Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el ezt az...

Hogyan mondjam el ezt az édesanyámnak? Milyen megoldás lenne jó?

Figyelt kérdés

Anya már évek óta munkanélküli.Nem kap nyugdíjat,semmiféle támogatást.Állást keresett,de nem talált-már nem is keresi.Nekünk kell összedobni minden hónapban a ház fenntartásához,kajára,ruhára,orvosra,stb a pénzt -kb egy minimálbér havonta.Főzni én főzök otthon és hordom anyának a kaját(így olcsóbb),takarítani /mosni/ a kertet rendbe tenni a testvérem szokta hetente egyszer.Anyának nincs semmi baja,fizikailag és szellemileg egészséges(55 éves)-mégsem csinál semmi házimunkát,azt is nekünk kell,megint a mi időnk megy vele.

Testvéremmel már a 30 felé közeledünk.Mindketten lányok vagyunk és lassan szeretnénk gyerekeket.De ha nem lesz fizetésünk,akkor miből fogjuk segíteni anyát és mikor? A páromtól mégsem várhatom el és egy kisbaba nagyon pénzigényes( annak is húzós kiadás,akinek van elég pénze).

Az sem megoldás,hogy anya vigyázna a gyerekre (1. nem azért szülöm,hogy más nevelje fel 2.anya sem vállalná-ezt többször megmondta).

A házat nem lehet eladni,nem is kapna érte egy panelnél többet(ott talán még több is a rezsi).

Hozzánk nem akarom ,hogy költözzön,mert egyszer majdnem szétmentünk a párommal emiatt (mogorván viselkedik a párommal,megjegyzéseket tesz,stb).A kapcsolatom menne rá és igazán hely sincs(főleg ha lesz gyerekünk).

A testvéremék oda költöznének (nekik még nincs lakásuk), de nem engedi anya a sógoromnak,hogy oda költözzön ("az ÉN házam").Sokszor bántóan és ellenségesen viselkedik vele is-minden ok nélkül.

Vidéken élünk, a fizetés sem sok.Alig tudunk haladni,mert havonta 25-30 ezer mínusz jelentős egy amúgy sem túl magas bérből(ott van még a lakáshitelem is,stb -nem kell sorolni).Évek óta nem voltam nyaralni a párommal, közös programokon is spórolok,ruhán,szépítkezésen,kaján,mindenen amin lehet.Alig van időm a saját életemre,mert mellékállásokat kell vállalnom.Lassan kezd elegem lenni ebből a helyzetből,évek óta megy ez így és nem tudom hogy lesz a jövőben.

2010. ápr. 29. 15:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Utolsónak írnám, hogy utána a kutyakaját sem az anyuka fizetné, amint látod. Tehát csak több kiadás lenne.

Én a helyedben elmondanám anyukádnak, amit ide írtál, lassan másra koncentrálnál és ebben gátol. Valamit lépjen, nem tarthatod el örök életében.

2010. ápr. 29. 17:06
 12/12 A kérdező kommentje:

Kutyát már kapott- gondoltuk,hogy a maradékokon nagyon jól el fog élni (tesóm és én is gyűjtöttük az otthoni maradékokat- minden háztartásban van).

Nem vigyázott rá, kiszökött állandóan.A végén kaptunk pár figyelmeztetést és a kutyát be kellett oltatni,stb (megint nem 2 forintos játék volt, az állatorvos nagyon drága dolog és ez évente x összeg,nem egyszeri)

A kutyának nem igazán örül,de nem tudunk vele mit kezdeni,régebben akarta.

2010. ápr. 29. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!