Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez így tisztességes?

Szerintetek ez így tisztességes?

Figyelt kérdés

Védekezés mellett terhes lettem, a párom azonnal közölte, hogy vetessem el. Meg sem próbálta velem megbeszélni a dolgot. Nem vagyok teljesen abortusz ellenes, de nem értek vele egyet, ha elkerülhető. Úgy gondoltam megbeszéljük, és együtt döntünk, alapvetően nem éreztük még magunkat felkészültnek egy babára, ezért védekeztünk.

Rájöttem, hogy nem szeretném elvetetni a babát, viszont a páromban is csalódtam, nem gondoltam, hogy ilyen ember, akivel egy ilyen dolgot nem lehet megbeszélni. Azt mondta, neki nem kell gyerek, erre azt mondtam, aláírunk egy papírt, hogy lemond a gyerekről és nincs láthatási joga, én pedig lemondok minden igényemről vele szemben (vagyis mintha nem ő lenne az apja). (Nincs szükségem a pénzére, a szeretetét pedig nem tudom kierőszakolni)

Szerinte ez tisztességtelen, szerintetek?

Ja, és már akkor is szakítanék vele, ha elvetetném a babát.

2012. nov. 20. 14:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/148 anonim ***** válasza:
66%
Nem lehet hogy ez csak az első sokk? Mikor anyukám terhes lett velem apukám is megijedt 6 év együttélés után és hazaköltözött pár napra. Utána meg az első sokk után nagyon jó apa lett és együtt vannak 31 éve.
2012. nov. 20. 15:13
 12/148 anonim ***** válasza:
64%

azért a párod lehetett volna tapintatosabb is! mennyi idősek vagytok? hát, 5 év után, ezt tényleg nem így kellett volna megbeszélni.

de azon sem csodálkozom, hogy az exén párom 4 év után, amikor felhoztam a gyerektémát, megvert.

Azelőtt másnak ismertem. szóval meglepetések vannak az életben.

2012. nov. 20. 15:18
 13/148 anonim ***** válasza:
65%

Elhiszem, hogy védekeztetek, és ezzel együtt mondom, hogy egye meg, amit főzött. Ha annyira nem akart gyereket, akkor

1. nem kellett volna beraknia (ez az egyetlen biztos megoldás)

2. húzott volna gumit, akár tabletta mellé pluszban (ha meg óvszer mellett lettél terhes, valószínűleg ő szúrta el -nem volt tisztában a hibaszázalékkal?)

Szerintem a tisztességtelen az, ha 5 év alatt nem tudja eldönteni, tervez-e veled családot alapítani, és rabolja az idődet. Elhiszem, hogy kényelmes neki, hogy van egy nője, aki kielégíti az igényeit, de vélményem szerint kb. 2 év elég arra, hogy valaki eldöntse, akar-e a másikkal élni vagy nem. Ha nem, akkor nem tisztességes ezt eltitkolni. Ha pedig nem tud dönteni, az sajnos nemet jelent.

Nagyon sajnállak kérdező, őszintén szólva nem tudom, mit tennék a helyedben, de ha akarnám a babát, megtartanám. Ha attól eltekintünk, hogy fele-fele arányban van belőle és belőled, akkor is a te testedben növekszik, te viseled az abortusz testi-lelki következményeit, de számolgatod minden évben, hogy hány éves lenne, ha megszületett volna, és te járkálsz orvoshoz, ha később meg nem esetel teherbe.

Viszont egyedül nem lesz könnyű felnevelni. Sem anyagilag, sem lelkileg. És babával nehezebb új társat is találni. Persze abban egyetértek, hogy én is szakítanék vele.

2012. nov. 20. 15:20
 14/148 anonim ***** válasza:
40%
védekezés mellett, hogy tudtál teherbe esni? (nem kötözködés, csak kíváncsi vagyok)
 15/148 A kérdező kommentje:
Én 25, ő 27 éves.
 16/148 anonim ***** válasza:
62%
Ennyi idősen meg pláne tartsd meg, ha szeretnéd!! Ha 18 lennél, még érteném a párodat, de így???
2012. nov. 20. 15:22
 17/148 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem..gonosz vagy, már bocs:D

Na tegyük fel, hogy férfi vagyok.

Egyenlőre még NEM szeretnék gyereket. A karrieremet szeretném építgetni, szeretném, ha biztos lenne a jövőm.

Együtt vagyok egy nővel, aki teherbeesik, de nem hajlandó elvetetni. Azt akarja, hogy mondjak le az apai jogaimról.

Lemondok, mert ettől a nőtől én nem szeretnék közös gyereket. Életem végéig együtt élek azzal, hogy van egy gyerekem, de nem tudok róla semmit. Az életem arról szól, hogy a nő facebookját nézegetem állandóan, hogy képet láthassak a gyerekemről, mert azaz ÉN vérem. Folyamatosan a facebookon lógok, hogy hírt kaphassak a gyerekemről.

A gyerekem egy egyedülálló anyuka porontya lesz. Apa nélkül fog felnőni. Esetleg egy másik, idegen férfivel, akiről én nem tudok semmit, lehet, hogy bántani fogja, lehet, hogy rosszul neveli.

Párkeresésnél örökké szégyenben leszek, amikor mesélnem kell erről, és talán ezzel tönkremegy az életem, mert sok nő nem tudná ezt elfogadni. Azt hiszi, gyerekutáló vagyok. Pedig nem, csak éppen akkor, attól a nőtől nem akartam gyereket.

2012. nov. 20. 15:25
 18/148 A kérdező kommentje:
Igazad van, ha te nem nevelheted a gyerekedet, akkor öljük meg... Ez teljesen logikus.
2012. nov. 20. 15:26
 19/148 anonim ***** válasza:
59%
ennek a kapcsolatnak annyi. most már rajtad áll, a te döntésed, h egyedül vállalod-e, felneveled-e a babát. ha úgy döntesz, h igen, akkor a lehető legtisztességesebb ajánlatot tetted a párod felé (bár ő nyilván szeretne egérutat hagyni, hiszen ki tudja mit hoz a holnap... mondjuk ez rád is igaz - nagy bátorság mindenről lemondani. nagy bátorság, de tiszteletre méltó.) megértem, h a párodnak fura érzés, h "csak úgy lesz valahol egy gyereke", még ha le is mondott róla. de azért az neked ennél ezerszer "furább" érzés lenne, ha elsősorban az ő kérésére megölnék a testedben növekvő magzatot (és nem, én sem vagyok abortusz-ellenes). az is neked lenne a furább, nem a volt párodnak, ha a műtét miatt ezután nem lehetne gyereked olyasvalakitől, aki vele ellentétben, nagyon is szeretne tőled babát. nyilván ettől is az exed szenvedne kevébé. szerintem a te döntésed itt igenis többet nyom a latban és a körülményekhez képest korrekten próbálsz eljárni
2012. nov. 20. 15:31
 20/148 anonim ***** válasza:
79%

Egy kérés.

Mi az hogy "lemond az apai jogairól?" Ez mit jelent pontosan?

Csak azért kérdem mert itt fentebb elhangzott hogy ha nincs apja a gyereknek akkor nem kap az anya családi pótlékot.. Szerintem ez hülyeség! Pont hogy kapna, és még többet is mint az, aki kerek családban nő fel.

Nem tudom, lehet hogy valamit félreértettem...

2012. nov. 20. 15:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!