Hogyan tudnám örökbe adni a 8 éves gyerekemet?
Azon "mosolyogtam", hogy mi lett volna, ha a kérdező egy olyan kérdést ír ki, hogy nehezen nevelhető a gyereke, segítsenek, jó, ha 5-6 választ kapott volna.
:))
Jár hittanra -saját elhatározásából- de szerintem fogalma nincs még arról, hogy mit mond olyankor, amikor káromkodik...
Igen, én is úgy gondolom, hogy élvezi, amikor kiborulok, hogy szándékosan csinálja az egészet, de nem tudok mit kezdeni a helyzettel. Meg mondom őszintén, már azt is próbáltam, hogy nyugtatóval kezdem a napot, de még amellett is kiborít.
Próbálok következetes lenni, de a századik kérem és nem csinálja meg után megcsinálom én, mert rumli nem maradhat, ő meg bizony meg se moccan.
Megverni eddig se vertem, nem is fogom, attól nem lenne jobb, csak félne tőlem.
Én nem vagyok vallásos -ami nem egyenlő azzal, hogy ateista vagyok, vagy nem hiszek- így őt sem fogom vallásosan nevelni. Amikor lehetőség volt rá, hogy az iskolában valami tanórán kívüli foglalkozásra járjon, ő választotta a hittant. Megkérdezte mi az, én elmondtam neki, ő azt mondta menni akar.
De nem hinném, hogy a vallásnak bármiféle szerepe volna a magatartásában. A Biblia számomra elég furcsán viszonyul a gyerekneveléshez, én azt a vonalat nem tudom és nem is akarom követni.
Én azt érzem, hogy te gyenge vagy a neveléshez. Igazából hagyod magad, és nálatok már a gyerek nevel téged.
Keményíts be.
Az unokahúgomnak is volt ilyen fázisa kb. 4 évesen, aztán elkezdték hozzám hordani... Az eleje kemény volt, ma már 11 éves, és egész jól elvan, nincs vele különösebb gáz.
Nálam annyi volt a lényeg, hogy nincs apelláta, az van, amit én mondok. A helyzetet kimérten, sőt, kissé ridegen kezeltem. Emellett minden kérdésére válaszoltam (a gyerekek általában érdeklődőek), sokmindent elmagyaráztam neki. Ami még fontos lépés volt, hogy én nem árultam zsákbamacskát, szemtől szemben közöltem vele, hogy engem nem hat meg a hiszti, szétdobálhat mindent, én nem pakolom össze - nem is pakoltam... Ha látja, hogy nincs hatással rád, másképp áll a dologhoz. Nálunk most érdekes mód az van, hogy az anyjánál mer rosszalkodni, ellenben ha engem látogat meg (jár hozzám tanulni), nagyon normális, és az apjánál is rendesen viselkedik. (Az apukájai s hasoinlóan áll a dologhoz, ahogyan én...)
Ja, és beíratták táncra a kiscsajt, imádja. Fegyelmezi őt, de egyben jól szórakozik, pluszban rengeteg energiát kiad magából.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!