Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el édesanyámnak...

Hogyan mondjam el édesanyámnak, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Sajnos annak ellenére, hogy nagyon jó a kapcsolatom az édesanyámmal, és egyben a legjobb barátnőm is, a gyerek téma úgymond tabu.

Tudom, hogy ha elmondom neki, hogy terhes vagyok az első dolog amit mondani fogy, hogy el kell vetetnem és én abba belehalok, mert mindig is akartam gyereket ( egy betegségem miatt a doktorok már kiskorom óta azt mondták, hogy nem igazán lehet gyerekem).

Ráadásul nem is felelőtlenül, csak úgy estem teherbe. A párommal már 3 éve együtt vagyunk (igaz 8 évvel idősebb, mint én), van 1 kis közös házunk, meg minden. Nem vagyunk milliomosok, de jól élünk és jövő márciusra meglesz az esküvő is.

Én most még a szüleimnél lakom (mert a párom augusztus végéig távol kell dolgozzon).

Tudom, hogy már nagykorú vagyok (22) és gyakorlatilag nem kötelezhet anyum, hogy elvetessem a babát, de akkor is a természetéből adódóan tudom, hogy találna egy megoldást erre. Merthogy a minap elbeszélgettem vele általánosságban erről a témáról, és kijelentette, hogy ha én házasság előtt teherbe esnék, úgy hogy senki se tudja(még a párom se) elvinne 1 nőgyógyászhoz és elvetetné.

Mit tegyek? NAgyon félek.

2011. júl. 21. 10:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/96 anonim ***** válasza:
86%
Csak akkor mondd meg, ha már nem lehet elvetetni.
2011. júl. 21. 11:00
 2/96 anonim ***** válasza:
86%
ne mondd el anyádnak ha ennyire félsz tőle.
2011. júl. 21. 11:01
 3/96 napietus ***** válasza:
14%
lehet igaza van anyudnak, főleg, ha egészségügyileg is kockázatos. vigyázhattatok volna, főleg ennyi idősen több eszed lehetne...vagy direkt csináltad, mert akkor nem is minősítelek.... most annyit tehetsz, hogy eléállsz: anyu, egy felelőtlen hülye voltam, és teherbe estem. aztán meglátod.
 4/96 anonim ***** válasza:
87%
Már ne haragudj de 22 évesen mi beleszólása van? Örüljön hogy lesz egy kis unokája gyűjtögesse szépen a pénzét és nagymamához híven sütögessen neki. Nehogy már 22 évesen probléma legyen egy terhesség, mikor annó 17 évesen már természetes volt.
 5/96 anonim ***** válasza:
85%

Nincs joga elvetetni, csak és kizárólag neked.

Mondd el neki telefonon és akkor nem kell végighallgatnod a tombolását. Másnap meg majd átmész hozzá és ha lenyugodott, átbeszélitek normálisan.

De amúgy jó lenne, ha a pároddal ketten mennétek.

2011. júl. 21. 11:02
 6/96 anonim ***** válasza:
90%
Ne mondd még el neki. Augusztus végén össze tudsz költözni a pároddal. Majd utána elmondjátok, együtt.
2011. júl. 21. 11:02
 7/96 anonim ***** válasza:
92%
Mond meg neki, lehet hogy meglepodsz. Lehet hogy felajanlja a segitseget. Egyebkent, nem tudja elvetetetni a Te gyerekedet. Felnott vagy, azt irod jol megeltek, akkor mi a problema? Augusztus itt van, hazajon a parod, megmondod neki elobb, utana anyukadnak.
2011. júl. 21. 11:03
 8/96 anonim ***** válasza:
89%
A te dolgod. Igaz hogy az anyukád, de úgymond semmi köze nincs hozzá. Olyan nincs hogy elvetetné. Olyan van, hogy te vetetnéd el. Ő dönthetett a saját gyerekéről, te is a tiédről. Nem is értem anyukádat. Bocsi, hogy ezt mondom, de nem is találok szavakat rá. Tudja, hogy nem feltétlen lehet gyereked, de ő közétek állna. Szégyellheti magát... Mond el neki, hogy mi a helyzet, és hogy TE mit fogsz csinálni.
2011. júl. 21. 11:04
 9/96 anonim ***** válasza:
90%

Csak te tudod elvetetni, más nem. Senki sem kényszeríthet erre, még az anyád sem!!!!

A párod tudja már? Először neki mondd el, és ketten, közösen mondjátok el. Felnőtt ember vagy, menyasszony is, ideje függetlenedni anyutól. Most már te is anyuka leszel.

Tudod hányan vannak, akik házasság nélkül, előtt estek teherbe? Rengetegen. És ez nem befolyásolja őket abban, hogy szeressék azt a kisbabát, akit megteremtettek.

Eszembe se jutna elvetetni, amikor minden körülmény ideális arra, hogy gyereket vállaljatok.

2011. júl. 21. 11:05
 10/96 anonim ***** válasza:
54%

Milyen betegség? Mi az, hogy nem igazán? Vagy igen, vagy nem. De nem igazán?

Orvossal konzultálj erről, bár én biztosan minden esetben megtartanám.

Anyádnak ne mondd el, nem az ő felelőssége, mondhatni durván, semmi köze hozzá. Ha nem neki kell felnevelnie.

2011. júl. 21. 11:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!