Csak én vagyok olyan szigorú anya, hogy nem engedem a bútorokon ugrálni a gyerekemet? (2 éves múlt)
Én soha nem engedtem itthon ugrálni, sem az ágyon, sem a kanapén, sem felmászni az asztalra, semmi ilyesmit. Egész pici korától kezdve tiltottam neki, nem is volt ezzel soha gondunk.
De akárhányszor elmegyünk vendégségbe, mindig mindenhol mindenki ugrál. Szerintem rajtam kívül mindenki megengedi az ugrálást.
Pl ma egy vendégségben 2 kislány (2,5-3 évesek) ugráltak az emeletes ágy tetején. Én nem engedtem fel a lányomat, nemhogy még ugrálni is.
Csak engem idegesít ez? Szerintem a kanapé, ágy nem erre való. Nem az ugrálással van bajom, mert a szőnyegen, a földön engedem, és persze az utcán is.
Más is gondolkodik így, mint én?
Ti engeditek otthon?
Egy bútor tényleg nem arra való. Nagyon nem. Szerintem nagyon is helyesen teszed, hogy ( legalább te ) így neveled.
Pláne nem emeletes ágy tetején. -.-
Én sem engedem hogy az ágyon, kanapén ugráljon, asztalra sem engedem mászni. A konyhapultra felülhet, ha ott van velem amíg főzök.
Viszont a nagyszülőknél mindent lehet, hiába mondom el ott is, hogy nincs ugrálás, mert a nagypapa válasza a nem szabadra "a papáéknál lehet" ...:(
Erről eszembe jut egy szatíra.
-Anya elmehetek a discoba?
-Nem! Már discoba ménnél és elfelejted édesanyád 26. születésnapját?
"Mások a nevelési elvek" jó vicc...
szia
én se engedem meg a gyerekeimnek a bútorokra való mászást, ugrálást.
Pedig az 1 éves pici lánykám most tanult mrg felmászni az ágyra, és mindenhova nagyon aranyosan felkucorodik - ennek ellenére mindig elmondom neki, hogy ezt nem szabad, és leveszem onnan, elterelem a figyelmét.
A fiam 3,5 éves, ő már ismeri a szabályokat.
És a háló nálunk is tiltott zóna, nyitva az ajtó bemehetnének, de nem teszik, mert a saját szobájukban, vagy a nappaliban játszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!