Szerintetek ez így tisztességes?
Védekezés mellett terhes lettem, a párom azonnal közölte, hogy vetessem el. Meg sem próbálta velem megbeszélni a dolgot. Nem vagyok teljesen abortusz ellenes, de nem értek vele egyet, ha elkerülhető. Úgy gondoltam megbeszéljük, és együtt döntünk, alapvetően nem éreztük még magunkat felkészültnek egy babára, ezért védekeztünk.
Rájöttem, hogy nem szeretném elvetetni a babát, viszont a páromban is csalódtam, nem gondoltam, hogy ilyen ember, akivel egy ilyen dolgot nem lehet megbeszélni. Azt mondta, neki nem kell gyerek, erre azt mondtam, aláírunk egy papírt, hogy lemond a gyerekről és nincs láthatási joga, én pedig lemondok minden igényemről vele szemben (vagyis mintha nem ő lenne az apja). (Nincs szükségem a pénzére, a szeretetét pedig nem tudom kierőszakolni)
Szerinte ez tisztességtelen, szerintetek?
Ja, és már akkor is szakítanék vele, ha elvetetném a babát.
Legkozelebb a pasik azt kerik old meg a nagymamat kulonben elhagynak
Elet az elet magzat kisbaba nagymama mind mind el es tisztelni kell.
66%-os örökbeadott, akarata ellenére apává vált, gyermekét nem vállaló férfival már párszor vitatkoztam. :)
Itt hozzátenném a többször is elhangzott állításához, miszerint egy "embriót a párja elé" helyez... Nem, egyáltalán nem erről van szó! Akkor lenne erről szó, ha valami folytán olyan választás előtt állna a nő, hogy ki élhessen tovább az embrió, vagy a párja? És az embriót választaná... Azt hiszem az abortuszt mélységesen elutasítók is a párjukat választanák. (Kivéve az extrém eseteket...)
Ebben az esetben a már megfogant gyermeküket (ahogy te nevezed, embriót) helyezi a KAPCSOLATUK elé. Ez teljesen más. Nem egyenértékű dolog... Egy élet, vagy egy párkapcsolat? Naná, hogy a már megfogant gyermek élete többet ér, mint egy kapcsolat, ahol egyébként már egy ilyen probléma empatikus, egymásra odafigyelő megbeszélése sem megy... Ahol egy ilyen fontos kérdésben is ennyire másképp gondolkoznak... Ha egy nő szíve szerint megtartaná a gyereket, annál borzalmasabb dolgot keveset tudok elképzelni, mint hogy ennek ellenére, külső nyomásra elvetesse... Ez sem hasonlítható össze súlyosságában azzal, hogy más meg akarata ellenére apává válik...
Egyébként meg inkább apa nélkül élhessen a gyermek, mint sehogy. Teljes családban is nő fel gyermek boldogtalanul, elnyomva, szeretethiányban, csonka családban is nő fel gyermek boldogan, egészséges lelkülettel, szereteben, teljes értékűen... Erre hivatkozva életet nem lehet elvenni.
Szerintem úgy tisztességes, ha az anya az apának hagy lehetőséget arra is, hogy gondoskodhasson a gyermekéről, ha meggondolná magát. A gyermek és az apa szempontjából is jobb. A gyermek joggal haragudhat majd, ha az anya az apa próbálkozása ellenére is büszkeségből, haragból, büntetésből, csalódottságból, egyéb megfontolásból elutasítja a kapcsolatfelvételt, megfosztja gyermekét attól, hogy megismerhesse az apját, pedig lenne rá lehetőség. És az apa is haragudhat, hogy hirtelen bepánikolásának következtében örökre megfosztatik a lehetőségtől, hogy megismerhesse a gyermekét...
Az apa részéről meg az lenne a tisztességes, hogy vállalja a gyermeket és kész (így vagy úgy, akár egy családként, akár külön élve), ha már összejött, és képesek is eltartani és az anya is vállalja a gondoskodást és természetesnek, érthetőnek, elfogadhatónak (sőt, akár a helyes útnak) tartaná azt a döntést (és nem az ő átverésének, vele való kiszúrásnak), hogy az anya képtelen az abortuszra.
Kérdés, itt az apa miért tartja tisztességtelennek ezt a döntést? Mert fél, hogy egyszer mégis előkapják, mint apa? Vagy mert ha már meg fog születni a gyermek, akkor már meg is szeretné ismerni, gondoskodni szeretne róla, még ha első reakcióként el is utasította. Ez utóbbit megérteném... És ha az anya ezt nem akarja engedni, akkor tényleg nem túl tisztességes dolog.
Kíváncsi lennék, hogy végül hogy alakultak a dolgok? Mi lett? Jó lenne, ha a kérdésfeltevő még jelentkezne, ha már ilyen utóélete van a kérdésének. :)
A kérdés utóélete kb annyi, hogy idetaláltak a magzatvédők kampányolni:) - pedig hát nincs miért, ez a kérdés már biztosan rég eldölt - vagy így, vagy úgy...
És egyébként tényleg vitatkoztunk már párszor, és én még mindig azt gondolom, hogy az abortuszon egyszer kell túl esni - ami persze kinek könnyebben, kinek meg nagyon nehezen megy - ezzel szemben ha valakit akarata ellenére szülővé (mindegy, hogy apává vagy anyává, ez nem ettől függ) tesznek, azzal az egész életét tönkre lehet tenni...
Emellett persze a kényszerítés híve sem vagyok, egy másik kérdésnél éppen azt pártolom vehemensen, hogy a lány tartsa meg a gyereket akár az anyja akarata ellenében, pont azért, mert ott a lány is, meg a barátja is meg akarja tartani, és a szülői ház kényszerítene...
ha nem lenneneknormalis emberekakikaz eletetvedik te sem lennel!!
Akkor ne szuljon senki akinek csak rosszul all a haja.
Szegeny orszagokban is szuletnek gyerekek es az embere vallaljak apa nelkul is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!