Hogyan mondjam el édesanyámnak, hogy terhes vagyok?
Sajnos annak ellenére, hogy nagyon jó a kapcsolatom az édesanyámmal, és egyben a legjobb barátnőm is, a gyerek téma úgymond tabu.
Tudom, hogy ha elmondom neki, hogy terhes vagyok az első dolog amit mondani fogy, hogy el kell vetetnem és én abba belehalok, mert mindig is akartam gyereket ( egy betegségem miatt a doktorok már kiskorom óta azt mondták, hogy nem igazán lehet gyerekem).
Ráadásul nem is felelőtlenül, csak úgy estem teherbe. A párommal már 3 éve együtt vagyunk (igaz 8 évvel idősebb, mint én), van 1 kis közös házunk, meg minden. Nem vagyunk milliomosok, de jól élünk és jövő márciusra meglesz az esküvő is.
Én most még a szüleimnél lakom (mert a párom augusztus végéig távol kell dolgozzon).
Tudom, hogy már nagykorú vagyok (22) és gyakorlatilag nem kötelezhet anyum, hogy elvetessem a babát, de akkor is a természetéből adódóan tudom, hogy találna egy megoldást erre. Merthogy a minap elbeszélgettem vele általánosságban erről a témáról, és kijelentette, hogy ha én házasság előtt teherbe esnék, úgy hogy senki se tudja(még a párom se) elvinne 1 nőgyógyászhoz és elvetetné.
Mit tegyek? NAgyon félek.
Hát nem akarlak megbántani, ha ennyire függsz a mamádtól, de egy ilyen anyának, aki a saját unokáját, aki talán az egyetlen lehetne neki, (az esetleges orvosi okok miatt) képes lenne meggyilkoltatni...., méghozzá minden kedvezö körülmény dacára, csak "úgy", "elvböl"...
Nem kapok levegöt!!
Szóval egy ilyen anya szerintem NEM érdemli meg, hogy megmondd neki, hogy nagymama lesz, hiszen úgysem örülne neki...
Èldd a életed a pároddal, örüljetek már most a Kicsinek, és ha majd domborodik már a hasad és a mamád rákérdez, akkor még mindíg elörukkolhatsz a jó (!) hírrel!
Ha szemrehényést tenne a késöi információért, akkor nyugodtan lehetsz öszinte és mindhatod, hogy ez "védekezés" és "önvédelem" volt.
Erre nem tudna mit mondani!
Különben még azt tanácsolnám, hogy az orvosokra sem szabad 100%-ig hallgatni, nagyon sok esetben tévednek ök is.
Az életet egyedül Isten adja, Öhozzá kell fordúlni és imádkozni, kérni, hogy minden jól menjen, neked és a babának is!
Ha kérjük, Ö MINDÌG segít, Benne nem fogsz SOHA csalódni, majd meglátod!!
Minden jót!
Megértelek a feltett kérdésedben, de egy két dologgal mégsem tudok kibékülni.
Anyám is ilyen, hogyha házasság előtt terhes lennék akkor egyből vinne abortuszra. Én szépen kijelentettem neki, hogy ha ez az egy mondatot ki mered ejteni a szádon se engem sem az unokádat többet nem látod. Ha megszületik és akkor érdekelne már akkor sem mert el akartad vetetni azt ami egyrészt az övé is(hiszen egy kicsit az ő vére is).
A másik. Mi az, hogy egy felnőtt nőt úgy megverjen, hogy elvetéljen?
Nem tudjátok magatokat megverni? Főleg úgy, hogy 40évesen szült, te vagy 22 akkor kb. 62-63 lehet.
Ha meg akar ütni simán lefogod.
Anyám engem 2évvel ezelőtt ütött meg, de azt hittem, hogy ő kapja a másikat, mert lefogtam a karját.(Pedig neki volt esélye mert ő 80kg élete tejében lévő asszony volt, én meg egy alig 50kg nő.) Mégsem hagytam, hogy egynél többször megüssön. Ilyet nem lehet engedni és ezt nem értem, hogy hogyan is történt meg ez. nem volt ott senki mikor ez az eset megtörtént. Se apud, sem tesód férje, se te aki segíteni tudott volna rajta? kicsit hihetetlen.
De visszatérve a kérdésedre.
Pároddal együtt mond meg neki csak, ha menne is hozzád látogatóban akkor se enged be. Ha meg szólna valamit vágd hozzá, hogy márciusba esküvő így is úgy is családba fog felnevelkedni a kicsi, nem a gyerek miatt lesz esküvő és amúgy is a kicsi még nem fog emlékezni semmire:)
Sok sikert.
22/l
21:07
Valóban nem olvastam mindent végig, mert nagyon-nagyon sok hsz van már.. akkor amit írtam az csak normál esetre vonatkozik.
Szia!
Mi a helyzet? Minden rendben veletek? Elmondtad végül anyudnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!