Hogyan mondjam el ezt az édesanyámnak? Milyen megoldás lenne jó?
Anya már évek óta munkanélküli.Nem kap nyugdíjat,semmiféle támogatást.Állást keresett,de nem talált-már nem is keresi.Nekünk kell összedobni minden hónapban a ház fenntartásához,kajára,ruhára,orvosra,stb a pénzt -kb egy minimálbér havonta.Főzni én főzök otthon és hordom anyának a kaját(így olcsóbb),takarítani /mosni/ a kertet rendbe tenni a testvérem szokta hetente egyszer.Anyának nincs semmi baja,fizikailag és szellemileg egészséges(55 éves)-mégsem csinál semmi házimunkát,azt is nekünk kell,megint a mi időnk megy vele.
Testvéremmel már a 30 felé közeledünk.Mindketten lányok vagyunk és lassan szeretnénk gyerekeket.De ha nem lesz fizetésünk,akkor miből fogjuk segíteni anyát és mikor? A páromtól mégsem várhatom el és egy kisbaba nagyon pénzigényes( annak is húzós kiadás,akinek van elég pénze).
Az sem megoldás,hogy anya vigyázna a gyerekre (1. nem azért szülöm,hogy más nevelje fel 2.anya sem vállalná-ezt többször megmondta).
A házat nem lehet eladni,nem is kapna érte egy panelnél többet(ott talán még több is a rezsi).
Hozzánk nem akarom ,hogy költözzön,mert egyszer majdnem szétmentünk a párommal emiatt (mogorván viselkedik a párommal,megjegyzéseket tesz,stb).A kapcsolatom menne rá és igazán hely sincs(főleg ha lesz gyerekünk).
A testvéremék oda költöznének (nekik még nincs lakásuk), de nem engedi anya a sógoromnak,hogy oda költözzön ("az ÉN házam").Sokszor bántóan és ellenségesen viselkedik vele is-minden ok nélkül.
Vidéken élünk, a fizetés sem sok.Alig tudunk haladni,mert havonta 25-30 ezer mínusz jelentős egy amúgy sem túl magas bérből(ott van még a lakáshitelem is,stb -nem kell sorolni).Évek óta nem voltam nyaralni a párommal, közös programokon is spórolok,ruhán,szépítkezésen,kaján,mindenen amin lehet.Alig van időm a saját életemre,mert mellékállásokat kell vállalnom.Lassan kezd elegem lenni ebből a helyzetből,évek óta megy ez így és nem tudom hogy lesz a jövőben.
neharagudj, tudom hoy bántó leszek.. de ciánt neki..
Egy anyának nem szabad cserben hagyni a gyermekeit.
Pedig ez igy nem mehet tovább
Neharagudj,de anyukád elég őnző ember. Eltartatja magát a gyerekeivel? És akkor még panaszkodik,meg furkálódik a párotokkal? Milyen anya az ilyen,már ne is haragudj?!
Azt mondtad egészséges,miért nem csinál házi munkát legalább? Mosogatni is ti mosogattok helyette? Üljetek le 3-an és beszéljétek ezt meg adjatok neki ultimátumot,mert igy milyen jövöt szánsz magatoknak? Elég szomorú ez egy "édesanyától" Gondoskodtok róla amig meg nem hal?
mi az oka,ha anyukád ennyire megkeseredett? hisz még nem öreg, és azt írod,egészséges - tehát el tudná látni magát,takarítani meg ilyesmi - ha már állást nem talál, legalább ezt ne nektek kelljen már csinálni.
Én szépen leülnék vele megbeszélni,hogy ez tarthatatlan így,hisz nektek is megvan a magatok baja, neked is van lakásod,amit takarítani kell, ráadásul még rá is dolgozol.
Én azért ez nem hagynám - mindent megtesztek érte,ő meg annyit se,hogy elviselje a párodat és a tesód párját? oké,hogy felnevelt és hálával tartoztok ezért,de azért akkor is.
Szerintem valami lelki oka van,hogy ennyire elhagyta magát, hogy még azt se csinálja meg (házimunka,kert),amit meg tudna. Érdemes lenne kideríteni,mi nyomasztja.
Nincs semmi baja lelkileg.Sokat beszélgetek vele,mert nincs más,akivel beszélgethetne (olyan a természete,hogy még barátai sincsenek-egy sem;nem is emlékszem,hogy valaha is lett volna neki).
Egész nap a tévét nézi vagy a kertben üldögél-tényleg nem hinném,hogy lelki problémái lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!