Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Haragudnál a párodra, ha...

Haragudnál a párodra, ha eltitkolná előled azt a kis plusz pénzt amire épp szükségetek van?

Figyelt kérdés

1 fizetésből élünk, persze eléggé nehezen osszuk be a pénzt. Még nem kapott fizetést, de kapott egy kis plusz pénzt. Szerdán ebből adott 10 ezret, el is mentünk vásárolni. (Üres volt a hűtő, csak a legszükségesebbeket vettük meg.)

Nekem közben tönkrement az egyetlen kabátom (jelenleg anyukámét hordom) és a 2 sportcipőm (kínai, 3000 ft-os) közül az egyiknek teljesen szétjött az eleje.

Párom erősködött, hogy nézzünk körül, ha lesz pénzünk veszünk. Mondtam, hogy nem kell (amúgy is maradt 5 ezer ft-unk a 10ből), mindjárt jön a jó idő, addig elvagyok a kölcsönkabáttal. A sportcipőt meg talán meg lehet ragasztani. Elment tegnap orvoshoz, írtak fel neki gyógyszert meg krémet, kiváltottuk. Vettünk hajfestéket nekem aztán el is fogyott a pénz.

Hazafelé beszélgettük, hogy majd ha megjön a fizetése, kéne még 1-2 dolog. (szalámi, macskakaja, macskaalom, wc papír, alufólia, papirzsepi, tej - tehát csak a legszükségesebbek).

Hazaértünk, akkor kiderült, hogy volt még nála 11 ezer ft, ezért erősködött, hogy nézzünk kabátot meg cipőt.

Elrángatott a boltba, minden sz.rt összevásároltunk.(arra számítottunk, hogy este megkapja a fizetését, de nem kapta).

Az én hibám is, hogy nem voltam határozottabb, amikor szóltam neki, hogy nem kell minden hülyeséget megvenni.

2 nap alatt 20 ezer ft-t költöttünk el, jelenleg ezer ft-unk maradt. Este vendégségbe megyünk (bár én szívesen lemondanám), oda illene vinnünk egy pezsgőt, és a párom "elvárja" , hogy süssek valamit, ha már ajándékot nem tudunk venni. (születésnapozni megyünk)

A főbérlő, vagyis a tulaj meg tegnap már rágta a fülünket, hogy mikor fizetünk, meg a kauciót jó lenne minél hamarabb, mert nekik ezt meg azt kell fizetni.

Kicsit mérges vagyok a páromra, de magamra is a kialakult helyzet miatt.

Ha egyszerre adja oda a pénzt, csak egyszer megyünk el "nagybevásárolni", és talán nem veszünk meg minden hülyeséget ami nem létszükséglet.

Az a baj, hogy már hiába verem a fejem a falba, túl késő. És az érdekel a legkevésbé, hogy egy hónapig éhezünk. (inkább én, azt nem hagynám, hogy a párom 10-12 óra meló után éhesen feküdjön le aludni)

Csak lelkileg megvisel, hogy tartozunk a tulajnak. :(

2012. márc. 2. 09:45
 61/110 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Szerintem az egyik legfontosabb ilyenkor hogy egy pénzügyi tervet dolgozzatok ki. Édesanyám mindig arra tanított hogy hó eleje, számlák. Ergó addig nem költünk semmi "vicik-vacakra" amíg az összes számlát ki nem fizettük.

Ezután jöhet a kaja... megtervezem hétvégén hogy mit fogunk egész héten enni. Általába nem nagy "zabálásokat" csinálok, szóval leves nincs, csak második. Aki szomjas iszik nálunk egy pohár vizet :D Persze néha kell ez is, de fölöslegesnek tartom a vasárnapi ebéd kivételével.

Rengeteg ilyen oldal van ahol olcsó recepteket lehet olvasni. Általába két napra főzünk, így több-kevesebb sikerrel kb 300, max 400 ft-ra kijön egy ebédünk egy nap. Nem lazacot kaviárral eszünk, de törekszem a változatosságra, gyümölcs, zöldség mindig van, tej, 1-2 felvágott stb. Amit tudok tanácsolni hogy ne hipermarketbe menjetek, hanem piacra, ha van rá lehetőségetek. Mi őstermelőktől vesszük a felvágottakat (füstölt karaj, tarja, kolbász, hurka, szalonna, fátyolka stb.), a zöldséget-gyümölcsöt őszintén. Havi 1 bevásárlás van kozmetikai boltba (wc papír, tusfürdő, sampon, fogkrém, stb).

Hétvégente, azaz havi 4 alkalommal megyünk bevásárolni.

Ezeket csak azért írtam le, hogy lásd, spórolni mindenhol lehet ha okosan csinálja az ember.

Sajnos mi a párom nagymamájának a házában élünk, vagyis nem ez a sajnos, de az igen hogy irtó sz@r állapotba van, szó szerint ahogy mondom minden rossz. A vezetékek (bármikor kigyulladhat), szigetelés 0, a fűtés borzalmas, a csapok elromlottak, a mélyhűtőnk 2 hete, a hűtőnk 1 hete teljesen megadta magát, áramot fogyasztani nem lehet úgy ahogy akarunk.... és a számlákat számlák követik. Az elmű, a kémény-csatorna, a víz, az autóra az adó, a tüzifa, mind-mind pénz és mi is ottjártunk január és február végén is hogy 1-2000 ft-unk maradt.

Annak üzenném aki még nem volt ilyen helyzetben, az szerintem elég erősen állítsa magát alaphelyzetbe! Amíg nem tudja milyen rettegni MInDEN IGYEKEZETE ellenére a hónap végén hogy vajon holnap mit fogok / fogunk enni, addig ne adjon tanácsot.

A párodnak a helyében pedig őszintén elgondolkodnék hogy valóban kell-e ilyenkor kakaó, meg energiaital, meg ilyenek? Én ott helybe kicsaptam volna a hisztit, ha az én párom ilyen helyzetbe ezeket rakja be. Mert inkább akkor veszek vmi tokánynak valót, meg tejfölt és csinálok tárkonyos húst köret mellé, minthogy ilyeneket igyak. Meg inkább akkor veszek parizert vagy bármi mást!!! De nem energiaital!!!

Ja és igen, maradt ránk két cica a nagymama után. Az egyik félig itt lakik (utcáról jár be), a másik meg csak utcáról jár be. Évek óta idejártak, és azzal hogy mi idejöttünk, nem tilthatjuk el őket, mikor számít ránk az a két szerencsétlen macska. Ha van lehetőséged akkor vegyél macskakaját kimérten (itt a pestszentlőrinci piacon az állatboltban lehet venni), 300 ft / kg-tól (vmi spanyol volt) 700 ft / kg -ig (kitekat, whiskas...).

De a legfontosabb hogy tisztázzátok mire van szükség. Ha már minden megvan, utána jöhetnek az "extrák".

Üdv.

2012. márc. 2. 11:34
 62/110 anonim ***** válasza:
74%
Ilyen emberrel se találkozom mindennap mi te kedves kérdező!!!Csak olvasd már vissza,hogy miket irkálsz.Nem hagyom,hogy csupasz zsömlét vigyen-2 hozzászólás után-Ő meg veszi a joghurtot meg ilyeneket.Hát mindenkinek nehéz az élet.Engem nem izgat,hogy hajfestéket vettél,de ha csak ő dolgozik jelenleg,nehogy te szabd már meg,hogy mit vehet!?Gondolom ő is tudja,hogy jelenleg mennyi pénzetek van.Közösen kell megbeszélni,hogy most mire vagy kéne kiadni a pénzt!!!
2012. márc. 2. 11:37
 63/110 anonim ***** válasza:
74%

Jesszus, mi van itt...

Kérdező, most én kérdezek: Korotok? Végzettséged? Milyen munkát keresel? Mekkora településen laksz és hol?

Mert elhinthetnéd pár ismerősnél, hogy munkát keresel vagy szívesen elintéznéd idősek dolgait, vigyáznál gyerekre, ha úgy adódik.

És éppenséggel vehetnél az eredeti hajszínedhez passzoló festéket is, és ha kikopna, akkor sem nézne ki olyan rosszul hogy ne lehessen vele állásinterjúra menni. A macskás dolgot azért nem értem, mert nem kidobni/megfőzni kellene, hanem odaajándékozni egy kedves néninek, és ha nagyon fáj érte a szíved, időnként meglátogatni. Bumm: havonta +5000 Ft. Aztán: legyél határozottabb. Mondd meg neki, hogy ez így marha kellemetlen, hogy neked nincs fizud és nehezen éltek meg, nincs szükség arra, hogy elősütött baromságokat vegyetek. Ezek szerint otthon is vagy, tudsz neki főzni. A net tele van spórolási tippekkel, nem ártana rákukkolni. (mindennel lehet spórolni: kajával, ruhával, számlákon, stb.)

Ha a szüleidhez nem akar költözni, legalább néha meglátogathatnátok őket: te segítesz anyunak főzni, és kész is egy laktató vasárnapi ebéd mindannyiótoknak.

2012. márc. 2. 11:38
 64/110 anonim ***** válasza:
84%
Még annyi, hogy turkálókban is lehet ruhát választani. Vannak akiknek derogál használt ruhát hordani, de pl a hádának itt a köki terminálban is nagyon jó üzlete van. Én cipő kivételével szinte csak ott vásárlok, hiszen lehet kapni VADI ÚJ, gombos, címkés stb ruhát. Mellesleg hozzátenném hogy sokkal jobb minőségű, mint akármelyik plázás bolt (pl tally w.).
2012. márc. 2. 11:38
 65/110 anonim ***** válasza:
47%
Bocs, még egyről tudok, aki félre tudott tenni, ő Édesanyám, jogász, de főállás mellett van másodállása, és sajnos sokat kell "maszekolnia" is...
2012. márc. 2. 11:39
 66/110 anonim ***** válasza:
86%

Egyébként őszintén én is úgy gondolom, hogy a hajfesték meg a macska - a ti helyzetetekben - lehet, hogy luxus.

Félreértés ne essék, NEM ÁLTALÁNOSSÁGBAN! A legtöbb ember fizet ilyesmikre, és nem hiszem, hogy ezt csak milliomosoknak lehetne.

De! Mivel te magad panaszkodsz az anyagi helyzetetekre, ezért kénytelen vagyok feltételezni, hogy nálatok nem mennek most épp túl jól a dolgok. Valamiről le kell tehát mondani.

Kérdés, hogy miről? Az evésről nyilván nem lehet, de persze azt is lehet olcsóbban megoldani, mint amiket itt felsorolsz.

A macskát persze ne az utcára dobd, ilyen eszembe sem jutna. Ugyanakkor havi 5.000,- az rengeteg!!! Ezt nem is értem, de komolyan. Nekünk is van macskánk, kb. havi 2.000,- az étele, és ennyi. Mondjuk kerti macska, az tény, alom legalább nem nagyon kell neki. (De kevés azért kell, hiszen a téli éjszakákat a garázsban tölti, hogy ne fázzon meg.) A lényeg, hogy a macskatápot is lehet kimérten venni egyes helyeken, az sokkal olcsóbb. Meg hát nem muszáj abból sem a legmenőbb márkát, vagy a legmenőbb állateledel-boltban venni!

A hajfestés: azt írod, hogy barnáról fested szőkére. (Csodálom, hogy csak úgy simán megfogja a festék, de ez más kérdés.) Tehát nem az a bajod, hogy őszül, vagy bármi miatt csúnya lenne, te simán egy másik színt szeretnél. Na ezért nem áll meg az, hogy az állásinterjúhoz ápoltnak kell lenni! Mivel egy barna haj miért ne lenne ugyanolyan ápolt, mint egy szőke!? Ötletem: vegyél olyan festéket, ami legalább erősen megközelítőleg az eredeti hajszíned. Azzal fesd be. Utána pedig hagyd lenőni, az nem lesz észrevehető. És kész, nincs több hajfestékköltség. Aztán, ha majd jobban álltok, akár pinkre meg zöldre is festheted, de ne akkor, mikor a bérbeadónak tartoztok.

Másik tipp: hónap elején a fizetésből félretenni az egész havi tervezett kiadásokat, és a maradékkal (okosan!) gazdálkodni.

Nem kell megfogadni persze, ezek csak ötletek. Én így csinálnám. (És szoktam is.)

2012. márc. 2. 11:40
 67/110 anonim ***** válasza:
65%
Ja a Háda az jó, minap vettem egyikben egy új, fekete térdig érő bőrcsizmát, pár ezer forintért.
2012. márc. 2. 11:41
 68/110 anonim ***** válasza:
79%
Drukkolok, hogy minnél előbb rendbe jöjjön a helyzetetek. Szülők nem tudnak besegíteni, amíg nem találsz munkát?
2012. márc. 2. 11:42
 69/110 anonim ***** válasza:
86%
En a helyedben csak akkor koltottem volna el a maradék pént, ha már megkapta volna a fizetést. Hamarabb nem.
2012. márc. 2. 11:49
 70/110 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális hozzászólásokat.

Inkább lemondok bármiről, de a macskáról nem.

A legelső hajfestést a fodrász csinálta, utána már családon belül tesóm vagy anyukám.

Tehát ha hajszínt váltanék, fodrászhoz kéne mennem mert a családom nem vállalja el. Fodrászra meg nincs pénz.

Tehát így még mindig olcsóbb. (Hiszen ez még mindig csak 200 ft havonta).

2012. márc. 2. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!