Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tehetek valami hogy ne tartsa...

Tehetek valami hogy ne tartsa meg a párom a babát? Hogyan mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, ő 19. Azt mondta szedte a gyógyszert, vagyis még mindig ezt állítja. Lehet, én nem akarom vádolni. Meg akarja tartani a babát. Ő már végzett, én még középiskolás vagyok, szüleim tartanak el. Nem tudom hogyan mondjam el nekik, félek attól hogy azt fogják mondani miért nem húztam gumit (és igazuk van). Tehetek valamit hogy ne tartsa meg a babát ha akarja vagy nincsenek jogaim? Mi van ilyenkor a gyerektartással meg ilyenek? Egyetemre akarok menni. 4 hónapot voltunk együtt, én mondtam hogy nem akarom a gyereket illetve hogy szakítottam, hátha megijed. De tényleg nem akarom a gyereket, és vele sem akarok már lenni. Nem volt ilyen komoly a kapcsolatunk. Mit tudok tenni? Semmit?

2012. nov. 14. 14:06
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/119 anonim ***** válasza:
82%

Én csak annyit fűznék hozzá az esethez, hogy voltam Uh-s gyakornok, ahol a nők méhét vizsgáltuk. 12 nő volt akik fogamzásgátlót szedtek. Ebből 1nek egyértelműen látszott, hogy tabletta ellenére is van ovulációja.

Illetve még másik két nőnél a későbbi vizsgálatnál látszódott, hogy van ovulációjuk, és ők is tablettát szedtek.

Én tisztába vagyok vele, hogy az orvosok nem ellenőrzik, hogy hat-e a tabletta. Csak akkor van para, ha mellékhatások lépnek fel. Szóval nem kell a lányt megvádolni csalással.

2012. nov. 14. 15:03
 52/119 anonim ***** válasza:
87%

A tények:

1. Van néhány (nagyon kevés) ember, aki fogamzásgátló mellett esik teherbe. Az esetek többségében azonban szándékosan vagy nem szándékosan, de helytelenül szedi vagy nem szedi.

2. Az emberek 99,9%-a párkapcsolatban egyfajta fogamzásgátlási módszert alkalmaz, ami közös döntés. Ha a nő azt mondja, tablettát szed (ami egyébként messze a legbiztonságosabb fogamzásgátlási mód, függetlenül a személyes tapasztalatoktól, mert lehet, hogy valaki azt írja, hogy a tabletta mellett esett teherbe, de aztán jön valaki más, aki meg gumi mellett esett teherbe, úgy, hogy az nem lyukadt ki - szóval mindenre lehet példákat hozni, de a statisztikák azok, amik ténylegesen számítanak, az alapján pedig egyértelműen a tabletta a(z egyik) legbiztonságosabb).

3. Ha minden óvatosság ellenére MÉGIS becsúszik a terhesség, akkor normális emberek közösen megbeszélik, hogy hogyan tovább, nem az egyik vagy a másik dönt. Ebben az esetben a nőnek van nagyobb döntési joga, ami sajnálatos módon mindenképpen a férfi életére is kihat. De az, hogy úgy döntött "akkor is megszülöm a gyereket, ha nem akarod" eleve jelzi, hogy nem lehet vele együttműködni, nem veszi figyelembe a partnere véleményét, érdekeit, tehát kapcsolatot erre alapozni nem lehet. A férfinak itt egyetlen lehetősége van: hogy alkalmazkodik. Ez pedig semmiképpen nem egy kellemes helyzet számára.

4. Az abortusz nem egy leányálom, ez tény, de azért démonizálni sem kell. Nem volt még abortuszom, korábban én is nagyon abortuszellenes voltam, de aztán sajnos a saját bőrömön meg kellett tapasztalnom, hogy az első 12 hétben még csak az élet lehetősége áll fenn, és a természet is igencsak szelektálni szokott ekkor. Nekem két spontán vetélésem volt, mindkettőnél műszeres befejezést kellett végezni (ami technikailag ugyanaz, mint az abortusz). Plusz feldolgozni azt pszichésen, hogy elhalt a magzat... nem, nem kellemes, de azt állítani, hogy ezek után nem lehet gyereke, és hasonlók... hát erre azért nagyon-nagyon minimális az esély! Olyanról sem hallottam még sehol, hogy gyakornokok végeznék a küretet, nekem speciel mindkettőt főorvos végezte (két különböző kórházban).

Összességében én is (nőként, anyaként) az abortuszt tartanám jó megoldásnak. Igen, hatalmas élmény a karomban tartani a gyermekem - de még nagyobb élmény úgy a karomban tartani, hogy mindkét szülő akarja, várja, szereti, és úgy világra hozni, hogy megadom neki az esélyt, hogy teljes családban nőjön fel!

2012. nov. 14. 15:05
 53/119 anonim válasza:
38%

Mennyi buta és ostoba paraszt van itt!!

42 te aztán baromira tudod mit vonz maga után egy abortusz!

Arról nem is beszélve hogy kijelentitek hogy a csaj a hibás mert biztos nem szedte a tablettát.Honnan tudjátok??

A kérdező meg nyugodtan folytassa a saját kis életét nem fogja a csaj össze csinálni magát ha a gyereknek nem egy senkiházi lesz az apja!!

2012. nov. 14. 15:07
 54/119 anonim ***** válasza:
75%

Kedves 43-as! Én vagyok, aki 10 évig NEM esett teherbe gyógyszerszedés mellett. Az is le van írva a gyógyszer betegtájékoztatójában, hogy a hányás, hasmenés kétségessé teszi a gyógyszer hatását. Azért teszik bele a dobozba a tájékoztatót, hogy elolvassa az ember és KOMOLYAN VEGYE. Bár ezt még magamtól is tudnám, hiszen ha kihányok valamit, akkor nem szívódik fel a hatóanyaga. Ha fogamzásgátlót szedek és hánytam, vagy ment a hasam, ezen kívül szexelek, akkor a terhesség igenis várható következmény.

Amúgy ez nem segít a srácon, akit borzasztóan sajnálok :(((

Aki bántja, kicsit gondokodjon el azon, hogy ha van egy kisfia, akárhány éves is - nehéz belegondolni, hogy elnőnek, de felnőnek - ő is járhat így. Bizony, hiába mondod, hogy ő nem járhat: de járhat. Ki az az őrült, aki meg meri azt kockáztatni egy párkapcsolatban, hogy a lány közlése ellenére, hogy "gyógyszert szedek", gumit húzzon? Szerintem én furcsán néztem volna a férjemre, ha gumit húzott volna, amikor fogamzásgátlót szedtem...

2012. nov. 14. 15:07
 55/119 anonim ***** válasza:
72%

# 56: Azért azt tudhatnád, hogy az ovulációnál több kell a teherbeeséshez, és a tabletták hatása pont abban áll, hogy többféleképpen akadályozzák a teherbeesést - tehát ha az egyik tényezőre nem hat, a többire még hathat (tehát van ovuláció, de a beágyazódás nem történik meg).

Összesen 23 hónapig próbálkoztam teherbeeséssel, egy kivételével minden hónapban volt ovulációm, mégsem jött össze a terhesség, pedig akartuk...

2012. nov. 14. 15:10
 56/119 anonim ***** válasza:
15%
55-ös: egy véleményen vagyunk, de forrást nem tüntettél fel. Tény meg nem attól lesz valami, hogy elé írod, hogy tény.
2012. nov. 14. 15:11
 57/119 A kérdező kommentje:

Bocsánat hogy nem vettem el rögtön. És mint írtam fizetek. Ettől rosszabb lesz nekem? Ettől jobb lesz neki? Jobb lesz a gyereknek, ha kap havonta 30-40 ezret és lát engem hetente egyszer? Qrva jó gyerekkora lesz így. Tudom hogy elválni is lehet, de nem tudom miért kell eleve csonka családba szülni egy gyereket.

De ha ti írjátok én vagyok a hülye

2012. nov. 14. 15:16
 58/119 anonim ***** válasza:
82%

Én is alapvetően abortusz ellenes vagyok, és az ilyen esetekben álltalában az anya oldalán állok. De azt a kijelentést ez esetben, hogy a babának jobb lenne megszületni, azt nem értem. Miért lenne jó egy gyerek anya mellé születni, aki még mindig csak a szüleitől reméli a boldogulást (kérdem én még meddig?), és egy olyan apa mellé, aki ennyire nem akarja őt. Sajnos, ha az apa nem akarja, akkor pedig ez nem így működik, hogy fizetnie kell és kész. Első körben nem kötelező aláírnia az apasági nyilatkozatot... amennyiben ezt nem teszi meg, úgy a gyerek automatikusan az anya nevére kerül, és az apát csak is akkor terheli bármiféle fajta kötelesség, ha az anya dns vizsgálatot kér (mindezt már bírósági úton) és akár éveken át tartó pereskedés után megítélnek vmennyi gyerektartást. Ezt még akkor sem olyan könnyű behajtani, ha van apasági (tapasztalatból mondom).

Egyet tudok ajánlani, ha ennyire nem akarod a babát. Mivel kijelentette, hogy nincs szüksége semmilyen szinten rád és kirekesztett minden döntésből, írass vele alá egy paprít tanúkkal, hogy a későbbiekben sem fog semmilyen követeléssel előállni, és innentől kezdve azt csinál, amit akar. Ha ennyire csak az ő döntése, akkor csinálja végig egyedül (akkor viszont láthatást sem kérhetsz). Úgyhogy te is mérlegelj még azért többször, hogyha ígyis úgyis megtartja, akkor tényleg nem akarsz-e egyáltalán részt venni az életükben, vagy igen, és akkor vállald fel.

Mert hülyeség azt hajtogatni, hogy húzz gumit... kíváncsi lennék, hogy ezek a nagyokosok hányféleképpen védekeznek egyszerre. Nem tartom magam felelőtlen libának de én is egyszerre csak egy módszert alkalmaztam mindig. Ez az egy százalák...érdekes módon minden nap látni 2-3 olyan kérdést csak itt, hogy védekezés mellett estem teherbe jajj mit tegyek és mindenki sajnálja őket az 1% miatt...kicsit soknak tűnik. Biztos előfordul, de szerintem gyakoribb, hogy a lány nem tulajdonít jelentőséget egy kis hasmenésnek, megfázásnak vagy hányásnak akár egy buliban, és ugyanúgy szexel tovább, mert szedi a gyógyszert. Ez esetben sem te lennél a hibás, mert ezekről nem tudhatnál. És még egyszer mondom, általában amellett érvelek, hogy a nőé a döntés joga, mert az ő teste, az ő életét 10000x jobban befolásolja utána minte gy férfiét, de ilyen esetekben szemétség, hogy egy férfi ennyire nem szólhat bele, de kötelezik dolgokra. Aztán ez a lány örökre a mártír szerepben marad majd, mert a szemét pasija elhagyta és egyedül neveli a gyerekét. SAJNOS még úgy is lépnek le a férfiak szép számmal a nő mellől, hogy vállalták a gyereket...ilyen esetben mit várhatunk?

Úgyogy szerintem ez az egyetlen járható út: ha mindenképpen megtartja, akkor te döntsd el véglegesen, hogy mit akarsz, és ha semmilyen szinten nem akarod, akkor a lányt hivatalosan kérd meg arra, hogy nyilatkozzon arról, amit mondott. Ha ezt nem teszi meg, még mindigott van az, hogy nem intézed el az apaságit stb.

2012. nov. 14. 15:24
 59/119 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az értelmes válaszokat. Akik nem azt írták, hogy besz.ptad, vagy hogy hehehe, így jártál jó neked...Bár ez is tanulságos volt, talán mégsem vagyok annyira éretlen én sem, mint gondoltam.

Utolsónak is köszönöm, nem tudtam hogy írhatunk ilyen papírt. Van még időm átgondolni. De jó tudni, hogyha mégsem akarom védve vagyok a későbbiekben (mármint ha a lány is beleegyezik)

2012. nov. 14. 15:35
 60/119 anonim ***** válasza:
88%
Ja, és a kérdésed második fele, hogy hogyan mondd el a szüleidnek? Ültesd le őket először is. Nem vicc. Aztán így, ahogy van, mondd el. Minél hamarabb! Hátha tudnak segíteni. Amíg itt a sok vitatkozó kommentet olvasod, amiknek töredéke tartalmaz választ a kérdésedre, addig inkább beszélj erről velük a lehető leghamarabb. Hátha ők tudnak hatni a másik családra. (57-es voltam)
2012. nov. 14. 15:35
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!