Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tehetek valami hogy ne tartsa...

Tehetek valami hogy ne tartsa meg a párom a babát? Hogyan mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, ő 19. Azt mondta szedte a gyógyszert, vagyis még mindig ezt állítja. Lehet, én nem akarom vádolni. Meg akarja tartani a babát. Ő már végzett, én még középiskolás vagyok, szüleim tartanak el. Nem tudom hogyan mondjam el nekik, félek attól hogy azt fogják mondani miért nem húztam gumit (és igazuk van). Tehetek valamit hogy ne tartsa meg a babát ha akarja vagy nincsenek jogaim? Mi van ilyenkor a gyerektartással meg ilyenek? Egyetemre akarok menni. 4 hónapot voltunk együtt, én mondtam hogy nem akarom a gyereket illetve hogy szakítottam, hátha megijed. De tényleg nem akarom a gyereket, és vele sem akarok már lenni. Nem volt ilyen komoly a kapcsolatunk. Mit tudok tenni? Semmit?

2012. nov. 14. 14:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/119 anonim ***** válasza:
90%
Semmit. Mindenesetre mondd el otthon. A lány szülei mit szólnak? HA megszüli, akkor a gyerektartást fizetned kell, ha akartad azt a gyereket ha nem. Mással nem kavart? ha szerencséd van nem a tiéd. Erre mondjuk kevés esély van.
2012. nov. 14. 14:09
 2/119 anonim ***** válasza:
59%

Semmit. Egyik védekezési módszer sem nyújt 100%-os védelmet. A baba becsúszott, a barátnőd pedig nem szeretné elvetetni, ami érthető végül is.

Neked annyi a dolgod hogy fizesd a gyerektartást 18 évig. Illetve ha a gyereked tovább tanul, akkor addig amíg be nem fejezi a tanulmányait.

2012. nov. 14. 14:10
 3/119 A kérdező kommentje:
Az ő szülei jól fogadták. Náluk egyébként is mindenki hamar szült, ő mondta is hogy ő nem akar, akkor most nem tudom miért tartja meg mégis.
2012. nov. 14. 14:12
 4/119 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy mással is lett volna, de talán egy DNS vizsgálatot majd elvégzünk. De azt is nekem kell fizetni gondolom. Bár szerintem tényleg az enyém
2012. nov. 14. 14:13
 5/119 anonim ***** válasza:
72%

Sajnállak, hiába nem akartad, ha a tied a gyerek, és megszüli, akkor fizetni kell. :(

Ez egy olyan hiba, ami sajnos nem oldódik meg sehogy. :( Kényszeríteni abortuszra nem lehet, de próbálj meg érvelni. Hátha...

Vagy kérj majd vizsgálatot, hátha nem a tied a gyerek.

2012. nov. 14. 14:14
 6/119 anonim ***** válasza:
30%

Azért, édes fiacskám, mert más dolog tervezni egy gyereket, és más dolog elvetetni, ha már megfogant.

Lehet, hogy 4 év múlva akart szülni, de attól még ha már becsúszott, akkor nem kapartatja ki magát. Már csak azért sem, mert akkor később jó eséllyel lehet, hogy nem tud teherbe esni.

2012. nov. 14. 14:15
 7/119 anonim ***** válasza:
72%

És miből akarja ő eltartani a gyereket? az ilyen felelőtlen lányokat nem értem. Oké, az ő döntése, bevállalja, csak épp a te életedet is tönkreteszi, meg a gyerekét is, hisz túl fiatalok vagytok a felneveléséhez.

Ha még megtartja, vele maradsz? Vagy hogy tervezed?

2012. nov. 14. 14:15
 8/119 anonim ***** válasza:
76%

Mond el nyugodtan a szüleidnek. Hisz szedte a tablettát állítólag. Egyik fogamzás gátló módszer sem 100%-os és ép eszű ember nem gondol arra, h a barátnője átveri.

Beszélj a csajjal, h a gyereket ketten csináltátok, igaz h az ő teste, de a te életedre is befolyással van. Ne legyen önző. Ne szüljön gyereket, ha világosan értésére van adva, h annak nem lesz apja.

De sajnos, ha se te, sem pedig a szüleitek nem tudnak hatni rá. Akkor nincs mit tenni. Jogilag nem lehet kényszeríteni az abortuszra.

2012. nov. 14. 14:16
 9/119 anonim ***** válasza:
35%
Nem tehetsz.Ha már becsúszott,legalább vállalja a felelősséget,ami dícséretes.Te meg megcsináltad,tehát a tied,a gyerektartást nem úszod meg.
2012. nov. 14. 14:17
 10/119 A kérdező kommentje:
Én már két napja győzködöm hogy fiatalok vagyunk, nincs semmink. Nekem még munkám sem. De mivel a családjában is meg tudták oldani mindig ezzel nem nagyon lehet meghatni. Nem tudom mi legyen. Most azt mondja nem kellek, de majd később gondolom jól jönne a pénz. Meg hát nem akarom úgy kezdeni az életem, hogy már kibújok a felelősség alól, de a gyereket sem szeretném. Mindenkinek jobb lenne az abortusz.
2012. nov. 14. 14:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!