Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez így tisztességes?

Szerintetek ez így tisztességes?

Figyelt kérdés

Védekezés mellett terhes lettem, a párom azonnal közölte, hogy vetessem el. Meg sem próbálta velem megbeszélni a dolgot. Nem vagyok teljesen abortusz ellenes, de nem értek vele egyet, ha elkerülhető. Úgy gondoltam megbeszéljük, és együtt döntünk, alapvetően nem éreztük még magunkat felkészültnek egy babára, ezért védekeztünk.

Rájöttem, hogy nem szeretném elvetetni a babát, viszont a páromban is csalódtam, nem gondoltam, hogy ilyen ember, akivel egy ilyen dolgot nem lehet megbeszélni. Azt mondta, neki nem kell gyerek, erre azt mondtam, aláírunk egy papírt, hogy lemond a gyerekről és nincs láthatási joga, én pedig lemondok minden igényemről vele szemben (vagyis mintha nem ő lenne az apja). (Nincs szükségem a pénzére, a szeretetét pedig nem tudom kierőszakolni)

Szerinte ez tisztességtelen, szerintetek?

Ja, és már akkor is szakítanék vele, ha elvetetném a babát.

2012. nov. 20. 14:49
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/148 anonim ***** válasza:
22%

#64-es és #70-es, feltételezem ugyanaz az ember írta ezeket a válaszokat.

Írtad, hogy soha nem ölnéd meg a gyerekedet. Fogadjunk, hogy tudnék olyan helyzetet mondani, amikor igen?

Nézd meg az előző válaszomat, ott leírtam. Mi értelme lenne egy Down-kóros gyereket megszülni? Tegyük fel, hogy van egy egészséges gyermeked már. Akkor meg aztán főleg. Nincs jogod tönkretenni annak a másik gyereknek az életét (hiszen a beteg gyerekre fogsz minden időt és energiát fordítani, ami nem esik majd jól szerintem az idősebbnek)

Szóval nem kell ennyire elvakult Öntudatos Anyukának lenni...

2012. nov. 21. 23:46
 72/148 anonim ***** válasza:
69%

Én írtam, igen, és előtte meg azt írtam, hogy nem vagyok abortusz ellenes, mert van, amikor indokolt, például, amikor beteg a magzat.

Akkor indokolt, és megértem.

Akkor is megértem, ha az anyát megerőszakolták, és úgy fogant.

De vegyük most azt, hogy ez a baba egészséges.

Remélem, hogy az, és kívánom is a Kérdezőnek!

Ez nem "öntudatos anyuka" szöveg, én így gondolom, és ennyi!

Az én gyerekem, és róla senki ne lamentáljon, hogy van-e joga megszületni, vagy sem!

Gondolom a Kérdező is így gondolja.

Kimondottan sértő ezt a nőt önzőnek nevezni, mert meg akarja szülni a gyerekét!

2012. nov. 22. 00:03
 73/148 anonim ***** válasza:
65%

"Kimondottan sértő ezt a nőt önzőnek nevezni, mert meg akarja szülni a gyerekét!" - nézd előző, pedig joga van valakinek ehhez a véleményéhez, pont, ahogy joga van a másiknak megsértődni rajta.

Ez voltaképp jó dolog, mert biztosítja, hogy ne ennyire eltérő véleményű emberek kerüljenek össze:)

Tudod, ez pont olyan, mint hogy az előbb le lett itt írva, hogy "Ha embrió, ha nem, az én hasamban van, az én gyerekem, gyerek lesz belőle, nem ölném meg soha-soha-soha" - hát, nekem meg az a véleményem, hogy ilyen hozzáállású nővel nem kezdenék szexuális viszonyt soha-soha-soha, ergo, ha működik a kommunikáció, az megvédi mindkét felet a csalódástól.

De még mindig nem derült ki, hogy Kérdező mondott-e valamit a párjának a kapcsolat kezdetén a saját hozzáállásáról, illetve az se, hogy azóta beszélgettek-e erről az eshetőségről, és akkor mire jutottak.

2012. nov. 22. 00:15
 74/148 anonim ***** válasza:
65%

Ki mondta, hogy nincs joga írni, amit akar?

Másnak meg joga van ezt sértőnek találni.

Pont!

Hála a Jó Istennek, hogy nem kezdenél velem szexuális viszonyba, mert én se veled!

Nem egy a világnézetünk, aztán ennyi!

2012. nov. 22. 00:19
 75/148 anonim ***** válasza:
60%
#74, most komolyan leírtad ugyanazt, amit én? :)
2012. nov. 22. 00:23
 76/148 anonim ***** válasza:
60%

Le!

Azt, hogy egyet értünk.

Zavar?

2012. nov. 22. 00:25
 77/148 anonim ***** válasza:
60%
Akkor nem tettem volna ilyent: ":)"
2012. nov. 22. 00:35
 78/148 anonim ***** válasza:
60%
Akkor OKÉ!
2012. nov. 22. 00:37
 79/148 anonim ***** válasza:
82%

"*Hasonlóan, ha szülőszobából a doki kijön, hogy "kit mentsünk, anyát vagy gyereket?". Természetesen az anyát, a feleségemet. Gyermekünk lehet még (akár örökbefogadás útján is).

Elfelejted, hogy ilyenkor a férfi válaszolja azt, hogy "az anyát". A nő gondolkodás nélkül azt válaszolja, hogy "a gyermekemet".

egyrészt nem kérdeznek ilyet, csak a filmekben a drámai hatás kedvéért, a valóságban az anyát mentik. másrészt nő vagyok, de én is úgy gondolom, hogy gyerekem még lehet, én szeretek élni, az embrió meg nem is tudja, hogy ő él. igaz, lehet, hogy terhesen megzakkannék a hormonoktól és másképp döntenék, de az nem az igazi véleményem lenne.

2012. nov. 22. 01:01
 80/148 anonim ***** válasza:
34%
Igen utolsó, a hormonoknak hihetetlen hatalma van az emberek viselkedése felett, ugye ez a Kocher nevű úriember (kiről aztán egy érfogót is elneveztek:)) úgy fedezte fel a pajzsmirigy-hormon élettani hatását, hogy a galamlelkű feleségét elkezdte nyulak pajzsmirigyével etetni, és 2 hét alatt lett a galamblélekből házisárkány... (1909-ben meg kapott érte egy orvosi Nobelt:))
2012. nov. 22. 01:09
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!