Haragudnál a párodra, ha eltitkolná előled azt a kis plusz pénzt amire épp szükségetek van?
1 fizetésből élünk, persze eléggé nehezen osszuk be a pénzt. Még nem kapott fizetést, de kapott egy kis plusz pénzt. Szerdán ebből adott 10 ezret, el is mentünk vásárolni. (Üres volt a hűtő, csak a legszükségesebbeket vettük meg.)
Nekem közben tönkrement az egyetlen kabátom (jelenleg anyukámét hordom) és a 2 sportcipőm (kínai, 3000 ft-os) közül az egyiknek teljesen szétjött az eleje.
Párom erősködött, hogy nézzünk körül, ha lesz pénzünk veszünk. Mondtam, hogy nem kell (amúgy is maradt 5 ezer ft-unk a 10ből), mindjárt jön a jó idő, addig elvagyok a kölcsönkabáttal. A sportcipőt meg talán meg lehet ragasztani. Elment tegnap orvoshoz, írtak fel neki gyógyszert meg krémet, kiváltottuk. Vettünk hajfestéket nekem aztán el is fogyott a pénz.
Hazafelé beszélgettük, hogy majd ha megjön a fizetése, kéne még 1-2 dolog. (szalámi, macskakaja, macskaalom, wc papír, alufólia, papirzsepi, tej - tehát csak a legszükségesebbek).
Hazaértünk, akkor kiderült, hogy volt még nála 11 ezer ft, ezért erősködött, hogy nézzünk kabátot meg cipőt.
Elrángatott a boltba, minden sz.rt összevásároltunk.(arra számítottunk, hogy este megkapja a fizetését, de nem kapta).
Az én hibám is, hogy nem voltam határozottabb, amikor szóltam neki, hogy nem kell minden hülyeséget megvenni.
2 nap alatt 20 ezer ft-t költöttünk el, jelenleg ezer ft-unk maradt. Este vendégségbe megyünk (bár én szívesen lemondanám), oda illene vinnünk egy pezsgőt, és a párom "elvárja" , hogy süssek valamit, ha már ajándékot nem tudunk venni. (születésnapozni megyünk)
A főbérlő, vagyis a tulaj meg tegnap már rágta a fülünket, hogy mikor fizetünk, meg a kauciót jó lenne minél hamarabb, mert nekik ezt meg azt kell fizetni.
Kicsit mérges vagyok a páromra, de magamra is a kialakult helyzet miatt.
Ha egyszerre adja oda a pénzt, csak egyszer megyünk el "nagybevásárolni", és talán nem veszünk meg minden hülyeséget ami nem létszükséglet.
Az a baj, hogy már hiába verem a fejem a falba, túl késő. És az érdekel a legkevésbé, hogy egy hónapig éhezünk. (inkább én, azt nem hagynám, hogy a párom 10-12 óra meló után éhesen feküdjön le aludni)
Csak lelkileg megvisel, hogy tartozunk a tulajnak. :(
Mi éppen azért jöttünk kisebb lakásba, hogy csökkentsük a költségeket.
Persze nyilván lehetne mégjobban, ha pl. felmondjuk az albérletet és a szüleimhez költözünk, elajándékozom a macskát. A macskától nem tudnék megválni, a párom meg a szüleimmel nem akarna együtt élni.
Spórolunk ahogy tudunk. (Na jó, az árammal nem mindig megy, ez a k.rva gép sokat fogyaszt, de ez csak ideiglenes. Ha lesz munkám, jobb lesz minden.
De mindenhol csak ígérgetnek. :(
A hajfesték miatt megvédeném, nem fodrászhoz ment és műkörmöshöz. De ha állást keres, akkor nem mehet interjúra lepukkantan, lenőtt, zilált fejjel. Az az 1000-1500 Ft nem oszt vagy szoroz a helyzetén.
A kérdezőnek: annyira nem haragudnék, mert nem hülyeségekre költötte, mint a volt férjem. az a költözés közepén amikor GYED-en voltam + terhesen, ő közalkalmazottként és úgy álltunk, hogy azért számolni kelett mire költünk, akkor vett 120 ezerért egy biciklivázat, hogy majd apránként felépíti. Jó , nem haltunk éhen, de észnél kellett lenni...
Ja, évekkel ezelőtt amikor nem volt gyerek, de akkor még nagyon rosszul álltunk, én voltam az egyetlen kereső, tele voltunk adóssággal és sakkoztam, hogy melyik számlát fizessem be, akkor vett nekem egy kosztümöt 12 ezerért. Majd szétrobbantam.
ez semmi.másoknál ez mindennapos dolog.
a macskát szerintem dobd ki.
pappírzsepi meg nem kell wc pappírba is lehet orrot fújni
10.!
A macskaalom és a macskakaja havonta kb 5000-5500 ft.
A hajfestést a tesóm csinálja, tehát csak a festéket kell megvenni. 1 doboz 2 festésre elég, azaz 3 havonta veszünk festéket. (mindig lesem mikor akciós, általában 6-700 ft)
A kólát nem én vettem, én inkább szörpöt akartam 200 ft-ért, amiből 10-12 liter innivaló jön ki. A szotyit, chipseket, joghurtokat, bolti kakaót meg az egyéb ilyen dolgokat sem tartom annyira fontosnak.
A párom mégis megvette őket, mert ő enne ezt meg azt.
Életemben nem voltam műkörmösnél, fodrásznál akkor voltam utoljára, mikor a gimiből ballagtam. Ami nem mostanában volt.
Utoljára ősszel vettem magamnak ruhát, pontosabban cipőt, azt is 2500 ft-ért. Nem mehetek lyukas cipőben és 3 számmal nagyobb kabátban állásinterjúra. Nem sminkelem magam, nem járok szoliba. Semmi olyan dologra nem költök, ami a körülöttem élő nőknél már alap dolog.
10.
A macskát dobja ki? Te normális vagy? Azért az emberek többségénél családtag a háziállat, csak a lelketlen primitívek vágják ki szegényeket. Kérdező, most nehéz, de pár nap és jobb lesz, nemsokára lesz állásod.Fel a fejjel. A hajfesték se gáz, ha munkát keresel nem mehetsz lenőtt hajjal.
Kérdező, nyugodj meg, kapsz még pár mocskolódó választ, uhgye hát itt a többség bölcs, megfontolt ember, soha nem kerülhet rossz helyzetbe.
Azért írtam ezt, mert én is biztosnak hittem az állásomat,
mi is vállaltunk egy cicát, stb.
Aztán én elvesztettem a mukahelyemet, jött pár csaáldi tragédia szép sorjában, most kb. mi is így vegetálunk, fél éve.
Macskát ezért nem fogjuk kidobni, odaadni senkinek, az én hajam durván őszül-30 évesen-, úgyhogy nekem is kell hajfesték néha, mivel nem mehetek lenőtt ősz hajjal állásinterjúra.
Mi mondjuk főzést meg tudjuk olcsón oldani, tényleg azon lehet a legtöbbet takarékoskodni, kevésből is lehet finomat, egészségeset csinálni.
Üdítők-esetleg egy üveg szörpöt vennétek, az sokáig elég.
Hm?
Én most a nehezebb időkben amúgy lemondogatom sorjában a meghívásokat, az ismerősök megértik ezt.
Turkálóban is lehet jó ruhákat találni-akár teljesen újakat is.
Tényleg nehéz, kitartás! Süss valami jó sütit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!