Szerintetek ez így tisztességes?
Védekezés mellett terhes lettem, a párom azonnal közölte, hogy vetessem el. Meg sem próbálta velem megbeszélni a dolgot. Nem vagyok teljesen abortusz ellenes, de nem értek vele egyet, ha elkerülhető. Úgy gondoltam megbeszéljük, és együtt döntünk, alapvetően nem éreztük még magunkat felkészültnek egy babára, ezért védekeztünk.
Rájöttem, hogy nem szeretném elvetetni a babát, viszont a páromban is csalódtam, nem gondoltam, hogy ilyen ember, akivel egy ilyen dolgot nem lehet megbeszélni. Azt mondta, neki nem kell gyerek, erre azt mondtam, aláírunk egy papírt, hogy lemond a gyerekről és nincs láthatási joga, én pedig lemondok minden igényemről vele szemben (vagyis mintha nem ő lenne az apja). (Nincs szükségem a pénzére, a szeretetét pedig nem tudom kierőszakolni)
Szerinte ez tisztességtelen, szerintetek?
Ja, és már akkor is szakítanék vele, ha elvetetném a babát.
#59 #60 #61
Veled kell hogy egyetértsek. Bár itt nem ez a felfogás a népszerű.
Sok nőnek csak addig kell férfi, ameddig meg nem lesz a gyerek, érdekes módon utána hirtelen megváltoznak, már nem kell a szex sem, csak a gyereknek élnek. Ezek a nők (nem mind ilyen) nem párkapcsolatban élnek, hanem donort tartanak, akitől majd lesz egy gyerek, és kiélhetik az irányítási vágyukat(a gyereken).
A kérdező válaszút előtt állt: a párja és a gyereke között kellett választani. A döntéséből egyértelmű, hogy melyik csoportba tartozik.
Nem ellened irányul a válaszom, de az az igazság, hogy manapság túl sok nő esik "véletlenül" teherbe. Persze ez mind baleset, és egyik sem akarta a gyereket...ugyan-ugyan. A pasik sem hülyék, szerintem tudják ők jól, hogy mire megy ki a játék. Sok nő egyszerűen így akarja bebiztosítani magát, így akarja a pasit magához láncolni.
Aláírom, hogy van eset, amikor tényleg baleset történik, de szerintem ez igen ritka. Ilyen esetben sincs joga fölháborodni egyik félnek sem, hiszen nem ők tehetnek a dologról, egyszerűen csak jött. Az biztos, hogy egymásra újjal mutogatni nem szabad. És az is biztos, hogy ha az egyik fél nem akarja, akkor úgy sem fognak együtt maradni.
"Veled kell hogy egyetértsek. Bár itt nem ez a felfogás a népszerű.
Sok nőnek csak addig kell férfi, ameddig meg nem lesz a gyerek, érdekes módon utána hirtelen megváltoznak, már nem kell a szex sem, csak a gyereknek élnek. Ezek a nők (nem mind ilyen) nem párkapcsolatban élnek, hanem donort tartanak, akitől majd lesz egy gyerek, és kiélhetik az irányítási vágyukat(a gyereken).
A kérdező válaszút előtt állt: a párja és a gyereke között kellett választani. A döntéséből egyértelmű, hogy melyik csoportba tartozik."
Te Jó Isten!
A Kérdező ki akarja élni az irányítási vágyát, ezért nem akar abortuszra menni.
Nem azért, még véletlenül sem, mert nem akarja megölni a gyerekét!!!
Micsoda hozzáállások vannak!
Jó, hogy megtartja a gyereket!
Én is megtartanám!
Összejött, megtörtént, akkor is az én gyerekem!
Ha az apja nem akarja, akkor mondjon le róla, a pénze se kell, látogatni se kell!
De a gyerekemet én sem ölném meg, soha!
"Ha az apja nem akarja, akkor mondjon le róla"
Nem mondhat le jog szerint, amíg más örökbe nem fogadja...
"De a gyerekemet én sem ölném meg, soha!"
Izé, embrionális korú terhesség művi megszakításáról van szó, nem gyermekek öléséről...
Ha embrió, ha nem, az én hasamban van, az én gyerekem, gyerek lesz belőle, nem ölném meg soha-soha-soha, akkor sem, ha az apja egy életen át felém se nézne, és azonnal szakítanánk!
Ha más abortuszra megy, az az ő dolga, nem ítélem el, de én nem mennék abortuszra soha, csak, ha súlyos beteg lenne a magzat.
#66, ha ezt minden kapcsolatod legelején közlöd, akkor nincs ezzel gond, magánügyed, saját érzéseid.
Kérdező viszont tartok tőle, hogy nem tett ilyen kikötést anno 5 éve...
"Te Jó Isten!
A Kérdező ki akarja élni az irányítási vágyát, ezért nem akar abortuszra menni.
Nem azért, még véletlenül sem, mert nem akarja megölni a gyerekét!!!
Micsoda hozzáállások vannak!
Jó, hogy megtartja a gyereket!
Én is megtartanám!
Összejött, megtörtént, akkor is az én gyerekem!
Ha az apja nem akarja, akkor mondjon le róla, a pénze se kell, látogatni se kell!
De a gyerekemet én sem ölném meg, soha!"
Tehát inkább nőjön fel a gyerek apa nélkül, csonka családban, mert te nem voltál képes meghozni egy nehéz döntést.
Mellesleg az apa gyereke is, nem csak az anyáé. Minden gyereknek joga van a teljes, harmonikus családhoz. Ez ebben az esetben nem túl valószínű.
Addig oké, hogy nem ölnéd meg a gyereked, én se tenném szívesen.
Nehéz kérdés, mert egy életről van szó. De tönkretenni 3 életet(anya-egyedül nem túl könnyű, apa- elszakítják a gyerekétől,gyerek- apa nélkül kell, hogy felnőjön) kérdés, hogy bölcs dolog-e. Tovább bonyolítja a dolgot,ha egy gyerek tegyük fel túl korán jön(ebben az esetben nem ez van), akkor egy életet törhet ketté egy gyerek születése.
Másik felől közelítve, ha a kérdező párja igazán fontos lenne a kérdezőnek, nem is lenne kétséges az abortusz.Ha jó a kapcsolatuk talán idővel elég érett lesz a férfi is, hogy gyereket vállaljon.De ebben az esetben valószínűleg nem túl harmonikus a viszony, ha ilyen helyzetben így kiborult a bili.
Még egy utolsó erkölcsi kérdés: tulajdonképpen ha valaki védekezik, minden hónapban megöl egy gyereket, mivel egy érett petesejtet gátolnak meg a megtermékenyülésben,tehát ha az ondósejt nem éri el a petesejtet, meghalnak. amiből ugye idővel gyerek fejlődhet.
tovább is fűzöm: gondolom erre az a válasz jön, hogy de az embrió már majdnem ember, egy gyerek fog születni. A petesejtből és az ondósejtből is ember fejlődne, de mivel meg van akadályozva az egyesülésük, meghalnak. Ha egyesülnek, az zigóta, innen már csak jó pár osztódás, és az embriónál tartunk.
Tehát aki védekezik minden hónapban gyilkosságot követ el? Gondolom te soha nem védekeztél :D
"Tehát aki védekezik minden hónapban gyilkosságot követ el? Gondolom te soha nem védekeztél"
Mit csűröd-csavarod már a dolgokat!
Ha egy nő terhes, akkor a méhében egy már megtermékenyített petesejt van, akiből ki fog fejlődni egy gyerek!
Pont!
Ha védekezel, és nem termékenyülsz meg, akkor nincs megtermékenyített petesejt, és nem vársz gyereket.
Ennyi!
A védekezést nem lehet összehasonlítani az abortusszal.
Ha hímivarsejtek, amik mondjuk a gumiban gyűlnek össze NEM embriók, nem gyerekek, csak hímivarsejtek.
Egy adag ondó nem gyerek, az embrió a méhünkben pedig az!
Akármilyen kicsi, de az én gyerekem, bennem van, ez nem az a helyzet, mint a védekezés.
És az abortusz sem az a helyzet, mint gumit húzni a párom farkára.
Nem volt még nő gondolom, aki lelki beteg lett volna, ha a párja mondjuk a kezére élvezett, hogy "Jaj, jaj, a sok kis potenciális baba", ellenben, ha kikaparják belőled a gyerekedet, azt nehéz feldolgozni.
Amúgy meg, igen, elvileg éljen a gyerek teljes családban, de, ha arra várna mindenki, hogy a körülmények ideálisak legyenek, akkor mindenki nyakra-főre járhatna abortuszra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!