Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez így tisztességes?

Szerintetek ez így tisztességes?

Figyelt kérdés

Védekezés mellett terhes lettem, a párom azonnal közölte, hogy vetessem el. Meg sem próbálta velem megbeszélni a dolgot. Nem vagyok teljesen abortusz ellenes, de nem értek vele egyet, ha elkerülhető. Úgy gondoltam megbeszéljük, és együtt döntünk, alapvetően nem éreztük még magunkat felkészültnek egy babára, ezért védekeztünk.

Rájöttem, hogy nem szeretném elvetetni a babát, viszont a páromban is csalódtam, nem gondoltam, hogy ilyen ember, akivel egy ilyen dolgot nem lehet megbeszélni. Azt mondta, neki nem kell gyerek, erre azt mondtam, aláírunk egy papírt, hogy lemond a gyerekről és nincs láthatási joga, én pedig lemondok minden igényemről vele szemben (vagyis mintha nem ő lenne az apja). (Nincs szükségem a pénzére, a szeretetét pedig nem tudom kierőszakolni)

Szerinte ez tisztességtelen, szerintetek?

Ja, és már akkor is szakítanék vele, ha elvetetném a babát.

2012. nov. 20. 14:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/148 anonim ***** válasza:
80%

Azt hiszem 5 éves kapcsolat után a pasidnak már lehetnének komolyabb szándékai is. Azt hiszem belekényelmesedett ebbe a kapcsolatba van egy nője, aki gondoskodik róla. Aztán meg cserben hagyja.

Egy gyerek megcsinálásához két ember kell és ki mondta, hogy van 100 % -os védekezési forma? Sokan fogantak meg fogamzásgátló mellett.

De hogy a kérdésnél maradjunk: Én neked adok igazat. Lehet, hogy a barátodat is padlóra vágta a hír na de azért álljon már meg a harci batár!! Olyan könnyű azzal dobálózni, hogy menj el és kapartasd ki a saját gyereked! Mégis kinek kell egy egész életen át ezzel a tudattal, ezzel a lelki teherrel együtt élni? Kinek kell az ezzel járó esetleges egészségkárosodással együtt élnie? A pasik ebbe belegondoltak valaha is? Olyan könnyen vagdalkoznak az abortusszal. Mintha csak egy nátha lenne! Hát nem az. Én sem vagyok abortusz ellenes ez mindenki magánügye de ha lelkileg nem megy akkor nem megy. Meglátod egyszer még nagy örömöd lesz abban a piciben legalábbis ha a megtartás mellett döntesz. Az apja meg menjen a sunyiba ha ebben a kritikus helyzetben nem képes melléd állni és alaposan átbeszélni, vigasztalni és vállalni a felelősséget hanem kapásból hárít és utasítgat olyasmire, amit talán ő képtelen lenne túlélni. Öt év után nem ilyen viselkedést vár az ember a párjától. Nem akarom, hogy félreértsétek tudom, hogy vannak olyanok, akik így akarnak megfogni/megtartani egy pasit meg olyanok is, akik szimplán felelőtlenek na ezek tényleg nem érdemelnek együttérzést! Na de egy megfontolt védekezés mellett egy öt éves kapcsolatban már nem ezt várja az ember.

Mellesleg meg minden esetben a leendő gyerek érdekeit kell nézni. Ha úgy érzed, hogy anyagilag, lelkileg, be tudod vállalni és tudnád gondozni, szeretni és nem úgy néznél rá, mint egy bepottyant potyautasra akkor megvan rá a jogod, hogy mellette dönts. Végül is neki semmi dolga nem lesz vele, az ajánlatod korrekt. Más simán a nyakára mászna a párjának és lehúzná anyagilag. Te elég simán megoldottad a problémáját.

Az más ha az ember az utcára kerülést kockáztatja vele. Ebben a kérdésben tényleg komoly felelősség van rajtad, de csak mert apuka beparázott az még nem ok.

Talán ha megszületik még az is előfordulhat, hogy megenyhül és látni akarja de ennek kicsi az esélye.

Minden esetre ezt neked kell eldönteni mert itt mindenki a saját szemszögéből nézi a dolgokat nem látjuk a te életed és érzelmeidet.

2012. nov. 20. 15:38
 22/148 anonim ***** válasza:
97%

20.

családi pótlékot kapna, és minden, a gyerek után járó állami juttatást. az állam elismerné, csak az apa nem. azaz gyerektartást nem kapna a vér szerinti apától a kérdező

2012. nov. 20. 15:39
 23/148 Pendulum92 ***** válasza:
26%
Te sem vagy kíváncsi a véleményére. csak ráakarnád erőltetni a gyereket.
2012. nov. 20. 15:40
 24/148 anonim ***** válasza:
62%
Ha te teljes egészében átvállalod a terheket, úgy tehetsz, ahogy a legjobbnak látod. Ettől kezdve már a te magánügyed, neki semmi köze sincs hozzá. Legfeljebb nem mond le róla később, de ez már egy másik ügy. Hallgass a szívedre és ha képes vagy egyedül felnevelni, drukkolok neked. Ilyen hozzáállással, mint a párodé, sokra nem megy az ember.
2012. nov. 20. 15:46
 25/148 anonim ***** válasza:
42%
22-es köszi! Értem. Hát igen...ez esetben nem kapna az apától támogatást. Mármint ha az anya is így akarja...
2012. nov. 20. 15:49
 26/148 anonim ***** válasza:
84%

*Na tegyük fel, hogy férfi vagyok.

Egyenlőre még NEM szeretnék gyereket. A karrieremet szeretném építgetni, szeretném, ha biztos lenne a jövőm.

Tök jó! És a gyerek mennyiben akadályozza a karrieredet? Mert a nőkét igencsak akadályozza, de tegyük fel, férfi vagy.

*Együtt vagyok egy nővel, aki teherbeesik, de nem hajlandó elvetetni. Azt akarja, hogy mondjak le az apai jogaimról.

Nem, első körben azt szerette volna, hogy együtt neveljétek fel. Senki nem kényszerít.

*Lemondok, mert ettől a nőtől én nem szeretnék közös gyereket.

Akkor mi a sz*rnak voltál vele 5 évig?! És mikor méltóztattál volna ezt bevallani? Amikor nem 25, hanem 35 éves, és sokkal kisebb az esélye új életet kezdeni mással és szülni neki? Mert ebben a kapcsolatban nemcsak te vagy, hanem ő is.

*Életem végéig együtt élek azzal, hogy van egy gyerekem, de nem tudok róla semmit.

Ennél mennyivel jobb, hogy ő élete végéig együtt él azzal, hogy volt egy gyereke, akit megölt?

*Az életem arról szól, hogy a nő facebookját nézegetem állandóan, hogy képet láthassak a gyerekemről, mert azaz ÉN vérem. Folyamatosan a facebookon lógok, hogy hírt kaphassak a gyerekemről.

Aha... miért nem maradtál a nővel, vagy ha közben jöttél rá, hogy hülye voltál, miért nem keresed meg a gyerekedet?

*A gyerekem egy egyedülálló anyuka porontya lesz. Apa nélkül fog felnőni. Esetleg egy másik, idegen férfivel, akiről én nem tudok semmit, lehet, hogy bántani fogja, lehet, hogy rosszul neveli.

A gyereked nem lesz rosszabb attól, hogy elhagytad. Ez téged minősít, nem őt.

A másik férfi meg nem kéne, ha te ott lennél mellettük.

*Párkeresésnél örökké szégyenben leszek, amikor mesélnem kell erről, és talán ezzel tönkremegy az életem, mert sok nő nem tudná ezt elfogadni. Azt hiszi, gyerekutáló vagyok. Pedig nem, csak éppen akkor, attól a nőtől nem akartam gyereket.

Aha, és szerinted a nő nem lesz szégyenben egy abortusszal? Magyarázkodhat az új pasijának, miért lett meddő, miért fakad sírva egy kisbaba láttán, vagy miért nem tud megbízni egyetlen férfiban sem.

És ismét ott a kérdés: miért vártál 5 évet és egy terhességet azzal, hogy nem akarsz ettől a nőtől gyereket? Ha 2 év után tisztességes lettél volna, és szakítasz, mindezt megspórolhattad volna magadnak és neki is.

Tegyük fel...

Erre mit mondasz?

2012. nov. 20. 15:49
 27/148 anonim válasza:
28%
én is teherbe estem, barátom rámeröltette az abortuszt, megtettem neki mert szeretem és tudom hogy lesz még gyerekünk, együtt átvészeltük az egészet
2012. nov. 20. 15:50
 28/148 anonim ***** válasza:
32%
Te biztos nem látod magad kívülről, de ebben a történetben te vagy az, aki felrúgta a közös játékszabályokat, méghozzá a másik véleményének figyelembe vétele nélkül.
2012. nov. 20. 15:50
 29/148 anonim ***** válasza:
40%

"És ismét ott a kérdés: miért vártál 5 évet és egy terhességet azzal, hogy nem akarsz ettől a nőtől gyereket? Ha 2 év után tisztességes lettél volna, és szakítasz, mindezt megspórolhattad volna magadnak és neki is. "

Nem nekem írtad ezt, de... HOGY MICSODA? Tehát szerinted aki két év után nem akar gyereket, az szakítson? Miért?? Azért védekeztek, mert nem akartak gyereket, egyikük sem. A véletlen terhességtől nem változott a helyzet, továbbra sem akar a férfi gyereket, hol van irt a tisztességtelenség? De fura logikád van..

2012. nov. 20. 15:54
 30/148 anonim ***** válasza:
81%

"A karrieremet szeretném építgetni, szeretném, ha biztos lenne a jövőm.

Együtt vagyok egy nővel, aki teherbeesik, de nem hajlandó elvetetni. Azt akarja, hogy mondjak le az apai jogaimról.

Lemondok, mert ettől a nőtől én nem szeretnék közös gyereket. Életem végéig együtt élek azzal, hogy van egy gyerekem, de nem tudok róla semmit. Az életem arról szól, hogy a nő facebookját nézegetem állandóan, hogy képet láthassak a gyerekemről, mert azaz ÉN vérem. Folyamatosan a facebookon lógok, hogy hírt kaphassak a gyerekemről."

17-es válaszoló te nem vagy komplett!

Azt mondja: "nem hajlandó elvetetni"

Úgy beszélsz az abortuszról, mintha valaki az orrát fújná ki!

Mi az, hogy nem hajlandó elvetetni?

Ez egy műtét basszus, nem egy tamponcsere!

"Lemondok, mert ettől a nőtől én nem szeretnék közös gyereket."

Aztán meg jössz azzal, hogy együtt élsz a tudattal, hogy van egy gyereked.

Akkor most akarnád a gyereket, vagy nem?

De amúgy is!

Ez a "nem hajlandó elvetetni" kifejezés undorító, mintha egy állatról beszélnél.

Kérdező!

Jól döntöttél, ez a helyes és korrekt út!

2012. nov. 20. 15:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!