Szerintetek ez így tisztességes?
Védekezés mellett terhes lettem, a párom azonnal közölte, hogy vetessem el. Meg sem próbálta velem megbeszélni a dolgot. Nem vagyok teljesen abortusz ellenes, de nem értek vele egyet, ha elkerülhető. Úgy gondoltam megbeszéljük, és együtt döntünk, alapvetően nem éreztük még magunkat felkészültnek egy babára, ezért védekeztünk.
Rájöttem, hogy nem szeretném elvetetni a babát, viszont a páromban is csalódtam, nem gondoltam, hogy ilyen ember, akivel egy ilyen dolgot nem lehet megbeszélni. Azt mondta, neki nem kell gyerek, erre azt mondtam, aláírunk egy papírt, hogy lemond a gyerekről és nincs láthatási joga, én pedig lemondok minden igényemről vele szemben (vagyis mintha nem ő lenne az apja). (Nincs szükségem a pénzére, a szeretetét pedig nem tudom kierőszakolni)
Szerinte ez tisztességtelen, szerintetek?
Ja, és már akkor is szakítanék vele, ha elvetetném a babát.
"miért szerinted az apa jogokkal és kötelességekkel együtt, vagy azok nélkül nem ugyanolyan, egyenértékű ember, mint a Kérdező???"
Ezt ki mondta?
Nézd: AZ APA NEM AKARJA A GYEREKET!
Ez gondolom világos.
Az anya ezért azt mondta neki, hogy mondjon le a gyerekről, és nem kell tőle semmi.
Így jóformán fel van mentve a gyerek-téma alól, ahogy akarta, mert nem akar még gyereket, és ez a történet vége!
Ha az apa nem akar gyereket, akkor milyen "jogokról meg kötelességekről" beszélünk egy nem létező gyerekkel szemben.
Nem akarja, nem is lesz neki jóformán, mehet, Isten áldja!
#120, szerinted, ha én azt mondom, hogy holnap lehozom neked a Szaturnuszt, az miért lenne tisztességtelen? Hát azért, mert tudatosan megtévesztelek, és lehetetlen dolgot állítok.
Na, ugyanez van a "mondjon le a gyerekéről", "lemondok a tartásdíjról" c. anyai igéretekkel is, a mai magyar törvények szerint az apa nem mondhat le a gyerekéről csak akkor ha más egymenetben örökbe fogadja, és az anya nem mondhat le a tartásdíjról. Kérdező párja a következő évtizedekben tökéletesen kiszolgáltatott lesz a Kérdezőnek, mert pusztán az ő privát szivessége lesz, hogy kér-e tartásdíjat vagy nem... és hát akinek a saját gyereke már jövendőbeli, embrionális állapotában is fontosabb volt a párjánál, attól mit várhat a párja szerinted, ha valamiért szükséget kezdenek szenvedni???? Vagy ha egyszerűen csak sokan kezdik el neki magyarázni azt a gerinctelenséget "hogy te anya lettél, neked már CSAK a gyereked érdekeit kell nézned" a gyámügytől a rokonságig és a barátokig???
Folytassam? :)
"Az egy két lábon járó szaporítószerv, akinek az az élete küldetése, hogy létrehozza Kérdezőnek a babókát???? Nincs joga rendelkezni a saját önreprodukciója felett? Nincs lelke?"
Ezt meg már te fantáziálod hozzá a dologhoz, nincs itt semmilyen "szaporítószerv" meg "tenyészbika", nem direkt volt, nem direkt esett teherbe a nő, ez egy véletlen baba.
Rosszak a tapasztalataid, vagy mi?
"Rosszak a tapasztalataid, vagy mi?" - így van, és szintén részben véletlennel... ahogy jeleztem a #104 végén...
Szóval tapasztalatból IS beszélek:)
"Na, ugyanez van a "mondjon le a gyerekéről", "lemondok a tartásdíjról" c. anyai igéretekkel is, a mai magyar törvények szerint az apa nem mondhat le a gyerekéről csak akkor ha más egymenetben örökbe fogadja, és az anya nem mondhat le a tartásdíjról. Kérdező párja a következő évtizedekben tökéletesen kiszolgáltatott lesz a Kérdezőnek, mert pusztán az ő privát szivessége lesz, hogy kér-e tartásdíjat vagy nem... és hát akinek a saját gyereke már jövendőbeli, embrionális állapotában is fontosabb volt a párjánál, attól mit várhat a párja szerinted, ha valamiért szükséget kezdenek szenvedni???? Vagy ha egyszerűen csak sokan kezdik el neki magyarázni azt a gerinctelenséget "hogy te anya lettél, neked már CSAK a gyereked érdekeit kell nézned" a gyámügytől a rokonságig és a barátokig??? "
Mondom: rosszak a tapasztalataid, vagy simán csak rosszat képzelsz a nőkről.
Te férfi vagy, nem?
Gondolom, az vagy!
Na, ha igen, ha nem, akkor elárulom, hogy nem csak pénzéhes seg.gfej nők vannak a világon.
Vannak, akik tényleg nem szívják a férfi vérét.
Azért nem írok saját példát, mert nincs szükségem itt a veszekedésre, de IGEN, képzeld, vannak nők, akik nem piócaként szívják az apuka pénzét, és normálisan korrekten tudnak viselkedni!
Az, meg amit itt leírsz sima fantáziálás, hogy "Mi lesz majd ha...".
Nem kell itt ördögöt kiáltani, a Kérdező egy korrekt nőnek tűnik, szerintem így is fog viselkedni.
Sajnálom a rossz tapasztalataidat, és remélem, hogy 15 év múlva már túl fogsz lépni ezen.
Tényleg remélem!
Ezt az ügyet meg normálisan is el lehet rendezni, ahogy minden más is a világon, elég, ha az egyik szülő észnél van, akkor már nagy baja nem lesz a gyereknek.
Milyen tragédiába?
Bocs, tényleg nem olvastam.
Sajnálom tényleg, ha veled valami rossz történt, de mindannyiunkkal történik rossz.
Ez a mi életünk, az meg másé, reméljük, hogy más okosabban intézi a dolgait.
Bajok mindenhol vannak, vannak nem kívánt gyerekek, de olyat is láttam már, és tök komolyan, ahol apuka akart állatira gyereket, mindegy volt, hogy kitől, mert a gyerektől várta, hogy megoldja az életét.
Züllött életet élt a srác, nem tudta merre-mennyi, egy nőt keresett, aki gondoskodik róla, és családot akart, hogy neki is legyen, mert egyedül elveszett ember volt.
Keresett egy jóval idősebb nőt, akinél ketyegett az óra, házasság, gyerek, stb...
Megszületett a kislány, apu-anyu várta, de a kapcsolatuk így is sz.ar, a nő basáskodik, a férfi titokban iszik tovább, a gyerek meg csak van.
Így is el lehet b.aszni egy gyerek életét, nem csak úgy, hogy anyu egyedül neveli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!