Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám örökbe adni a 8...

Hogyan tudnám örökbe adni a 8 éves gyerekemet?

Figyelt kérdés
2011. aug. 27. 11:28
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/177 anonim ***** válasza:
72%

Olvasd el ezt a könyvet, nagyon jó, szerintem segítene! A címe: Kivezető út a depresszióból. Hasznos dolgokat lehet belőle megtudni gyereknevelésről is, a gyerek karakterének fejlődéséről, veleszületett tulajdonságok, a külső hatások, és a nevelés hatására. Vannak már témák is. Érdekes és hasznos könyv, nekem segített.

[link]

2011. aug. 27. 14:00
 102/177 A kérdező kommentje:
Nem tudom honnan vetted, hogy nem ismerem a Bibliát. Neked a nem vallásosság ezt jelenti? Ismerem, többször is olvastam, idegen nyelven is. A Biblia szerint a testi fenyítés megengedett, ahogyan az is, hogy aki nem követ engem a vallásban, azt elhagyjam, még ha a családom tagja is.
2011. aug. 27. 14:02
 103/177 anonim ***** válasza:
86%

Az hiszem, most már teljesen értelek. (Én vagyok az a kommentelők közül, akinek hasonló a gyereke, a 8 éves fiú, aki tegnap ki akart ugrani az ablakon).

Szóval a helyedben elsősorban pihennék egyet. Legalább egy hétre küldd el valahova a gyereket, mondjuk nagyszülőkhöz. Mostantól ne a gyerek viselkedésére koncentrálj, hanem magadra: ha a pszichológus nem segít, keress valami alternatív módszert.

Ha rendben leszel,másképp alakulnak majd a dolgok, és fokozatosan visszaveheted az irányítást a gyereked fölött. (Nem kioktatni akarlak, én is ilyesmiket próbálok most csinálni).

A gyerekkel beszélj meg reggel egy napirendet, és mondd meg neki pontosan, milyen bünti várja, ha megszegi a szabályokat.

Szerintem egy meglepetés pofon jól jöhet, de rendszer nem válhat belőle, mert akkor sehova nem vezet. Én sokat tanulok a "világ legszigorúbb szülői" sorozatból, a spektrumon megy 11-től hétköznap, igaz, hogy kamaszokról van benne szó, de gondolom, néha te is úgy érzed, hogy a gyereked úgy reagál, mint egy kamasz. (Mert én igen)

Megértelek, és nem ítéllek el a kérdésed miatt, tegnap az én fejemben is megfordult ugyanez. De hidd el, utálnád magad, ha megtennéd. Azt éreznéd, kudarcot vallottál - újra. A legfőbb probléma nem a gyereked viselkedése, nem ia az hogy rossz anya vagy (már hogy lennél az, ha szereted őt?), hanem hogy úgy tűnik, fel kell erősítened a személyiséged. Sok sikert!

2011. aug. 27. 14:02
 104/177 anonim ***** válasza:
41%
De jó, a könyv, amit belinkeltem, az keresztény!
2011. aug. 27. 14:06
 105/177 anonim ***** válasza:
16%
Na még annyit, hogy a katolikus vallás lényege a SZERETET. Ez az egy szó. Ha megkérdezed, ki az az Isten, akkor azt mondom, hogy maga a szeretet, aki egyébként személy, de szeretet az egész lényege. Erre az isteni szeretetre kellene rávezetned a gyerekedet. Úgy szeret minden embert, ahogy senki más.
2011. aug. 27. 14:07
 106/177 A kérdező kommentje:
Nem akarok vitázni, nem fogom vallásosan nevelni a gyerekemet, mert én sem vagyok az. Ott van előtte a lehetőség, nincs megtiltva, de nem volna valami hiteles, ha most elkezdeném templomba hordani meg imádkozni vele, ha magamban nem érzem erre a késztetést. Pont.
2011. aug. 27. 14:09
 107/177 anonim ***** válasza:
95%
Miért kell a vallást belekeverni, nem fog a vallástól megjavulni, mert egy gyermektelen pap prédikál neki. Az meg más tészta, hogy egy olyan írásban hiszel szentül, aminek a nagy része meg sincs, és egyre több tézis dől meg. Higgy Istenben, de ne az egyházban, akik több bűnt követtek el, mint a terroristák.
2011. aug. 27. 14:10
 108/177 anonim ***** válasza:
73%

"Próbálok következetes lenni, de a századik kérem és nem csinálja meg után megcsinálom én, mert rumli nem maradhat, ő meg bizony meg se moccan.

Megverni eddig se vertem, nem is fogom, attól nem lenne jobb, csak félne tőlem."

-hát ez miatt tartotok itt...olyan nincs h nem csinálja meg,ezt a fiam már tudta 2 évesen...lehet te ebben az időszakban engedékeny voltál,és csak könyörögtél neki,ő meg kinevetett kb.

ha kapna egy pofont nem félne tőled,inkább tisztelne kicsit,nem ugy mint most???mennyi idős vagy?csak mert sztem te nagyon fiatalon szülhettél,és gőzöd se volt kezdetekben a gyereknevelésröl,most meg már nem tudsz mit kezdeni a neveletlen gyerekkel.

sose mondták neked h nem jol csinálsz vmit?hogy legyél vele szigorubb?stb??akkor az nem véletlen lehetett..

2011. aug. 27. 14:19
 109/177 anonim ***** válasza:
84%
Ja! a gyerek megüt téged és te hagyod???te nem akarod megütni nehogy féljen tőled?inkább te félsz tőle????hová fog ez még fajulni???
2011. aug. 27. 14:20
 110/177 anonim ***** válasza:
84%

Nekem 2 lányom van, de soha nem tűrném, hogy így viselkedjenek. A saját szobájukat nekik kell rendben tartani. Ha szétpakolnak az az ő dolguk, megmondtam nekik, hogy engem nem érdekel. Vannak napok amikor szinte közlekedni sem lehet a sok földre dobált játéktól, de előbb-utóbb megunják és rendet raknak. Ciki nekik, ha ezt látják a barátnők :-)

Ha valami olyat csinálnak, ami miatt büntetést érdemelnek, megvonunk tőlük valamit, ami korábban természetes volt. Pl. nem csukhatják be 1 hétig a hálószoba ajtót. :-) Ez elég viccesen hangzik, de véleményem szerint a saját szoba kiváltság, amit ki kell érdemelni. Ha eddig természetes volt, nagyon rosszul tud nekik esni, ha egy ideig nincs saját kuckójuk. Vagy nem készítek nekik vacsorát, maguknak kell megcsinálni mindent ezzel kapcsolatban. Hát ennek sem szoktak örülni, hiszen baromi unalmas 1 hétig párizsis kenyeret enni. Mást ugyanis nem tudnak még csinálni.

2011. aug. 27. 14:50
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!