Hogyan tudnám örökbe adni a 8 éves gyerekemet?
ma 12:12
Épp ez a baj, hogy el vannak távolodva egymástól.
Ebben a kislányban valahol, valamikor valami "eltört", az anyuka pedig teljesen kétségbe van esve, kimeríti őt a gyerek viselkedése. Mindkettőjüknek szüksége van a másikra, max. pár nap külön lakás lenne jó. De hosszú távra elküldeni a gyereket - kegyetlenség!
...ja és nem arra ébredne rá, hogy mennyire szereti őt az anyukája, hanem hogy kipenderítette otthonról.
Próbálj meg a gyerek fejével is gondolkozni.
Ok, akkor ne küldje bentlakásos suliba, szenvedjenek tovább, ugye???
Ott legalább lennének szabályok, nem pakolnának össze helyette, nem káromkodhatna és nem szidhatná az anyját. Valamint talán elmagyaráznák neki, hogy a tetteknek szoktak következményei is lenni.
Mit gondoltok, ha már 8 évesen így viselkedik, akkor hogy fog viselkedni kamaszkorban?
Most azt látja otthon, hogy bármit megtehet, az anyja rosszul érzi magát ettől, de a lányt nem érdekli...
Még az első pár válasz után megírtam, hogy nyilván nem adnám örökbe, csak teljesen kiborultam. Tehát szó szerint véve, valóban kamu a kérdés, de a válaszadók 90 százaléka értette a szavak mögötti kérdést.
Igyekszem megfogadni a tanácsokat, annak ellenére, hogy nem feltétlenül értek velük egyet. Nyilván van olyan, amit ki sem fogok próbálni -"neveld vallásosan", "add bentlakásos iskolába"- és olyan is, amiről azt gondolom, hogy valóban segíthet -pl a "ne pakolj el helyette".
Nem fogom verni a gyereket, eddig se tettem, nem is fogom megtenni soha. Attól ő jobb nem lenne, max félne tőlem és azt tanulná meg, hogy agresszióval el lehet érni dolgokat.
Az elmúlt néhány napban sokat változott a helyzet itthon, hajlandó szót fogadni, ha nem is mindig első szóra, de látszik rajta, hogy nagyon igyekszik. Remélem így is marad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!