Szerintetek ez így tisztességes?
Védekezés mellett terhes lettem, a párom azonnal közölte, hogy vetessem el. Meg sem próbálta velem megbeszélni a dolgot. Nem vagyok teljesen abortusz ellenes, de nem értek vele egyet, ha elkerülhető. Úgy gondoltam megbeszéljük, és együtt döntünk, alapvetően nem éreztük még magunkat felkészültnek egy babára, ezért védekeztünk.
Rájöttem, hogy nem szeretném elvetetni a babát, viszont a páromban is csalódtam, nem gondoltam, hogy ilyen ember, akivel egy ilyen dolgot nem lehet megbeszélni. Azt mondta, neki nem kell gyerek, erre azt mondtam, aláírunk egy papírt, hogy lemond a gyerekről és nincs láthatási joga, én pedig lemondok minden igényemről vele szemben (vagyis mintha nem ő lenne az apja). (Nincs szükségem a pénzére, a szeretetét pedig nem tudom kierőszakolni)
Szerinte ez tisztességtelen, szerintetek?
Ja, és már akkor is szakítanék vele, ha elvetetném a babát.
"Úgy gondoltam megbeszéljük, és együtt döntünk,
alapvetően nem éreztük még magunkat felkészültnek egy babára,
ezért védekeztünk."
Ezt a közös döntést most felrúgtad, hogy "MEGBESZÉLED VELE" !
Kisajátítottad magadnak a döntést!!!
Majd később azt írod, hogy "nem kell a pénze sem".
Majd eltelik egy-két nap, és már FOG KELLENI A PÉNZE IS!!
A gyereket meg úgy kezeled, mint egy megszerzett zsákmányt, ami kizárólag a tied.
Tévedsz, csak be van szűkülve az agyad és nem érted meg,
hogy AZ APÁNAK IS JOGA VAN A GYEREKÉHEZ!!!
1 az abortusz nem feldolgozatlan dolog -- ha eldöntötted akkor könnyen túl lehet lépni rajta
2 ma már vigyázzanak h rendben legyen a dolog szal kicsi az esélye h megsérül bármi is oda bent
3 ezt előre meg kellet volna beszélni a pároddal, persze h nem akarja mert nem beszéltétek meg szal jogos a felháborodása
4 korrekt a felajánlás a részedről
5 de akkor is meg kell ezt beszélni
6 egy ilyen becsúszott baba miatt még nem dobnék fel egy 5 éves kapcsolatot
7 gondolkodj a baba szemszögéből is neki vajon milyen lesz apa nélkül felnőni?
8 üljetek le és beszéljétek át ezt a dolgot ki tudja mi lesz a vége akár első felindulásából is mondhatta
9 tudod te milyen nehéz egyedül felnevelni egy gyereket mennyi kiadással jár??? mert szerintem ezzel nem vagy tisztába, mi lesz ha a gyes után nem lesz munkád ???
10 DE EZ A TE DÖNTÉSED ÉS A KÖVETKEZMÉNYEKKEL IS NEKED KELL SZÁMOLNOD
10évig voltam együtt az exemel mire lett gyerek addig lébocolás szal az az 5 év nem olyan sok ám !!!! ja és azért mert 2 év után nem húzott gyűrűt az még nem jelenti h komolytalan a pasi
41-es!
Szövegértelmezés!
Időrend!
-terhes lett
-szerette volna átbeszélni a párjával
-a párja volt az, aki meg sem hallgatta, hanem egyből döntött: vetesd el!
-mivel megvitatni nem volt kivel, s a párja ULTIMÁTUMÁT elfogadhatatlannak találta, a kérdező kénytelen volt egyedül dönteni: szeretné megtartani a gyereket
"Majd eltelik egy-két nap, és már FOG KELLENI A PÉNZE IS!! "
Milyen pénze?
HA az apa lemond a gyerekéről, akkor nem kell fizetnie semmit. Soha.
"az apának joga van a gyerekéhez"
Milyen gyerekéhez?
Az "apa" halottan akarja látni a gyerekét.
Ha aláírja a lemondó nyilatkozatot, "megkapja".
Neki nem lesz gyereke, csak a nőnek.
Persze az is jogos, hogy a gyereknek joga van élni.
De azt hiszem ebben az esetben meg volt beszélve, hogy egyelőre nem kell gyerek(mivel védekeztek, az más kérdés, hogy becsúszott), és akármilyen tisztességtelen, embertelen elvetetni egy gyereket, szerintem az ő érdekében is ilyenkor az a legjobb megoldás, mivel így igazi apja nélkül kell, hogy felnőjön.
De a kérdező önkényesen eldöntötte előre, a párja nélkül, hogy ő meg akarja tartani. Nem megbeszélni akarta, hanem azt akarta, hogy a párja is akarja a gyereket! Ez között van különbség. Egy előre megbeszélt dolgot rúgott fel(gondolom nem azért szedte a gyógyszert, mert gyereket akart). Egy gyerekhez mindkét szülő akarata kell(a felneveléséhez)Ha az apa nem akarja, az anyának akkor is joga van megtartani, de nem kérheti számon azt az apán, amit nem is akart, és ez nem volt titok.
Egyszeru amit tenni kell
megtartod a gyereket es felneveled
es bepereled a gyerektartasert hiszen kozos a gyerek
Minden ferfi ertse meg es mindenno is aki szexel az terhes lehet ill apa lehet ha kara ha nem.Ha egy ferfi szexel apa lehet ez azzal jar fiztenie kell.Lemondasz Es ha beteg leszel es nem tudsz dolgozni stb? nem neked jar a penz a gyereknek joga van hozza Max tedd fere neki abbol mehet tovabbtanulni.
sok sikert es erot a gyerekhez
Es ne felejsd minden elet szamit minden elet szent Ha az elet mellett dontesz jol dontesz gondod majd megoldodik mert jot tettel.
Nem akarom semmire kényszeríteni, és főleg nem akarom a pénzét, soha nem is akartam.
Egyébként nem azért hagyom el, mert nem akarja a babát, hanem azért ahogyan ezt tálalta. Ez nem egy közös megbeszélés volt, hanem ő kijelentette, hogy vetessem el és téma lezárva. Ezek után én eldöntöttem, hogy nem a baba megy, hanem ő.
Tudod Kérdező, első látásra azt mondanám, hogy a javaslatod tisztességes, csak hát két baj mégis van vele:
1, emberünk addig nem alhatna nyugodtan, amíg a gyerek nagykorú nem lesz, ugyanis bármikor meggondolhatod magad, és mégis apasági keresettel élhetsz vele szemben. A magyar jog ugyanis nem ismer semmiféle megoldást arra, hogy "az apa lemond a gyerekéről", kivéve, ha valaki egyből örökbe is fogadja. És szerintem ő ezt tudja, hogy a következő évtizedekben kiszolgáltatja magát neked.
2, Ebbe a kapcsolatba azért ő is belerakott 5 évet, ahogy te is, ha már egyszer 5 éve együtt vagytok. És szerintem legrosszabb rémálmaiban sem gondolt arra, hogy egyszer egy embrió elé lesz helyezve, egy embrió miatt lesz "dobva"... tudod, én anno az őskőkorban évekig kitartottam az akkori párom, és az általa önhatalmúlag bevállalt gyerek mellett... hát mit mondjak, egészen új dimenzióit ismertük meg a földi pokolnak... ma már nem tenném, ma ha egy nő közölné, hogy az embrió fontosabb nálam, 30 másodperc múlva csomagolni kezdenék... annál csak jobban járhatnánk, ha a híd alatt csövezek, akkor is...
Ja, és Kérdező (#47) nem szerencsés szerintem, ha a terhességed kimenetelét aszerint döntöd el tisztán érzelmi alapon, hogy adott esetben mennyire volt bunkó a párod, és mennyire nem egy adott pillanatában az életben... ironikus erre bízni 2 ember (és egy majdani) sorsát.
Tudod, fiatal még, én már majd 2x annyi idősen tudom, hogy ha a zasszony azt várja, hogy foglaljak állást a piros és a kék függöny között, és én a kéket szeretném, akkor az a teendőm, hogy elkezdek érvelni finoman a piros mellett, majd hagyom magam meggyőzni a kékről:) De tudod, ehhez élettapasztalat kell, 20 éve még lehet, hogy én is azt mondtam volna, hogy "szó sem lehet semmiféle piros függönyről"... ha tetszel érteni.
#44:
Ennyire még ez sem fekete vagy fehér!
Mi van, ha mondjuk előzetes genetikei szűréssel megállapítják, hogy 90%-os valószínűséggel Down-kóros lesz a gyermek?
Amikor leülnünk beszélni erről a leendő feleségemmel, akkor gondolkodás nélkül javasolnám neki az abortuszt. Eleinte fájdalmas dolog, nekem is, férfiként is. De minek szívassak egy gyereket egy életen át? Továbbmegyek: minek szívassam magamat és az egész családomat egy életen át? Mert egy ilyen gyermek állandó odafigyelést igényel, az így gyermeket nevelő szülők szinte teljesen "kikapcsolják" magukat a társadalomból. Az nekik sem jó! Annak meg egyre kisebb mostanában már az esélye, hogy nem lehet gyermek abortusz után.
Hasonlóan, ha szülőszobából a doki kijön, hogy "kit mentsünk, anyát vagy gyereket?". Természetesen az anyát, a feleségemet. Gyermekünk lehet még (akár örökbefogadás útján is). Mondjuk ebben ott a rizikó, hogy a feleség talán soha nem fog tudni megbocsájtani a férjnek. De nem muszáj tudnia, hogy döntés következtében alakult így,a dolgok alakulásával is lehet magyarázni...
Lehet, hogy erre is jönnek majd a habzó szájú kommentek. Szemét dolog hazudni, stb.
De nem jobb dolog segíteni a feleségnek feldolgozni a közös gyermek elvesztése feletti gyászt, majd megpróbálni megint áldott állapotba kerülni? A világ legboldogabb családja lehetnek később, míg ha nincs ez a "kegyes hazugság", akkor ha belegondoloki annak nagyobb az esélye, hogy a feleség megutálja a férjet... Nem sok értelme lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!