Valaki segítene egy családnak? Édesanyámnak van egy egyre súlyosabb problémája. Mit javasoltok? Pszihológus megoldás lehet?
Egyértelmű, hogy pszichológiai segítségre van szüksége. Szerintem az ő esetében pszichiáter kell, mert csak ő jogosult gyógyszert felírni. Az ilyen jellegű problémákat kétfelől is támadni kell, ha eredményt akarunk: egyfelől tényleg fel kell dolgozza anyukád amikről írtál, másfelől sokat tud ehhez segíteni egy jól eltalált gyógyszer. A férjem így gyógyut ki az igen eerősen jelentkező szorongásos depressziójából.
A szenvedélybetegségek miatt nálatok szerintem igen súlyos a helyzet.
Én Debrecen mellett élek, csak itteni pszichiátert tudnék ajánlani. Hátha van itt valaki, aki tud segíteni. Szurkolok Nektek.
Léteznek alkoholról leszoktató, igen hatásos gyógyszerek. Vannak szorongásoldók, amik nagyon jó hatásúak tudnak lenni. Az én férjem máig szed egy negyed szemet naponta, ha véletlenül elfelejti bevenni, 5-kor felébred. Léteznek antidepresszánsok, na azok felől már nem vagyok teljesen meggyőződve, el kell találni, melyik segít. Kizárólag gyógyszerrel nem lehet megoldani, de szerintem elengedhetetlen, és sokat segít. Olyan, mintha egy lázas betegnek lázcsillapítót adsz. Nem gyógyítja meg, de a közérzetén sokat lendít. Megteremti az alapot a mélyebb gyógyulásnak.
Könnyen lehet, hogy anyukád nincs olyan állapotban, hogy észérvekkel végig tudja gondolni a saját helyzetét. Ezek az állapotok a tudat némi módosulásával járnak, a gondolkodási folyamatok zavart szenvednek. Ezek helyreállításában tud sokat segíteni egy jól beállított gyógyszer.
Egy ilyen probléma kezelése legalább egy, inkább két évet vesz igénybe. Te sokat tudsz anyukádnak segíteni azzal, hogy segítesz átgondolni a helyzetét és az érzelmeit nyílt, őszinte beszélgetések során. Félig olyan ez, mint a pszichológiai beszélgetés. A mi pszichiáterünk szorgalmazta.
Nem hiszem, hogy tudnék többet segíteni. Keress egy megértő pszichiátert, aki tényleg foglalkozik anyukáddal. Ha úgy érzed, nem OK a doki, válts nyugodtan. Nem kell feltétlenül fizetős rendelésre menni, a TB szakrendelésen is lehet boldogulni, nekünk legalábbis sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!