Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám örökbe adni a 8...

Hogyan tudnám örökbe adni a 8 éves gyerekemet?

Figyelt kérdés
2011. aug. 27. 11:28
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/177 anonim ***** válasza:
71%
13:31! Oké, ne "keverjük bele" Istent, de akkor ne reklamáljon senki az Istennél, ha elvadul, főleg ne ő legyen szidva meg káromolva az egész kialakult helyzetért.
2011. aug. 27. 13:36
 92/177 anonim ***** válasza:
100%

Azon "mosolyogtam", hogy mi lett volna, ha a kérdező egy olyan kérdést ír ki, hogy nehezen nevelhető a gyereke, segítsenek, jó, ha 5-6 választ kapott volna.

:))

2011. aug. 27. 13:42
 93/177 A kérdező kommentje:

Jár hittanra -saját elhatározásából- de szerintem fogalma nincs még arról, hogy mit mond olyankor, amikor káromkodik...

Igen, én is úgy gondolom, hogy élvezi, amikor kiborulok, hogy szándékosan csinálja az egészet, de nem tudok mit kezdeni a helyzettel. Meg mondom őszintén, már azt is próbáltam, hogy nyugtatóval kezdem a napot, de még amellett is kiborít.

Próbálok következetes lenni, de a századik kérem és nem csinálja meg után megcsinálom én, mert rumli nem maradhat, ő meg bizony meg se moccan.

Megverni eddig se vertem, nem is fogom, attól nem lenne jobb, csak félne tőlem.

2011. aug. 27. 13:44
 94/177 anonim ***** válasza:
16%
Az édeskevés, hogy jár, ha tőled otthon nem azt látja, hogy együtt imádkoztok reggel-este, mesélnél neki a gyerek képes Bibliából, együtt készülnétek az elsőáldozásra, minden vasárnap mennétek misére, ott gyónnátok-áldoznátok. A vallásosságot KOMOLYAN kell venni, a hittan pont nem az a tárgy, amit csak tanulni kell, mint a matekot és megvan. Azt megélni kell. És tökmindegy, hogy ilyen korban mit akar, valamire rá kell nevelni vagy sem. Ugyebár azt sem bízod rá, hogy kimehet-e az autó elé vagy sem, "majd eldönti ő, hogy mit akar" -alapon, így a vallásosságot sem szabad még ilyenkor rábízni, adnod kellene neki egy alapot, és majd ha felnő (azaz érett lesz a döntésre), akkor is ráér eldönteni, hogy akarja-e vagy sem. Rosszat semmiképp sem tennél vele.
2011. aug. 27. 13:51
 95/177 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a vallásosságot nem lehet erőltetni, mert csak az ellenkező hatást érné el az ember.
2011. aug. 27. 13:52
 96/177 A kérdező kommentje:

Én nem vagyok vallásos -ami nem egyenlő azzal, hogy ateista vagyok, vagy nem hiszek- így őt sem fogom vallásosan nevelni. Amikor lehetőség volt rá, hogy az iskolában valami tanórán kívüli foglalkozásra járjon, ő választotta a hittant. Megkérdezte mi az, én elmondtam neki, ő azt mondta menni akar.

De nem hinném, hogy a vallásnak bármiféle szerepe volna a magatartásában. A Biblia számomra elég furcsán viszonyul a gyerekneveléshez, én azt a vonalat nem tudom és nem is akarom követni.

2011. aug. 27. 13:54
 97/177 anonim ***** válasza:
28%
Nem is erőltetni, hanem nevelni kell.
2011. aug. 27. 13:54
 98/177 anonim ***** válasza:
100%

Én azt érzem, hogy te gyenge vagy a neveléshez. Igazából hagyod magad, és nálatok már a gyerek nevel téged.

Keményíts be.

Az unokahúgomnak is volt ilyen fázisa kb. 4 évesen, aztán elkezdték hozzám hordani... Az eleje kemény volt, ma már 11 éves, és egész jól elvan, nincs vele különösebb gáz.

Nálam annyi volt a lényeg, hogy nincs apelláta, az van, amit én mondok. A helyzetet kimérten, sőt, kissé ridegen kezeltem. Emellett minden kérdésére válaszoltam (a gyerekek általában érdeklődőek), sokmindent elmagyaráztam neki. Ami még fontos lépés volt, hogy én nem árultam zsákbamacskát, szemtől szemben közöltem vele, hogy engem nem hat meg a hiszti, szétdobálhat mindent, én nem pakolom össze - nem is pakoltam... Ha látja, hogy nincs hatással rád, másképp áll a dologhoz. Nálunk most érdekes mód az van, hogy az anyjánál mer rosszalkodni, ellenben ha engem látogat meg (jár hozzám tanulni), nagyon normális, és az apjánál is rendesen viselkedik. (Az apukájai s hasoinlóan áll a dologhoz, ahogyan én...)

Ja, és beíratták táncra a kiscsajt, imádja. Fegyelmezi őt, de egyben jól szórakozik, pluszban rengeteg energiát kiad magából.

22/L

2011. aug. 27. 13:55
 99/177 anonim ***** válasza:
100%
Szia,az én bátyjám dettó ilyen volt,annyi különbséggel,hogy ő plusszba még rosszul is tanult.Igaz neki szülés alatt megnyomódott a feje és mondták,hogy maradhat vissza ideggyengeség.Az általános iskolában kétszer buktatták meg,utána kirúgták,mert leköpte az igazgatót,iszonyat csúnyán beszélt,agresszív volt.Anyut rugdosta,ütötte és lehet,hogy csúnyának tartod,de anyunak egyszer elszállt az agya és úgy megverte,na onnantól nem beszélt vele csúnyán,nem bántotta.Pszichiáterhez járt,gyógyszert is kellett szednie.Tarts ki még egy kicsit,a tesóm az általánost már estin fejezte be,de onnantól semmi gond nem volt,a legjobb testvér és szerető gyermeke a szüleinknek.Ma már negyven éves és elrettenve hallja a gyermekkori történeteket magáról.A szüleim nagyon jó szülők voltak,gondosan neveltek minket,én mindig tisztelettudó voltam,jól tanultam,semmi gond nem volt velem.Ehhez kell az anyai szeretet és ez benned is megvan,most kiborultál és megvan rá minden okod,de ne add fel,később a lányod meghálálja majd!Szülésnél nem érte őt valami?Mivel egyedül neveled és gondolom az elején szomorú voltál emiatt,ez is kihat rá.Próbáld a saját életedet picit boldogabbá tenni,szervezz hétvégére olyan programot,ami nem költséges,de lányod szereti,esetleg a természetben,biciglizzetek például,ez levezeti az energiáját is és együtt is vagytok.Szóval tereld el a figyelmét és valahogy próbálj közelebb férkőzni hozzá.És türelem,türelem...És aki,azt hiszi,hogy nevelés kérdése,hát annak üzenem,hogy nem minden esetben,mert nálunk is a tesóm rossz volt,én meg nem.
2011. aug. 27. 13:57
 100/177 anonim ***** válasza:
8%
Te most úgy alkottál véleményt, Kérdező, hogy azt se tudod, miről beszélsz, ugyanis nem ismered, saját bevallásod alapján sem. Javaslom, hogy beszélgess el egy katolikus pappal a problémádról, és egyből meg fogod látni, hogy szó sincs arról, amit itt most leírtál. A Biblia nem gyereknevelési kézikönyv, viszont a kereszténység, a szentségek, Isten és az Oltáriszentség adna egy olyan erkölcsi alapot a gyereknek, ami kisegítene titeket a jelenlegi helyzetből. Ugyanis amit most a gyerek csinál, nem csupán gyerekcsíny vagy rosszalkodás (ezt már te is érzed), hanem minden erkölcsi alapot nélkülöző neveletlen érzelmi hiány. Nos, ezt kell nagyon sürgősen betölteni. Javaslom a papot, ha tiltakozol ez ellen, akkor ne csodálkozz semmin.
2011. aug. 27. 13:58
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!