Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tehetek valami hogy ne tartsa...

Tehetek valami hogy ne tartsa meg a párom a babát? Hogyan mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, ő 19. Azt mondta szedte a gyógyszert, vagyis még mindig ezt állítja. Lehet, én nem akarom vádolni. Meg akarja tartani a babát. Ő már végzett, én még középiskolás vagyok, szüleim tartanak el. Nem tudom hogyan mondjam el nekik, félek attól hogy azt fogják mondani miért nem húztam gumit (és igazuk van). Tehetek valamit hogy ne tartsa meg a babát ha akarja vagy nincsenek jogaim? Mi van ilyenkor a gyerektartással meg ilyenek? Egyetemre akarok menni. 4 hónapot voltunk együtt, én mondtam hogy nem akarom a gyereket illetve hogy szakítottam, hátha megijed. De tényleg nem akarom a gyereket, és vele sem akarok már lenni. Nem volt ilyen komoly a kapcsolatunk. Mit tudok tenni? Semmit?

2012. nov. 14. 14:06
 81/119 anonim ***** válasza:
33%
szerintem is...biztos nagyon meghitt együttléteitek voltak, csöppet sem görcsös...
2012. nov. 14. 17:38
 82/119 anonim ***** válasza:
25%
Meghitt együttléteink voltak, képzeld el és érdekes módon nem nyavalygok most itt, hogy terhes vagyok, Úr Isten!
2012. nov. 14. 17:40
 83/119 anonim ***** válasza:
35%
85ös vagyok: ja és aki vigyázni akar, az vigyázni is fog, legyen az nő vagy férfi (persze ha van hozzá esze). A többszörös védekezés nem gátolt minket semmiben, és valljuk be: azért mégiscsak jobb, mint lerágni a tíz körmünket, hogy most mit csináljunk!?
2012. nov. 14. 17:43
 84/119 anonim ***** válasza:
71%

# 80: Bár nem nekem szólt a kérdésed, de nekem is lányom van.

Hogy mit tennék?

Először is megtanítanám neki, hogy VÉDEKEZÉS, VÉDEKEZÉS, VÉDEKEZÉS! Lehetőleg nem is tabletta, hanem hüvelygyűrű, mert ott nem számít a hányás/hasmenés sem. Én is azt használok.

Másodszor megtanítanám neki, hogy a világ legaljasabb dolga a "jaj, bocs teherbe estem" adukártya, amivel max. elüldözni lehet férfit, de megtartani nem.

Elmagyaráznám neki, hogy egy gyermek vállalása iszonyatosan nagy felelősség, és csak akkor vállaljon gyereket, ha értelmileg, egzisztenciálisan, felelősségtudatban is felkészült rá, és természetesen már sokszorosan bizonyította a párkapcsolat, hogy működőképes hosszú távon.

Én erre nevelem.

Ha mindezek ellenére azzal állítana haza, hogy teherbe esett, akkor mindenképpen megpróbálnám rábeszélni, hogy vetesse el. Sajnos ez tény. Nem örülnék neki, de ezt tartanám a legjobb megoldásnak, ez van ugyanis az összes lehetőség közül a LEGKEVÉSBÉ hatással a későbbi életére, boldogulására. 19 évesen még tanuljon, szerezzen munkatapasztalatot, bulizzon, randizzon, ismerkedjen. Ne úgy kelljen új párkapcsolatot alakítania, hogy jaj, bocs, haza kell szaladnom szoptatni...

Az abortusz lelkileg fájdalmas, de hosszú távon a sebek begyógyulnak és esélyt kap arra, hogy később teljes életet éljen, kialakítsa az önálló életét, és utána családot alapítson.

Ha mindezek ellenére mégis ragaszkodna ahhoz, hogy megtartja, akkor is támogatnám, hiszen a gyermekem, de egyáltalán nem örülnék neki!

(Nos igen, ezzel gyakorlatilag a saját szüleire is egy "plusz terhet" rak, mert egy 19 éves anya esetében nyilván sokkal többet kell besegíteni a nagyszülőknek is mind anyagilag, mind időben, mintha később, családba szülne.)

Ha a saját lányomról lenne szó, én így látnám a helyzetet. A fiút pedig nem hibáztatnám egyáltalán, hiszen ő annak tudatában volt, hogy védekeznek, ő igazán nem tehet semmiről.

2012. nov. 14. 17:44
 85/119 anonim ***** válasza:
26%
85-ös erről a párodat is szívesen megkérdezném, hogy nem elég, hogy gumit húzott (gyógyszer mellett), amitől a legtöbb férfi kifut a világból, még húzd is ki gyorsan... nem hiszem, hogy a legideálisabb. Én meg gumival védekeztem mindig, és mégsem rinyálok itt, ennyi. Tudni kell használni az összeset, és akkor rettenetesen kicsi az esély, hogy baj lesz. Biztosan nem annyira gyakori, mint ahogy azt ezen az oldalon olvasni!!!
2012. nov. 14. 17:56
 86/119 anonim ***** válasza:
66%
Nem minden férfit zavar a gumi, szóval ez nem téma. Mi így védekeztünk, nekünk így volt jó. Nekem elég lett volna egy is, neki nem. Elfogadtam, nem volt semmi gond belőle és gyerek se, aki miatt fájhatott volna a fejem, hogy megtartsam, vagy sem. Hozzáteszem: engem a párom nem hagyott volna el, akkor sem ha úgy döntök, hogy megtartom.
2012. nov. 14. 18:04
 87/119 anonim ***** válasza:
73%
Én nőként gyűlölöm a gumit is, a megszakítást is, számomra megöli az intimitást. Azért használok hormonális fogamzásgátlót, hogy ezeket ne kelljen. Friss kapcsolatban gumi, stabil kapcsolatban hormonális (hüvelygyűrű) és akkor nincs gond. Közel 20 éve élek aktívan nemi életet és csak tervezetten estem teherbe.
2012. nov. 14. 18:04
 88/119 anonim ***** válasza:
74%
Úgy látom még félre is értettél! Mert nem én akartam 3féleképpen védekezni. A gyógyszerben mondjuk én sem bíztam, de nekem elég lett volna a megszakításos dolog, viszont ő így érezte magát biztonságban és kész.
2012. nov. 14. 18:07
 89/119 anonim ***** válasza:
68%
A gumit én sem szerettem, hiába nő vagyok, de elfogadtam, hogy neki így a jó, így a biztonságos. Gyógyszert soha többé nem szednék, az biztos!
2012. nov. 14. 18:08
 90/119 anonim ***** válasza:
38%

"Mindenkinek jobb lenne az abortusz."

Nem! Az csak neked lenne jó! Baromi egyszerű kijelenteni, hogy vetesse csak el, nekem nem kell a gyerek.. fogalmad sincs mekkora trauma ez testileg, lelkileg.. Persze, nem neked, Kedves Kérdező!

Ha az ő családja elfogadta, és vállalják, hogy közösen fel tudják nevelni, akkor neked azzal mi a bajod?

Ha nincs bejelentett munkád, nem is tudják miből levonni a gyerektartást, nem tudom ilyen esetben mi van..

De akár tetszik, akár nem, az a baba a tiéd is, ezért vállalnod kell neked is a felelősséget érte, ha mással nem, akkor pénzzel támogatnod kell!

A sors ezt így akarta, ezt szánta nektek (neked is!)!

2012. nov. 14. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!