Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tehetek valami hogy ne tartsa...

Tehetek valami hogy ne tartsa meg a párom a babát? Hogyan mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, ő 19. Azt mondta szedte a gyógyszert, vagyis még mindig ezt állítja. Lehet, én nem akarom vádolni. Meg akarja tartani a babát. Ő már végzett, én még középiskolás vagyok, szüleim tartanak el. Nem tudom hogyan mondjam el nekik, félek attól hogy azt fogják mondani miért nem húztam gumit (és igazuk van). Tehetek valamit hogy ne tartsa meg a babát ha akarja vagy nincsenek jogaim? Mi van ilyenkor a gyerektartással meg ilyenek? Egyetemre akarok menni. 4 hónapot voltunk együtt, én mondtam hogy nem akarom a gyereket illetve hogy szakítottam, hátha megijed. De tényleg nem akarom a gyereket, és vele sem akarok már lenni. Nem volt ilyen komoly a kapcsolatunk. Mit tudok tenni? Semmit?

2012. nov. 14. 14:06
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/119 anonim ***** válasza:
100%
Naaa, elmondtad, mi volt?
2012. nov. 14. 20:20
 102/119 anonim ***** válasza:
54%
Bírom, hogy ilyenkor mindenki a lányt szidja... Rengeteg minden gyengíti a fogamzásgátló hatását, akár egy gyógynövénykészítmény is, sok esetben nem is tudni előre. De persze nyilván szemét módon direkt nem vette be, mert nehogy már egyszer ne feltételezzünk rosszat valakiről...
2012. nov. 14. 20:47
 103/119 anonim ***** válasza:
76%

Nem csak a hazudozásért hibáztatják a lányt, hanem azért, amiért felelőtlen.

Ha a szüleit éri valami, akkor miből tartja el azt a gyereket?

Találkoztatok ti már éhező gyerekkel? Vagy anyaotthonban élő gyerekkel? Mert én egy gyereknek sem kívánok ilyet.

Szóval én elhiszem, hogy sok embernek a szemében ez egy csoda és nagyra tartják, ha valaki nem megy abortuszra, de nem tudom akkor mire tartják, ha majd nem tudja ellátni a saját gyerekét és nem azért, mert nem szereti, hanem azért, mert nincs miből.

Egyik ismerősömtől (bár szégyellem, hogy ismerem) 1 éve két gyermeket vett el a gyámhatóság. Szerencsétlen gyerekek, biztos ők is rohadt boldogok.

Talán én vagyok régimódi ehhez a világhoz, de én hiszek abban, hogy egy gyereknek erőnkön felül is a maximumot kell adni, hogy olyan életet tudjuk biztosítani neki, amilyet magunknak is kívántunk volna. Ehhez pedig a család hozzátartozik. A család pedig nem abból áll, hogy anyuka és a két eltartó nagyszülő.

2012. nov. 14. 21:56
 104/119 anonim ***** válasza:
83%

"Szóval én elhiszem, hogy sok embernek a szemében ez egy csoda és nagyra tartják, ha valaki nem megy abortuszra, de nem tudom akkor mire tartják, ha majd nem tudja ellátni a saját gyerekét és nem azért, mert nem szereti, hanem azért, mert nincs miből."

Akkor majd jön a sok okos, és az anyának szegezik a kérdést, hogy "mire vállaltál annak idején gyereket?"

Sokaknak a gyerek élete csak a fogantatástól a születésig számít.

2012. nov. 14. 23:12
 105/119 anonim ***** válasza:
17%
Bocs, nem olvastam végig az egészet. Hát, arra nem tudod rávenni, hogy elvetesse, ha nem akarja, de annyit megtehetsz első körben, hogy nem írod alá az apaságit. Így, mivel nem vagytok házasok, nem lesz közöd a gyerekhez. Akkor megteheti, hogy bírósághoz fordul, és apasági vizsgálatot kér, de innen sajna nem tudom, hogyan tovább. Keress ingyenes jogi tanácsadást, ott tudnak segíteni.
2012. nov. 15. 01:38
 106/119 anonim ***** válasza:
71%

Csak egy apróságot tennék hozzá... három kolleganőm és én is estem teherbe gyógyszer mellett. Nekem egyéb bajaim vannak, ami miatt speciális eset vagyok a fogamzásgátló tabletták terén.

Az én babám a negyedik hónap végén halt el bennem, nem vették észre genetikain a hibát. Három másik kolleganőm közül egynek (!!!) lett egészséges a babája, a másik kettő autista lett, az egyik pedig fél testére gyakorlatilag béna.

2012. nov. 15. 11:36
 107/119 anonim ***** válasza:
100%
na mi volt? és mikor akarod elmondani? :)
2012. nov. 15. 11:51
 108/119 anonim ***** válasza:
66%
Én egy példát szeretnék csak Neked írni, Kérdező. Ez egy rohadt nehéz helyzet, amiben vagy, nehéz dönteni. Ha a lányt sem zavarja, és le is mondasz minden jogodról, kötelességedről a gyerekkel szemben, akkor is ott lesz a tudat, hogy Neked már van egy gyereked, akivel ki tudja, mi van. Ha részt veszel az életében, nos akkor is tudjuk, hogy az mennyi lemondással járhat a Te korodban. Szal a példa. Nekem ismerősöm járt így, hogy 1-2 hónap után a lány teherbe esett védekezés mellett (vagy direkt, ez most nem lényeg). Nem volt munkájuk, ismerősöm még tanult az egyetemen. A lány ott is kijelentette kerek perec, h megtartja, nem érdekli, hogy a másik mit akar, akár részt sem kell vennie az egészben. Elég húzós dolog volt, mert aztán az is felmerült, hogy nem ismerősöm az apa (a lány mással is volt együtt), de végül mégis a nevére vette. Próbálták a kapcsolatot egyben tartani, de nem voltak egymáshoz valók, a baba születése után nem sokkal szétmentek inkább. A lány a szüleinél lakik, segítenek neki a baba körül. Ismerősöm havi 15e Ft-ot fizet gyerektartásnak, és mindenfélével elhalmozza a kislányt emelett, mert imádja, teljesen odáig van érte, holott eleinte ő is az abortuszt szorgalmazta. Közben talált munkát, az utolsó fél évét az egyetemen így töltötte, bár sok órája már nem volt, inkább a diplomáját kellett "csak" megírnia. Rettenetesen nehéz volt neki, mert sajnos a gyermek anyja sem egy egyszerű eset, ezért is mentek szét. Utána is ment a cseszegetés az anya részéről, pedig ő szakított. Most nagyjából nyugodtabb a helyzet, ismerősöm hétvégente, ill. ha munka után van ideje meglátogatja a babát, vagy el is viszi pár órára. Bár tisztában van azzal, hogy sok lehetőségtől esett így el, és mind a mai napig ha rossz kedve van, azzal jön, hogy őt az a lány egy életre tönkre tette, és elég pesszimistán is látja a helyzetét (szerinte már sose lesz boldog, bár hülyeség), a babát ettől még szereti, nagyon ragaszkodik hozzá. Ez az ő története, remélem, segített valamit.
2012. nov. 15. 12:27
 109/119 anonim ***** válasza:
100%
(OFF: szerintem még suliban vana kérdező.)
2012. nov. 15. 13:46
 110/119 A kérdező kommentje:

Valóban iskolában voltam eddig :)

Igen megbeszéltem a szüleimmel. Nem voltak odáig az "örömhírtől" de azt mondták, hogy ha megtartja a lány a babát akkor vállaljam én is, támogatnak. És hogy az én döntésem, nemsokára úgyis én élem már a saját életem, nélkülük, ha nem akarom akkor elfogadják, de szerintük még most nem látom át, később megbánnám. Azt hiszem igazuk van. Szóval kicsit megnyugtattak és azt mondták el amit én is éreztem belül. Nem vagyok, nem leszek soha felvillanyozva a ténytől hogy így lesz gyerekem, de nem tudom mit tenni ellene. Azért remélem meggondolja magát mégis a lány, bár nem igazán hiszem. Még most nem beszélek egy pár napig vele, hátha ez is számít, jobban át tudja gondolni hogy egyedül sz.r lenne.

2012. nov. 15. 14:31
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!