elhajtásához..."

2012. nov. 23. 08:45
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!