Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak én vagyok olyan szigorú...

Csak én vagyok olyan szigorú anya, hogy nem engedem a bútorokon ugrálni a gyerekemet? (2 éves múlt)

Figyelt kérdés

Én soha nem engedtem itthon ugrálni, sem az ágyon, sem a kanapén, sem felmászni az asztalra, semmi ilyesmit. Egész pici korától kezdve tiltottam neki, nem is volt ezzel soha gondunk.

De akárhányszor elmegyünk vendégségbe, mindig mindenhol mindenki ugrál. Szerintem rajtam kívül mindenki megengedi az ugrálást.

Pl ma egy vendégségben 2 kislány (2,5-3 évesek) ugráltak az emeletes ágy tetején. Én nem engedtem fel a lányomat, nemhogy még ugrálni is.

Csak engem idegesít ez? Szerintem a kanapé, ágy nem erre való. Nem az ugrálással van bajom, mert a szőnyegen, a földön engedem, és persze az utcán is.

Más is gondolkodik így, mint én?

Ti engeditek otthon?

2011. máj. 3. 22:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
68%

én engedem, minden nap ugrál a kanapén, és nagyon élvezi

az a helyzet, hogy a föld meg a szőnyeg nem rugózik, ezért az kevésbé izgis :)

de én minden olyat engedek, ami nem veszélyes magára vagy másra, illetve törni zúzni sem engedek

a konyhapultra is feltesszük, (persze állunk mellette és fogjuk) megszagolja a fűszereket, bedobálja a elmosogatott evőeszközt a fiókba, megnézegeti a bögréket, stb.

szerintem kezeld egy kicsit lazábban ezeket a dolgokat

a kanapé tényleg nem ugrálásra való, nekünk felnőtteknek! de ők még gyerekek, akiknek ez nagy buli, a kanapénak meg semmi baja nem lesz :)

2011. máj. 3. 23:07
 12/25 anonim ***** válasza:
79%
Egyébként az ágyrugó tönkremenésének leggyakoribb oka a szexuális élet. (brit tudósok)
2011. máj. 3. 23:12
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

hú most látom ám, hogy eddig mindenki azt írta hogy nem engedi :(

hát lehet hogy én nem nevelem jól?

barátnőm is csodálkozott a minap, amikor nálunk volt, és meglátta hogy mi van a konyhában :)

Amíg főzök nincs el magában, ezért akkor kap "merni valót" van egy csomó konyhai doboza, abba teszek cukrot, lisztet, lencsét, meg kap kanalakat, és ezeket meregeti meg öntözi egyikből a másikba, persze a konyha egy disznóól lesz, de ő legalább élvezi , én meg 2 perc alatt felseprek utána

szerintetek ez is gáz?

2011. máj. 3. 23:13
 14/25 anonim ***** válasza:
72%
asztalra, szekrényre nem mászhat, de a kanapén, ágyon nyugodtan ugrálhat. az óriási élmény neki, miért kellene megfosztanom tőle? az utca, a föld nem rugózik, messze nem ugyanaz.
2011. máj. 3. 23:23
 15/25 anonim ***** válasza:
71%
Nem azt mondom,h ne izegjen-mozogjon a gyerek,de ne a bútoron. Mert ha nem vagy ott, és olyankor is ugrál, tuti baja esik a gyereknek. Ha ennyi energiája van én szépen kiküldöm az udvarra, ott a csúzda, homokozó, hinták, vezesse le ott az energiáját! Lehet szigorúnak tűnik, de nem mindenkinek telik új bútorra, és ráadásul porolnak,amikor pici baba van a lakásban.
2011. máj. 4. 07:33
 16/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egyik válaszolónak üzenem, hogy amit ti a konyhában műveltek, hogy tiszta liszt és cukor lesz minden, az nálunk is előfordul! De ez nem veszélyes, mint az ugrálás!

Nekem az a bajom a kanapés-ágyas ugrálásokról, hogy annyira bele tudnak lendülni, hogy aztán csak leszédülnek és máris megvan a baj, pl arcra esnek vagy hasonló.

Azért jó, hogy sokan így gondolkodtok mint én, ezek szerint nem velem van a baj, hogy nem engedem az ugrát.

Érdekes, nekem az összes barátnőm engedi a gyerekének.

Az a baj, hogy itt nálunk is, és én szoktam rájuk szólni, hogy itt légyszi ne. Ráadásul nálunk van egy hatalmas akvárium is a kanapé mellett, ha leszédülne a gyerek ugrabugra közben, telibekapná az egy méteres akváriumot :S

Még egyszer köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak nekem!

2011. máj. 4. 07:57
 17/25 anonim ***** válasza:
74%

Én a mi ágyunkon engedem, pont azért mert rugózik és ez teljesen más élmény. Más gyereknek nem engedném természetesen.

A fiam egy örökmozgó ha egésznap kint rohangál motorozik biciklizik, akkor IS képes a kanapéra fotelra le föl mászni (azon nem ugrál).

De baleset bizomny volt már hogy történt mert mondjuk leesett róla. Mindent nem tudok megakadályozni, a kerti székről is esett már le mert fel akart rá térdelni.

Ha mások vannak nálunk akkor semmiféle ilyen vadulást nem engedek mert egymást meg aztán még jobban belehajszolják az ugrabugrába na és ÚGY felspannolva tényleg sokkal hamarabb megvan a baj.

Plusz nem tudom másnál hogy van de mondjuk 2-3 ugrálástól felpörgött 3-4-5 évest nehéz aztán lenyugtatni...://

2011. máj. 4. 08:35
 18/25 anonim ***** válasza:
81%
Én meg vele ugrálok.
2011. máj. 4. 08:39
 19/25 anonim ***** válasza:
77%

Én engedem a franciaágyon ugrálni, de csak kényszerből. Ugyanis társasházban lakunk és az alattunk lakó néni totál ideg még akkor is ha lábujjhegyen járunk. Így ha a gyerkőc csak az ágyon ugrál, akkor nem hallja, vagyis jók vagyunk. A franciaágy meg nagy, széles, arról nem tud leszédülni. Amióta biztosan ugrál, vagyis nem csetlik-botlik, egy kicsit a kanapén is ugrálhat, de ott nem szokott annyira, és én sem szeretem mert könnyen leeshet az asztal mellé és beüti magát. Anyuéknál nem ugrál, mert ők sem engedik és a hálószoba tényleg tabu. Nálunk sajnos kicsi a hely (albérlet) és az ágya a mienk mellett van, egybenyitott szobák, szóval itt nincs "hálószoba-tabu".

Anyuéknál pedig előszedtük a mi régi kicsi ugrálóasztalunkat, így megoldódott a probléma... :-) (most is kapható, fitness asztal néven, azt hiszem 10e alatt van az ára, megéri, higgyétek el!). Igen, ezek érdekesek nekik, mert ezek rugóznak! Egyébként azt olvastam egészséges is a rugómozgás a piciknek. Ezért jó a hinta is. De persze ettől még ne parancsoljuk őket az ágyra! Mi tönkretettük annak idején anyámék ágyát és nem örültek!

Bútorra, asztalra, stb. természetesen nem szabad mászni. Egyszer majdnem magára borította a könyvespolcot, frászt kaptam... És persze ugrál amúgy is eleget, és a játszótér legyen a fő helye ennek! De mi középutasok vagyunk...

Ha nálatok meg akvárium van, ott tuti nem engednék én sem ugrálni egy gyereket sem! Szóval emiatt ne érezz bűntudatot! Vegyél egy ugrálóasztalt neki ;-) Imádni fogja (meg téged is). Persze arról is le lehet esni, de egy nagyobbacska gyerkőc már tud magára vigyázni ilyen szinten...

2011. máj. 4. 09:04
 20/25 anonim ***** válasza:
67%
a kanapén ugrálhat, mert ez a nappaliban, egy kuckós, veszélytelen helyen van, nemigen tudja tönkretenni, nem is igazán ugrál, hanem szaladgál rajta mesenézés közben, szerintem ez jobb, mintha tátott szájjal ülve bámulná. abban a félórában, míg leköti egy mozgalmasabb mese, legalább mozog is. ott van mellette az ablak (természetesen csukva, párkány nélküli) tök jó kis helye van ott. a saját ágya túl kicsi, azon nem engedem, meg a miénken se, de eszébe se jut. ha engedsz neki egy picit, könnyebben elfogadja, hogy ahol meg nem ott nem és kész. (persze ez nem Neked szól kérdező, mivel írtad, hogy nincs gondod abból, hogy megtiltod neki, szót fogad. csak úgy eszembe jutott, mindennel így van, felajánlok neki más lehetőséget és kompromisszumra jutunk, így megtanulja, hogy van a tilos és van amiről dönthet.)
2011. máj. 4. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!