Tehetek valami hogy ne tartsa meg a párom a babát? Hogyan mondjam el a szüleimnek?
Csak akkor nem ítélnek meg gyerektartást, ha az anya is beleegyezik. De ez nem az anyával, hanem a gyerekkel kicseszés, hiszen az nem az anya, hanem a gyerek pénze!
Kérdező, ültesd le a szüleidet, és mond el nekik minél hamarabb! Nem kell otthagynod az egyetemet az esetleges, ilyenkor vagy a szüleid fizetik addig, vagy az állam előlegezi meg (ezt ugye vissza kell majd fizetned).
Szerintem a lány helyesen dönt. Én is becsúszott baba voltam (gumi mellett), az édesapám mostanában (21 vagyok) kezd rájönni, hogy kár volt kihagynia a gyermekéveimet. Én hálás vagyok anyámnak, hogy nem öletett meg!
Való igaz, hogy semmit nem tudunk a lányról, illetve egy dolgot mégis: egy 4 hónapos kapcsolatba akar nagyon fiatalon gyereket szülni. Ez pedig már önmagában felelőtlenség. Más lenne a helyzet, ha mondjuk 30 éves lenne és ketyegne a biológiai órája, becsúszik védekezés mellett a baba - hát Istenem, akkor tényleg elgondolkodnék és esetleg megtartanám, ha fel tudom nevelni egyedül, szülői támogatás nélkül is. Jómagam ezt sem tartom jó megoldásnak, de valahol meg tudom érteni.
De könyörgöm, ez a lány 18 éves! Bőven van még ideje az anyaságra! Szülhetne boldog, stabil, megalapozott párkapcsolatba is, de nem, neki mindenáron kell a gyerek...
Ez önzőség, felelőtlenség, kicseszés magával, a gyerek apjával, és igen, a gyerekkel is.
A gyerekvállaláshoz pedig pont két dolog kell: felelősségtudat és hogy le tudjuk mondani a saját vágyainkról, a gyerek javára.
Vannak, akik annak örülnek, hogy az anyjuk nem vetette el őket. Én annak örülök, hogy példaértékű szüleim vannak, hogy a mai napig egy család vagyunk és a családom igazi család, nem csak teherbe esett anyám, aki még maga is gyerek.
Nem tudom kinek jobb.
Nekem anyukám az első babáját elvetette. Fiatalok voltak, túl friss volt még a kapcsolat, nem vállalták be.
Együtt maradtak mégis (mivelhogy közösen hozták meg a döntést, senki nem kényszerített senkire semmit). Évekkel később, miután már összeházasodtak, épült a közös otthon - akkor születtem én. Nem maradtak le semmiről, csak közben megalapozták a kapcsolatot. A szüleim a mai napig együtt vannak, azóta már nagyszülők...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!