Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tehetek valami hogy ne tartsa...

Tehetek valami hogy ne tartsa meg a párom a babát? Hogyan mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, ő 19. Azt mondta szedte a gyógyszert, vagyis még mindig ezt állítja. Lehet, én nem akarom vádolni. Meg akarja tartani a babát. Ő már végzett, én még középiskolás vagyok, szüleim tartanak el. Nem tudom hogyan mondjam el nekik, félek attól hogy azt fogják mondani miért nem húztam gumit (és igazuk van). Tehetek valamit hogy ne tartsa meg a babát ha akarja vagy nincsenek jogaim? Mi van ilyenkor a gyerektartással meg ilyenek? Egyetemre akarok menni. 4 hónapot voltunk együtt, én mondtam hogy nem akarom a gyereket illetve hogy szakítottam, hátha megijed. De tényleg nem akarom a gyereket, és vele sem akarok már lenni. Nem volt ilyen komoly a kapcsolatunk. Mit tudok tenni? Semmit?

2012. nov. 14. 14:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/119 anonim válasza:
59%
b@szki, emberek. Ti vagytok a roh@dékok, hogy elítéltek valakit azért, mert úgy szexel, hogy a védekezés megvolt a csaj részéről (állítólag, na meg nem a kérdező tehet arról, hogy átverték, vagy hogy becsúszott a baba). Egyébként az abortusz nem jó ötlet szerintem sem. Örökbeadáson nem törtétek a fejeteket? :)
2012. nov. 14. 14:39
 32/119 anonim ***** válasza:
68%

Honnan vesszük???

Onnét, hogy aki normálisan szedi a gyógyszert, az nem esik teherbe!

ÉS ne kezdj el kérlek az 1%-ról magyarázni, meg az ilyen városi legendákról, hogy de 20 éve a Kovács Mari is...

A fogamzásgátló melletti teherbeesések csak olyan esetekben fordulnak elő, amikor a lányzó kihányja a tablettát, ezért nem hat, hasmenése van, és azért nem hat, vagy éppen antibiotikumot szed. Egyéb esetben NEM SZEDI RENDESEN, IDŐBEN. Nézz csak be a szerelem & szex topicba! Minden oldalra jut egy kérdés, hogy "3 napig elfelejtettem szedni a tablettát, lehetek terhes?" meg "ezt meg ezt a gyógyszert szedhetem fogamzásgátlóval?" meg "abbbahagytam 3 nappal előbb a tabletta szedését, ugye nem lesz baj?" HOlott tisztán, értelmesen le van írva a rémesen hosszú, 2 oldalas betegtájékoztatóban az összes kérdésre a válasz: DE BAJ, csak sokan el sem olvassák! Ez a probléma, és nem az, hogy a gyógyszer sz*r.

A másik probléma meg hogy az orvosok mindenféle kérdés nélkül írják fel a szert, anélkül, hogy kiderítenék melyik a legoptimálisabb az illető számára, illetve nem tájékoztatják a használat módjáról.

A pofám leszakad az ilyen "húzzál óvszert" kommentektől. Basszus. A srác kapcsolatban volt a lánnyal, nyilván BÍZOTT benne. Normál esetben ennek így kéne lennie. Erre kiderült, hogy a lány egy alja kis csitri, aki átverte, szerencsétlen srác fizethet miatta egy életen át, meg ott lesz a lelkiismeretén, hogy van egy gyereke, akit nem érez a sajátjának.

Egy kapcsolatban nyilván leülnek megbeszélni, hogy hogyan védekeznek, biztos vagyok benne, hogy ha a lány nem állítja, hogy gyógyszert szed, akkor húzott volna óvszert. De gyógyszerrel minek? Utólag könnyű okosnak lenni!

Nem csoda, hogy szerencsétlen srác abortuszt akar. A lány nem csak a saját életét készül elrontani, hanem a srácét ÉS A GYEREKÉT is!

Amit tehetsz kérdező, az az, hogy megpróbálsz hatni a lányra, hogy mégis menjen el abortuszra. Kérdezd meg tőle, szerinte milyen élete lenne annak a gyereknek 1 szülővel, aki nem kész a felnevelésére, egy apával, akit sosem lát, csak a pénzt kapja tőle? Egy anyával, akinek nincs végzettsége, képtelen lesz majd pályakezdőként csecsemővel munkát kapni, nyomoroghatnak majd segélyeken? Ezt az életet szánja a leendő gyermekének?

2012. nov. 14. 14:39
 33/119 anonim ***** válasza:
25%

Ez nem személyeskedés, kiskancsó! És mindig az adott helyzetből kell a legjobbat kihozni. És ez nem abortusz ebben a helyzetben. Na most te nem kényszerítheted a barátnődet. Fizetni pedig kötelességed, ha tied a baba. Ha nem tudsz, akkor a szüleid fognak, vagy az állam megelőlegezi, utána levonják tőled, ha dolgozol! Tudod te milyen egy kisbaba? Milyen érzés a karodba fogni, érezni a szuszogását, nézni ahogy alszik, ahogy rád mosolyog, látni az első dolgokat (ahogy először fordul át, ahogy kúszik, mászik, ahogy feláll, ahogy az első lépéseket megteszi...), ahogy apának szólít(ana)... Te mindettől megfosztod magad. És a barátnődet is megfosztanád, csak szerencsére van esze.

Egyáltalán nem fogsz törődni a saját gyerekeddel?

2012. nov. 14. 14:40
 34/119 anonim ***** válasza:
67%
Meglátszik, hogy kik a női hozzászólók. Az összes "húzzűl kotont a farkadra", anyázó, önsajnáltató hozzászóló. Minek egy 19 éves lánynak 4 hónapos kapcsolat után megtartani egy gyereket?
2012. nov. 14. 14:41
 35/119 anonim ***** válasza:
62%

Egyébként ha fogamzásgátó mellett lett terhes, akkor nem úgy van, hogy elég nagy a valószínűsége, hogy károsodhat a magzat? És ha ráadásul egy beteg gyerek lesz, akinek nem lesz öröme az életben, mert kiskocsiban kell majd tologatni és semmit nem fog fel a körülötte levő világból? Erre is gondolni kell itt a sok lehurrogónak, pl. aki a kicsi életről beszél. Az az élet szerinted hiányozni fog annak a gyereknek, aki mozgásszervi és egyéb idegrendszeri károsodással fog a világra jönni? Tudom, hogy ez mivel jár, közel áll hozzám a téma szakmailag. Mostmár nem olyan magas hormontartalmúak a gyógyszerek, de igenis kihatással lehetnek a gyerekre. Ezt mondd meg annak a lánynak.

Egyébként azért írják a 99%-os hatékonyságot a gyógyszerre, hogy ha ilyen történik, ne lehessen perelni a céget, le vannak védve, de én legalább 10 évig szedtem gyógyszert, nem védekeztünk máshogy, mégsem lettem terhes. Persze mással előfordulhat. Az a baj, hogy SEHOGY SEM lehet igazolni, hogy nem felejtette el bevenni egyszer-kétszer, és az is le van írva a gyógyszerek tájékoztatójában, hogy akár a gyógyszer bevételének egyszeri elmulasztása esetén is fennáll a teherbeesés veszélye, máshogy kell védekezni. A te esetedben én is megkockáztatnám azt a kijelentést, hogy harcolj, ahogy az egyik hozzászóló írta, mert lehet, hogy megtévesztettek. Az a baj, hogy ezt nehéz bizonyítani. Ilyen esetben a gyakorlat tényleg az, hogy felelős az "apa", mert emberi tényezők játszanak közre, amiket nehéz felderíteni. A DNS vizsgálatot én is javasolnám. Lehet, hogy 3-4 havi gyerektartás összegéből megvan.

2012. nov. 14. 14:42
 36/119 anonim ***** válasza:
45%
ÉN 7 évig szedtem a fogamzásgátlót. Egyszercsak mégis terhes lettem. Nem voltam beteg, nem felejtettem el bevenni, nem szedtem más gyógyszert sem! Akkor???
2012. nov. 14. 14:43
 37/119 anonim ***** válasza:
82%

"Jobb lesz ha kibékülsz az anyukával, mert veled innentől kezdve, ha elhagyod terhesen egyetlen épeszű lány már nem fog az életben szóba állni. Ez a lány viszont egy jóérzésű teremtés lehet, akinek megköszönheted, hogy gyermeket szül."

Te normális vagy? Köszönje meg a lánynak, hogy nagy valószínűséggel átverte a kérdezőt, és a nagy semmire szül egy nem kívánt gyereket a leendő nagyszülők nyakára?? Ennek szerinted örülni kéne, meg hálát adni érte?!

2012. nov. 14. 14:43
 38/119 anonim ***** válasza:
64%

"A srác kapcsolatban volt a lánnyal, nyilván BÍZOTT benne."

Ja, ha akkor annyira komolyan kapcsolatban volt, és bízott benne, akkor ne most rinyáljon, hogy az egész arról szólt, hogy "csak jól éreztük magunkat, nem volt ez olyan komoly".

Itt az ellentmondás. Komolytalan kapcsolat=gumi. Komoly kapcsolatba férnek bele az egyéb bizami alapon működő "varázslások". Szerintem.

2012. nov. 14. 14:44
 39/119 anonim ***** válasza:
68%

Utolsónak!

Mindenki szervezete máshogy reagál a gyógyszerre. Az, hogy neked szerencséd volt 10 évig, nem jelenti azt, hogy akkor mindenki így működik.

Van, akinek elég ha hasmenése van, vagy egyszer hány és máris nincs a szervezetében az adott napi gyógyszer...

2012. nov. 14. 14:45
 40/119 anonim ***** válasza:
79%
Azért vannak a genetikai uh-k, tesztek, hogy kiszűrjék a betegségeket. Fokozott odafigyelést és ellenőrzést fog kapni a lány a terhesség alatt, pontosan azért mert gyógyszer mellett lett terhes.
2012. nov. 14. 14:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!