Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tehetek valami hogy ne tartsa...

Tehetek valami hogy ne tartsa meg a párom a babát? Hogyan mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, ő 19. Azt mondta szedte a gyógyszert, vagyis még mindig ezt állítja. Lehet, én nem akarom vádolni. Meg akarja tartani a babát. Ő már végzett, én még középiskolás vagyok, szüleim tartanak el. Nem tudom hogyan mondjam el nekik, félek attól hogy azt fogják mondani miért nem húztam gumit (és igazuk van). Tehetek valamit hogy ne tartsa meg a babát ha akarja vagy nincsenek jogaim? Mi van ilyenkor a gyerektartással meg ilyenek? Egyetemre akarok menni. 4 hónapot voltunk együtt, én mondtam hogy nem akarom a gyereket illetve hogy szakítottam, hátha megijed. De tényleg nem akarom a gyereket, és vele sem akarok már lenni. Nem volt ilyen komoly a kapcsolatunk. Mit tudok tenni? Semmit?

2012. nov. 14. 14:06
 61/119 anonim ***** válasza:
83%

Először is egy apró észrevétel. Ő nem a párod, közel sem az, nem is volt, nem is lesz. Bocsánat, de egy kicsit szúrta a szemem a szó.

Másodszor. Most nem tudsz mást tenni, mielőbb mondd el a szüleidnek. Tudom, hogy nem könnyű, de mielőbb elmondod, annál hamarabb tudtok közös megoldást keresni erre a problémára. Sajnos nem várhatod el a lánytól, hogy elvetesse, ha el is várod, nem tehetsz ellene semmit. Most sajnos azt kell megtudnod, hogy mik a lehetőségeid, és mindenképp össze kell ülni a másik fél szüleivel is, és az ő tudomásukra hozni, hogy te nem akartad a gyereket. De ha már megtartja, az anyagiaktól eltekintve próbálj meg jó apa lenni. Viszont ha már fizetsz, akkor kössétek ki, hogy akkor látod a gyereket, amikor akarod.

2012. nov. 14. 15:40
 62/119 A kérdező kommentje:
Igaz, VOLT párom. Így akartam írni. Este beszélek a szüleimmel. Leültetem őket, kösz a tippet, nekem is jobb lett volna ülve megtudni a hírt.
2012. nov. 14. 15:44
 63/119 anonim ***** válasza:
86%
15:24-es válasszal teljes mértékben egyet értek, én is hasonlót akartam írni. Én már 17-18 éves koromban tudtam, hogyha teherbe esek véletlenül! (átverve a pasit semmi esetre sem), akkor sem vetetném el, mert egyszerűen nem bírnám. Persze nem szép dolog a szülőktől elvárni, hogy eltartsanak és segítsenek, de én olyan vagyok, aki ezt nem használta volna ki, hanem minden lehetőséget megragadtam volna, h minél előbb a saját lábamra álljak. Viszont! Az apával megbeszéltem volna, hogy ő mit szeretne, és a döntését tiszteletben tartottam volna. Ha tartani akarná a kapcsolatot az is rendben, ha nem, akkor az is. A gyerektartásról is lemondtam volna hivatalosan is, ha csak én ragaszkodok a gyerekhez. Bár én nem a nyomorba szültem volna, arról nem tudok nyilatkozni. Szal én a lányt nem fikázom, megértem, ha nem akarja elvetetni, és a kérdezőt is, aki nem akar még gyereket. Egy ilyen eset előfordulhat attól függetlenül is, hogy bármelyik szemét lenne. Ha a lány tényleg egyedül akarja végigcsinálni, akkor tegye, de akkor tényleg mondjon le a gyerektartásról, és mindenről. Azt, meg hogy a kérdező miként fog tudni elszámolni a lelkiismeretével, nos ebben segíteni senki nem tud, mert nekem úgy tűnik, hogy amúgy meg csak bánná, ha teljesen lemondana a gyermekről. Sajnálatos ez az egész helyzet, úgy, ahogy van.
2012. nov. 14. 15:44
 64/119 anonim ***** válasza:
67%

előttem szolónak igaza van.ott a pont.a lányrol nem hallottunk semmitt mégis legtöbben lehurrogják.ha kijelelentette hogy egyedül végigcsinálja akkor valószinű a pénzed sem kell neki.vagy követelte már?bnőm 19 évesen szült egyedűl végig csinálta.egy forintott nem kért az apjától.és lám meg van mindene a kislánynak,pedig nem anyuci meg apici kicsi gyereke akinek a segge alá van rakva minden.egy gyerek születése megváltoztatja az embert.hiába 19 évesen szűlte addigra felnőtt hozzá mire megszülte.

azt kell tenned amit az előttem lévő írt.

2012. nov. 14. 15:45
 65/119 anonim ***** válasza:
58%

#67: > Undorító dolog amit ez a kis csitri csinál.

Nem hiszem el, hogy vannak ilyen emberek, akik ennyire elcseszettül gondolkodnak :(

Vagyis: teherbe esik egy felnőtt nő. Szeretné a babát. Mondjon le róla, mert egy mitugrálsz azt mondja neki? nem mond le róla, akkor ő a szemét?

2012. nov. 14. 15:49
 66/119 anonim ***** válasza:
33%
Az a mitugrász a gyerek apja, akit az a "nő" átvert, mondván, hogy fogamzásgátlót szed...
2012. nov. 14. 16:03
 67/119 anonim ***** válasza:
90%

A lány mit mondott amikor megmondtad hogy te mit akarsz?

Ő mit akar igy tőled?

2012. nov. 14. 16:16
 68/119 anonim ***** válasza:
56%

Milyen emberek vannak, úristen.

Tudjátok egyáltalán, hogy mit jelent a család??? Mert én szemenköpném anyámat, ha úgy szülne meg, hogy átveri apámat, meg hogy soha nem akart igazán senki. Nem az ő boldogsága miatt kell megszületnem, hanem a saját magam élete miatt.

Ez a srác pedig nem tudhatta mi fog történni vele. A gyerekről 2 embernek kell döntenie!!!

Ha szükséges menj bíróságra kérdező, nem mindenkinek ítélnek meg gyerektartást, ez pont az az eset, amikor nem jogos, mert egyedül döntött.

2012. nov. 14. 16:17
 69/119 A kérdező kommentje:

Lehet mitugrásznak nevezni ha ettől boldogabb vagy. Majd ha a te életedet sz.rják el akkor visszatérhetünk a kérdésre.

Normálisan feltettem a kérdést hogy tehetek e valamit? Gondoltam hogy nem, de nem vagyok jártas ebben a témában. Kaptam jó, hasznos tanácsokat is a továbbiakra. Nem kell a másikat lenézni, én a volt páromra sem mondtam egy rossz szót sem, holott igazán nem tetszik amit művel. Nem hiszem hogy a gyerek érdekeit nézi, csak a magáét. Egyébként én is. Ezért nem érett egyikünk sem arra hogy szülő legyen. Ezen lehet vitatkozni, de nem érdemes. Mint már többször leírtam nagy a valószínűsége, hogy ott leszek majd a gyerek életében. Szóval nem kell pocskondiázni. Az hogy nem akarom hogy megszülessen egy dolog. Ha majd megszületik mit tudok tenni? Vagy tartom vele a kapcsolatot vagy nem. Egyiknek sem látom túlságosan nagy értelmét, hasznát. Nem hiszem hogy jó lesz a gyereknek csonka családban felnőni, ide-oda dobálva, majd leszek a "haverja" mint ahogy az unokaöcsémnek. Nekem ez nem szülőség. Tudom milyen jó szülőkkel, normális körülmények között felnőni. Ezt akarom majd később a sajátjaimnak is. Most még élni akarok, bulizni, külföldre menni pár évre, utazgatni, megalapozni az életem.

2012. nov. 14. 16:24
 70/119 A kérdező kommentje:
Azt mondta megtartja egyedül is.
2012. nov. 14. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!