Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez így tisztességes?

Szerintetek ez így tisztességes?

Figyelt kérdés

Védekezés mellett terhes lettem, a párom azonnal közölte, hogy vetessem el. Meg sem próbálta velem megbeszélni a dolgot. Nem vagyok teljesen abortusz ellenes, de nem értek vele egyet, ha elkerülhető. Úgy gondoltam megbeszéljük, és együtt döntünk, alapvetően nem éreztük még magunkat felkészültnek egy babára, ezért védekeztünk.

Rájöttem, hogy nem szeretném elvetetni a babát, viszont a páromban is csalódtam, nem gondoltam, hogy ilyen ember, akivel egy ilyen dolgot nem lehet megbeszélni. Azt mondta, neki nem kell gyerek, erre azt mondtam, aláírunk egy papírt, hogy lemond a gyerekről és nincs láthatási joga, én pedig lemondok minden igényemről vele szemben (vagyis mintha nem ő lenne az apja). (Nincs szükségem a pénzére, a szeretetét pedig nem tudom kierőszakolni)

Szerinte ez tisztességtelen, szerintetek?

Ja, és már akkor is szakítanék vele, ha elvetetném a babát.

2012. nov. 20. 14:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/148 anonim ***** válasza:
61%
Akar a férfi, vagy nem akar? Így most nem lehet feltenni a kérdést, mert KÉSZ helyzet van. Így sikerült. Nem szándékosan! Azért az elgondolkodtató, hogy 5 év együttlét után ebből a helyzetből kifarol. Hát menjen! De a döntés jogát adja meg a nőnek, mert itt csak egy érző emberről beszélhetünk, az pedig a leendő anya!
2012. nov. 20. 16:02
 32/148 Pendulum92 ***** válasza:
33%

Valaki írta, hogy egye meg amit főzött... tehát csak a pasi felelőssége, hogy gyerek lett? Szerintem ez két emberen áll. Védekeztek, tehát nem akartak gyereket. Még is becsúszott ( elfelejtett tabi, -de én még direkt kihagyásról is hallottam-). Ezután számon kéri a kérdező a párján(sőt a legtöbb válaszoló szerint is jogosan), hogy miért nem akar gyereket. Mert nem akar, és kész. Ezt hamarabb kellett volna megtárgyalni. Elvileg azért védekeztek, hogy ne legyen. Lehet, hogy a kérdező párja MÉG nem akar, de mondjuk 2 év múlva akar. Ezért feldobni egy 5 éves párkapcsolatot? Helyes kommunikáció nuku. De a kérdező le sem sz@rja a párja érzelmeit, kívánságait, hanem ráakarja tukmálni a gyereket.

Akkor jogos lenne a felháborodás, ha közös gyerektervezés, védekezés abbahagyása UTÁN lenne gyerek, és azt nem akarná a kérdező párja. De egyértelmű, hogy NEM akart eddig se gyereket, MÉG. Ezután lehülyeköcsögözni, hogy n de milyen már, hogy nem akarja, hogy a kérdező megtartsa?

2012. nov. 20. 16:03
 33/148 Pendulum92 ***** válasza:
22%
ezek után én hagynálak ott, mint a sicc inkább
2012. nov. 20. 16:06
 34/148 anonim ***** válasza:
58%
Akkor tedd fel úgy magadnak a kérdést,a gyerekkel szemben ez tisztességes?Az egy dolog mint a férfi mint a nő szíve joga eldönteni ki legyen a gyereke anyja apja.Te akarod,a párod nem.Eleve nem is szülnék ilyen pasinak aki tőlem nem akar.Na de itt a lényeg a gyerek.A gyereknek is joga van apához.Lehet nevelő apja persze,de az akkor sem az igazi.Eljön a nap amikor keresni fogja rájön érte nem megy apa oviba,nem viszi sétálni stb stb.Biztos azt akarod neki saját önzésből amig él fájó pont maradjon neki ,nincs apja.A vér sosem válik vízé.Most azt mondod nem kell tőle semmi,mert nem tudod milyen nagy fába vágod a fejszéd.Nem marad ám ő sem mindig kisbaba akinek gügyögni kell.És neked is fájni fog valahányszor rá nézel.Nézd meg mennyi elhagyott elesett gyerek van,akinek nincs apja vagy ép anyja.Ne akarj neki rosszat meg magadnak sem.Majd eljön a pasi aki gyereket akar tőled akinek együtt örülhettek.De te töntesz
2012. nov. 20. 16:08
 35/148 anonim ***** válasza:
64%

Azokat,akik szerint az abortusz gyilkosság és/vagy ki nem heverhető trauma úgyse lehet meggyőzni másról.

És lehet, hogy ez a legkorektebb megoldás, de akármilyen korrekt senkinek se jó.. lesz egy anya társ nélkül, lesz egy gyerek apa nélkül, és lesz egy apa, anélkül, hogy nevelhetné /láthatná a fiát. Sztem az abortusz gyakran a kisebbik rossz.. A férfiak meg kiszolgáltatottak ilyen szituációban, hisz max. véleményt mondhatnak, a döntés nem az övék (perswze az se lenne igazságos, ha az övék lenne.. talán legjobb ezt még a baleset előtt megbeszélni és ha komoly az ellentét akkor gumit húzni akár a tabletta mellé is..)

2012. nov. 20. 16:10
 36/148 anonim ***** válasza:
69%

#14!

Te komolyan azt hiszed elég bevenni a pirulát és minden ok?

Kismillió baba született védekezés mellett is. A kis keresztlányom is így született. Unoka húgom rendszeresen járt nőgyógyászhoz, szedte előírás szerűen a fogamzásgátlót ahogy kell. Aztán meg mégis becsúszott! És ezzel nincs egyedül. A kórházban abban a teremben rajta kívül még volt egy anyuka, akinél szintén csődöt mondott a pirula. A tabletta sem nyújt 100%-os biztonságot ezt akármelyik nőgyógyász megmondja. Mindenesetre a kislány tündéri nem bánták meg, hogy megtartották.

#17!

Nem kell a facén lógni és keseregni, fel lehet keresni anyukát meg a gyereket és lehet élvezni, hogy van valaki, aki belőled van és, aki szeret és, aki mindig megmarad neked, akire büszke lehetsz. Legalábbis tőled függ. Mellesleg néha egy nevelő apa jobban teljesít, mint egy igazi. Attól, hogy apai jogaidról lemondtál még van esély arra, hogy lásd a gyereket ha anyuka normális és engedi. A kérdező csak a párját akarja megnyugtatni azzal, hogy tudatosítja benne azt, hogy nem kell a nyakát törnie ha nem akarja! De jöhet ha kíváncsi az ajtó nyitva áll! Nem az a szégyen, hogy van egy gyereked, hanem az, hogy ha már megvan és teszel rá. Így tényleg macerás lesz új párt találni. A nőknél nem az számít, hogy van-e gyereke a pasinak hanem, hogy képes-e felnőtt módjára viselkedni. Ez sokat elárul egy nőnek és ez alapján dönt.Apuka építgetheti a karrierjét anyuka meg neveli a gyereket mert ez meg az ő döntése volt és vállalja a felelősséget érte. Nekem egy kicsit érettebbnek tűnik a gondolkodása, mint egy olyan emberé, aki felnőtt fejjel inkább kirohanna a világból mert félti a kényelmét. Kamatyolni ok? Melléállni, vállalni nem ok? Nem egy mámoros éjszaka futó etyepetye gyümölcse a gyerek, hanem egy öt éves kapcsolatba pottyant bele!!! Öt év után döntse már el mit akar kezdeni a kapcsolatával már ha egyáltalán akar. A jelek nem erre utalnak.

2012. nov. 20. 16:10
 37/148 anonim ***** válasza:
84%

Egyetértek néhány hozzászólóval, hogy ezt már rég meg kellett volna beszélnetek. Mi van akkor ha becsúszik a baba? Akar e egyáltalán gyereket?

Nem tudom teljesen beleképzelni magam a helyzetedbe,de azt tudom, hogy úgy nem szülnék gyereket, hogy az apja akit szeretek elzárkózik előle....pláne nem úgy, hogy papíron szinte még apja sem lesz annak a szerecsétlen gyereknek.

2012. nov. 20. 16:30
 38/148 anonim ***** válasza:
34%

Ha házasságban csúszik be a tervezettnél korábban első gyerek, azt nem tartom túl nagy problémának, mert normális emberek jó esetben azért házasodnak össze, hogy teljes családi életet éljenek, amibe beletartozik egy vagy több gyerek is.

Viszont ha még gyűrűt sem kapott a nő, annak valószínűleg az az oka, hogy a férfi még nem döntötte el, hogy hosszabb távon is kell-e neki a nő. Mondjuk szerintem nem tisztességes dolog egy fiatal nő legszebb éveit rabolni.

Szerintem megalázó egy nő számára, ha mondjuk 25 éves kora után nem kap gyűrűt olyan férfitól, akivel már 2 éve együtt él.Sajnos a nők ilyenkor a férfiakat sokszor "rejtélyes teherbe eséssel" próbálják magukhoz láncolni, ha nem ez történik akkor is a férfiak e csapdára gyanakodnak.

A nők általában túl komplikáltak ahhoz, hogy ilyen esetben teljesen őszinték legyenek (mit gondolhat akkor...), én ezt a kérdést tenném fel a férfinak:

"Tervezed hogy feleségül veszel, vagy csak szórakozni akarsz velem? Ha el akarsz venni akkor tartsuk meg a gyereket, ha nem akkor bízd rám a rólad és magzat sorsa felőli döntést, írhatunk róla közjegyző előtt papírt hogy az apaságról lemondasz (jog nem biztosítja neked a gyermek láthatását, de fizetned sem kell)."

36F

2012. nov. 20. 16:49
 39/148 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem jól döntöttél. Nem értem a gyerek apját. Megadod a lehetőséget neki, hogy felelősségvállalás nélkül kihátráljon, de még neki áll feljebb...

Azért kíváncsi lennék pár dologra:

5 év alatt egyszer se került szóba a "mi lenne ha..."?

Egy védekezési módszer sem 100%-os, így logikus lenne átbeszélni.

Azon a véleményen vagyok, hogy amelyik férfi nem akar gyereket, az tegyen is meg mindent ellene!

Ne hárítsa át a védekezés felelősségét azzal, hogy majd a nő úgyis kikapartatja, ha beüt a krach.

Védekezzen ő (is)! Kombinálja a lehetőségeket, szorítsa minimálisra az esélyt.

Ha erre nem képes, és könnyebb neki, ha a másik védekezik, akkor semmi joga a hőbörgésre.

Még akkor se, ha a nő eredetileg úgy állt hozzá, hogy elveteti, ha úgy hozza a helyzet.

Mert az elmélet más, mint a gyakorlat. Amikor látod az ultrahangot, hallod a szívverését, tombolnak benned a hormonok... nehéz dönteni.

Volt egyébként ilyen barátom. Még ha akartam volna, akkor se tudtam volna teherbe esni mellette. Mindent megtett, hogy ne legyen (amit akkor nem is bántam, nagyon fiatal voltam). Még akkor se ment el bennem, amikor gyógyszert szedtem. Az óvszerhasználatra is kínosan ügyelt. Semmi orosz rulett.

A bátyja fiatalon apa lett, majd szét is ment a házassága (mert csak a gyerek miatt nősült). Ő pedig semmiféleképpen nem akart úgy járni, mint a bátyja.

Értékeltem a hozzáállását.

2012. nov. 20. 17:06
 40/148 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem teljesen korrekt a hozzáállásod. Ő is tudja hogy születik egy gyerek. ha szexelsz valakivel, akármit csináltok, van esély a gyerekre. Nos, ő ennek ellenére nem akarja, meg téged se akar, rendben van, akkor húzzon el és viszlát. Nem kérsz tőle semmit. De jogod van megtartani a babát, hiszen az egy élő gyerek, akárki akármit mond. Ha úgy döntesz hogy nem tudod egyedül eltartani, adhatod örökbe is. Én is ezt tenném. Nem érdekelne a pasi.

Mindenesetre ne idegesítsd magad, mert a végén elvetélsz. Elég gyakran megesik.

Sok sikert :)

34/N

2012. nov. 20. 17:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!