Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tehetek valami hogy ne tartsa...

Tehetek valami hogy ne tartsa meg a párom a babát? Hogyan mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, ő 19. Azt mondta szedte a gyógyszert, vagyis még mindig ezt állítja. Lehet, én nem akarom vádolni. Meg akarja tartani a babát. Ő már végzett, én még középiskolás vagyok, szüleim tartanak el. Nem tudom hogyan mondjam el nekik, félek attól hogy azt fogják mondani miért nem húztam gumit (és igazuk van). Tehetek valamit hogy ne tartsa meg a babát ha akarja vagy nincsenek jogaim? Mi van ilyenkor a gyerektartással meg ilyenek? Egyetemre akarok menni. 4 hónapot voltunk együtt, én mondtam hogy nem akarom a gyereket illetve hogy szakítottam, hátha megijed. De tényleg nem akarom a gyereket, és vele sem akarok már lenni. Nem volt ilyen komoly a kapcsolatunk. Mit tudok tenni? Semmit?

2012. nov. 14. 14:06
 71/119 anonim ***** válasza:
63%

Csak akkor nem ítélnek meg gyerektartást, ha az anya is beleegyezik. De ez nem az anyával, hanem a gyerekkel kicseszés, hiszen az nem az anya, hanem a gyerek pénze!

Kérdező, ültesd le a szüleidet, és mond el nekik minél hamarabb! Nem kell otthagynod az egyetemet az esetleges, ilyenkor vagy a szüleid fizetik addig, vagy az állam előlegezi meg (ezt ugye vissza kell majd fizetned).

Szerintem a lány helyesen dönt. Én is becsúszott baba voltam (gumi mellett), az édesapám mostanában (21 vagyok) kezd rájönni, hogy kár volt kihagynia a gyermekéveimet. Én hálás vagyok anyámnak, hogy nem öletett meg!

2012. nov. 14. 16:25
 72/119 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz,kívánom,hogy a lehető legjobb döntést hozzátok meg!
2012. nov. 14. 16:42
 73/119 anonim ***** válasza:
73%

Való igaz, hogy semmit nem tudunk a lányról, illetve egy dolgot mégis: egy 4 hónapos kapcsolatba akar nagyon fiatalon gyereket szülni. Ez pedig már önmagában felelőtlenség. Más lenne a helyzet, ha mondjuk 30 éves lenne és ketyegne a biológiai órája, becsúszik védekezés mellett a baba - hát Istenem, akkor tényleg elgondolkodnék és esetleg megtartanám, ha fel tudom nevelni egyedül, szülői támogatás nélkül is. Jómagam ezt sem tartom jó megoldásnak, de valahol meg tudom érteni.

De könyörgöm, ez a lány 18 éves! Bőven van még ideje az anyaságra! Szülhetne boldog, stabil, megalapozott párkapcsolatba is, de nem, neki mindenáron kell a gyerek...

Ez önzőség, felelőtlenség, kicseszés magával, a gyerek apjával, és igen, a gyerekkel is.

A gyerekvállaláshoz pedig pont két dolog kell: felelősségtudat és hogy le tudjuk mondani a saját vágyainkról, a gyerek javára.

2012. nov. 14. 16:57
 74/119 anonim válasza:
64%
MIért Bántjátok ennyien?? Basszus megkövezhetitek de miért? azért mert gondolkodik? azért mert belegondol milyen lenne annak a gyereknek? meg mi lenne a saját életével is? Szerintetek jó lenne annak a gyereknek ,hogy az anya majd buliba jár és a nagyi vigyáz rá ,nem lesz apja ,az anyja állandóan más faszit visz haza? Miből lesz annak a gyereknek fizetve a tanulmánya? Gyereknek gyerek? Nem kell azért le szar emberezni valakit mert máshogy gondolkodik.Nem tudom én sem vagyok sokkal idősebb lehet ezért gondolkozok így... De én már férjnél vagyok és VÁRJUK az első babánkat ÖRÖMÖK KÖZT! és nem viccből emeltem ki ezeket a szavak mert egy babát így kell várni nem úgy h igaz apád nem akart igaz én se de hát becsúsztál majd valahogy felnevellek majd a mama papa pénzek minket .... igen ez fantasztikusan okos hozzá állás... Probálj a szüleiddel beszélni és ők is beszéljenek a lánnyal és a szüleivel.Sok szerencsét!
2012. nov. 14. 16:58
 75/119 anonim ***** válasza:
71%

Vannak, akik annak örülnek, hogy az anyjuk nem vetette el őket. Én annak örülök, hogy példaértékű szüleim vannak, hogy a mai napig egy család vagyunk és a családom igazi család, nem csak teherbe esett anyám, aki még maga is gyerek.

Nem tudom kinek jobb.

2012. nov. 14. 17:03
 76/119 anonim ***** válasza:
81%

Nekem anyukám az első babáját elvetette. Fiatalok voltak, túl friss volt még a kapcsolat, nem vállalták be.

Együtt maradtak mégis (mivelhogy közösen hozták meg a döntést, senki nem kényszerített senkire semmit). Évekkel később, miután már összeházasodtak, épült a közös otthon - akkor születtem én. Nem maradtak le semmiről, csak közben megalapozták a kapcsolatot. A szüleim a mai napig együtt vannak, azóta már nagyszülők...

2012. nov. 14. 17:08
 77/119 anonim ***** válasza:
71%
Kedves 50es! Fordítsuk csak meg egy kicsit a helyzetet! Ha a te lányod állítana így haza, hogy terhes vagyok és a drága apuci meg szarik rám! Te mit szólnál hozzá? Azt mondanád neki, hogy jól tette, tartsd el úgy a gyereket, ahogy akarod? Fogadjunk, hogy rögtön előszednéd a srácot, hogy vajon mit képzel magáról. Tegyük mondjuk hozzá, hogy átverte a srácot a te ártatlan kislányod! Na?
2012. nov. 14. 17:18
 78/119 anonim ***** válasza:
31%
Kedves 57es! Én szedtem sokáig fogamzásgátlót, normálisan, nem ment a hasam, nem hánytam, nem hagytam ki egyet sem, a párom mégis gumit húzott és még úgysem bennem ment el! Nem akart még gyereket és tett is ennek érdekében, hogy ne legyen!
2012. nov. 14. 17:24
 79/119 anonim ***** válasza:
63%
# 81: Azért ez már szerintem elég beteges...
2012. nov. 14. 17:30
 80/119 anonim ***** válasza:
69%
Azért nem kellene arra asszociálni, hogy csak azért, mert fiatal, nem tud felnevelni egy gyereket! Nem egy ismerősöm van, akinek sikerült és azért ha megnézzük régebben sem mindenki 35 évesen szült gyereket. Igen, ismerek olyat is, aki fiatalon szült, nem is egyet, hanem kettőt, mellet buli, házasság, válás, stb. Ilyen is van, de nem mindenki ilyen!
2012. nov. 14. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!